Bejtsove vezbe za vid. Da li pokusati? Operacija???
- klio
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Bejtsove vezbe za vid. Da li pokusati? Operacija???
Svetlost iz tackastog izvora se prostire u beskonacnost.Ovaj fizicki zakon se koristi u oftalmologiji te se stenopeicni,tackasti otvor stavi ispred oka pacijenta i tako se eliminisu refrakcione anomalije,poput miopije,hipermetropije i astigmatizma.Taj test se koristi da bi se svetlost,tj.slika direktno prenela na zutu mrlju koja je odgovorna za jasan vid.Ukoliko pacijent ni kroz stenopeik ne vidi jasno,onda je ostecena ili zuta mrlja ili ocni nerv,vidni put ili centar za vid(podrazumeva se da se test ne radi kod zamucenja sociva,roznjace i staklastog tela).Dakle,gledanje kroz male otvore ne moze nista trajno promeniti na oku,u smislu trajne eliminacije refrakcione anomalije pa prema tome sami zakljucite vredi li ih nositi.Gledanje kroz malu rupicu na papiru koji napravimo ,moze nam pomoci recimo u uslovima kada nemamo naocare ili sociva a hitno nam je potrebno da jasno vidimo!Pozdrav!
Ove naocare nemaju veze sa Bejtsom!dragasd napisao:Naocare Dr. Bejtsa sa rupicama su odlicne, pogledajte na sajtu koji opsirno objasnjava njihovo delovanje i ostalo
klio je lepo objasnio kako funkcionisu ove naocare. I po svoj logici one su lose jer i onako nefunkcionalno oko jos vise ulenjuju.
I nemojte vise zagadjivati temu sa ovim naocarima, pa ih jos i povezivati sa Bejtsom. Bejtsove vezbe su nesto sasvim drugo.
E ovako posto znam o cemu se radi. Mogu reci da ove naocare imaju efekta i da to nije nikakva filozofija.
Vrlo jednostavna i prosta stvar.Treba se samo malo informisati kako rade i kako se oko ponasa,.
Mozete ih i sami napraviti..
A ove firme koje se reklamiraju su stvarno preskupe.
Predlozio bih vam coveka koji radi sa naocarima i cena je dosta pristupacnija.
Procitajte sta pise.
Ja sam ih uzeo dosta povoljno uz dogovor par kom
http://www.kupujemprodajem.com/RUPICAST ... -oglas.htm
Vrlo jednostavna i prosta stvar.Treba se samo malo informisati kako rade i kako se oko ponasa,.
Mozete ih i sami napraviti..
A ove firme koje se reklamiraju su stvarno preskupe.
Predlozio bih vam coveka koji radi sa naocarima i cena je dosta pristupacnija.
Procitajte sta pise.
Ja sam ih uzeo dosta povoljno uz dogovor par kom
http://www.kupujemprodajem.com/RUPICAST ... -oglas.htm
Ako tvrdiš da kliova informacija kako rade i kako se oko ponaša (dva posta iznad) nije tačna, molim te informiši nas (bar malo kao što kažeš) o tome!gazy napisao:Treba se samo malo informisati kako rade i kako se oko ponasa,.
Ovo je odlicno sto je neko napravio ovakve naocare.Ja sam pokusao da napravim sa jednom rupicom tako sto sam zalepio crni papir na naocare i probio rupicu.Nije mi palo ma pamet da vise rupica napravim.Probajte sami i videcete kako deluje rupica.Uzmite crni(obavezno crni) papir.Uzmite iglu malo deblju ili olovku i probijte jednu rupicu.Stavite ispred jednog oka i videcete da se bolje vidi kroz tu rupicu nego kad se skloni papir.Drugo oko zatvorite rukom dok gledate da se ne umara.Mozete i tako da vezbate,ali se umori ruka brzo.Ove naocare su sjajne.Kad bi mi ih neko poklonio,bio bi veoma srecan.Kad sakupim novac,kupicu ih.Nisu skupe,ali trenutno nemam novca za njih.
Pozdrav!
Slobodan.
Pozdrav!
Slobodan.