zasto ne mogu da smrsam?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

maza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 29, 2005 11:08 pm

Post od maza »

Cat, kada sam pocela da jedem normalno prvi put kilaza mi je bila 47, a posle 3 meseca koliko sam izdrzala sa terapijama i ostalo,bila je 55kg.
onda sam opet pocela da gladujem i smrsala na 50 kg i razbolela se uspanicila i opet pocela da jedem normalno i ugoila se na 56 kg, i sada imam oko 53, jos uvek se nisam merila. danas ceo dan nisam jela nista samo sam pila vodu.
kada sam pocela da gladujem pre godinu dana imala sam oko 60 kg znaci vise nego sto treba.

majja, cuvaj se.
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

maza napisao: kada sam pocela da gladujem pre godinu dana imala sam oko 60 kg znaci vise nego sto treba.

Nije, to je medicinski i dalje sasvim normalna težina - sad, to što je moda da se nema ni gram sala je druga stvar.

Nije da te ne razumem, ja sam imala 60kg na 160cm do pre tri godine, onda sam oslabila 8kg (jela sam malo ali SVE) i evo održavam tu težinu bez nekih problema. Trebalo bi da oslabim još kilogram-dva da budem baš zadovoljna ali nikako da se nakanim. :)

Najmanje što sam imala u životu je bilo 48-49kg, odmah posle one nenormalne dijete i tad su mi ispala rebra i kukovi, bukvalno su me žuljale kosti kad sam ležala (majja je verovatno sitnije građe, ja mislim da bih sa kilažom ispod 48kg bila hodajući kostur :().

Ti si sebi napravila problem tim gladovanjem jer em se metabolizam uspori pa naravno da čim kreneš normalno da jedeš ti se ugojiš, em je čovek kad gladuje željan svega (takva je priroda, nije normalno da ne jedeš) i onda kad prestane teško može da se kontroliše. To znam iz iskustva, ja kad sam završila sa dijetom i ponovo osetila hranu bila sam gladna danju i noću (mada su i one hormonske tablete koje su mi dali verovatno odradile svoje).

Stojim iza svog stava da ti je potreban nutricionista da ti odredi šta i kako da jedeš ali i psiholog da ti pomogne da se pridržavaš toga...Biće teško u početku ali ovako kako radiš nećeš moći još dugo da radiš bez posledica a ne daj Bože da se desi nešto ozbiljnije, kilaža će ti biti najmanje važna stvar u životu. A tek si na početku života i pravi problemi te tek čekaju. Pozdrav
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Cat napisao:

Najmanje što sam imala u životu je bilo 48-49kg, odmah posle one nenormalne dijete i tad su mi ispala rebra i kukovi, bukvalno su me žuljale kosti kad sam ležala (majja je verovatno sitnije građe, ja mislim da bih sa kilažom ispod 48kg bila hodajući kostur :().

:D Jesam sitna, ali dinamitna!! :D

Salim se, verovatno je da jesam sitnija od tebe, jer je za mene idealna tezina 46-47, sto je i inace moj zivotni maximum, sve preko toga bi me pretvorilo u dundicu!! :D
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Mazo, kod tebe uopste nije problem kilograma vec psihe.
Bilo bi najbolje da si u stalnom kontaktu sa psihologom.
Ne znam koliko imas godina (ili mi je promakao taj vazan podatak), ali verujem da si vrlo mlada.
Jednostavno tvoj odnos prema vidjenju sopstvenog tela treba da se koriguje, zato sam pomenula psihologa (ne psihijatra, vec bas psihologa).
Puno pozdrava
danka
maza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 29, 2005 11:08 pm

Post od maza »

imam 17 god, i stala sam na vagu koja je pokazala 51kg.
marko_lazic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 13, 2006 6:51 pm

Post od marko_lazic »

Prava je tuga koliko je u danasnje vreme klinki opsednuto svojom tezinom i svojim izgledom,koji su u 80% slucajeva sasvim normalni.Prava je tuga koliko nezrelih tinejdzerki drzi dijete,u uzrastu gde njihove telo trazi,da bi se razvilo kako treba.I onda sve same anoreksicarke.Uzas zivi.Sta naprave sebi.Ja nisam zensko,ali bih mogao da kazem da imam problem sa tezinom.
Mozda ne sa tezinom,jer sam 179/83,vec vise sa salom,a jos tacnije sa stomacicem.Vucem takav izgled jos od malena,ali se nikad nisam previse zabrinjavao.Padale su mi napamet kojekakve dijete i gluposti,padalo mi je napamet da brojim svaku kaloriju koju unesem,ali sam fala bogu shvatio koja je to budalastina,ili barem budalastina dok sam jos mlad i u razvoju(17 godina).Jeste da postoji razlika u metabolizmima,ali generalno gledano svako moze da mrsavi mic po mic samo pazljivim odabirom sta ce jesti,naravno niposto ne izbacivati ono sto je organizmu i telu potrebno za razvoj,izbaciti slatko,(dobro moze malo tu i tamo :D ),kretati se,kao sto ja radim i da vidi rezultate kao sto ih i ja vidim.Jedem redovno,cak i po 5 puta dnevno,prestao sam da veceram,i taj obrok zamenio za jednom lepom jabukom,ili ako bas ne mogu da izdrzim nagrickam se semenki.
Za skoro 2 meseca meni je nestalo 6 kg.A ceo zivot imam spor metabolizam,ceo zivot sam malo buckast.I eto sasvim normalno se hranim a kilogrami nestaju.Tako da dijetice i brojanje kalorija nisu potrebne,a narocito sa 17 godina :o :o :o Dosta je bilo tih zelja da se ima savrseno telo i te ostale gluposti.Cak i ako je zbog sebe same,dosta je i toga.Ne narusavajte svoje zdravlje,a narocito tako mlade.Zar ce u nekoj tamo buducnosti svet biti takav da ce svaka starija zena moci da kaze da ima iskustvo sa anoreksijom??,jer izgleda da se sve krece u tom pravcu.Mozda ce mnogi ovaj tekst doziveti kao lupanje gluposti i stav tupavog tinejdzera,ali verujem da je barem malo vise postovanja zasluzio,jer sam iz sveg srca zeleo da dam svoje misljenje kao osoba muskog pola,zarad kojih manje-vise neko zeli lepo da izgleda,i naravno zgodno.Fala bogu niste kao gojazne amerikanke od 370 kg,vec mozda imate malkice vise sto je rezultiralo u pojavi nekog salceta,ali niko normalan i zreo nece na to da obraca paznju,cak sta vise to moze da bude slatko ponekad :oops: :) Realno gledano,jako mali procenat onih koji se obracaju za pomoc da smrsaju,ili se zale da vec dugo ne uspevaju itd itd,je zaista takvo da mora da mrsavi.A ako neko pocne mlad da se zabrinjava za sebe i svoju kilazu,koja je ujedno verovatno normalna,sta ce biti sa tom osobom posle ili u toku klimaxa,kad se jako cesto desava da se nabace kilogrami,i kod muskih i kod zenskih.Ja sam za to da se uziva u svakom mogucem lepom trenutku u zivotu,i da se ne preopterecuje svojim izgledom,vec da se vise poradi na unutrasnjem razvoju sebe kao licnosti,jer ce cena i uvazavanje toga uvek biti vece,i uvek ce se vise postovati.

Orevoar i sve najbolje :wink:
tajchi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm

Post od tajchi »

Svaka cast Marko!!!
anela19
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 16, 2006 6:30 pm

Post od anela19 »

mare care...svaka cast
a sto se tice izgladnjivanja i djeta koje nisu zdrave batalite,jer ja sam cist primer depresije.kada mi je opao imunitet od silnog izgladnjivanj(citaj 2-3jabuke na dan)roditelji su me terali da jedem.ugojila sam se10kg(za par obroka-normalnih) i sad imam jos veci kompleks-sedim kuci po ceo dan
marko_lazic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 13, 2006 6:51 pm

Post od marko_lazic »

Anela....ako zaista imas taj komplex sedenja kuci po ceo dan,probaj da setas.Ne znam cime se bavis,i sta radis tokom celog dana,ali ti ja savetujem setnju.Setnja je kazu jako zdrava za organizam,a i jos te izbaci iz kuce malo.
Kad god mi je dosadno,ili nemam sta da radim,ja setam.Najgore sto mozes da radis to je da sedis.Budi aktivna.Idi zalivaj cvece po kuci :) Uvece izadji i prosetaj se negde,nebitno gde,nebitno sa kim ili sama.Predje nekako u naviku.Buduci da sam malkice buckast,otkrio sam da pravilna ishrana i setnja dovode do zaista fenomenalnog osecaja iznutra,a bogami i spolja(stomacic poceo da se smanjuje :) ) Veliki deo zivota sam provodio sedeci,najvise za kompjuterom,i shvatio sam posle koliko me to ubija.Biti nepokretan,otromboljiti se.Setnja setnja i samo setnjaaaaa :D :D Uf al sam se raspisao sada,ali svejedno,shvatila si poentu :)

Pozdrav :wink:
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Post od tunks »

Zaboravile ste jednu bitnu stvar kada je u pitanju zenska tezina,a to su grudi koje mogu imati od 500gr do 5 kg,pa kada se merite gradja tela nije ista kod one ravne kao daska i kod one sa silikonima od tonu.
xmmaca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 31, 2006 5:29 pm

enzimi

Post od xmmaca »

Receno mi je da se segulise ishsanom.Kojom?
beba od 4mes. ima 1/3 alfa anti tsipsin-enzim u jetsi,ogromne transaminaze,u bolnici je.MOLIM ZA POMOC!
edelina
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 6:21 pm

odgovor za mazu

Post od edelina »

vazno je biti opusten u toku AKCIJE MRSAVLJENJA! Ne razmisljaj puno o tome! Nemoj stalno d se meris! TREBA piti dosta vode! Mozda treba da uvedes preskakanje konopca i vise skakanja! Ja sam probala i odlicno je!!! Jako je dobro skakanje na tampulini i uzivanje u vezbanju!!!
edelina
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 6:21 pm

ODGOOR ZA MARKA

Post od edelina »

Dragi Marko, u pravu si da je puno anoreksicnih i da su svi optereceni mrsavljenjem! Nije dovoljno smrsati. Mnogi su smrsali i na kraju shvatili sta sa tim! Medutim, treba apelovati da ljudi skidaju kilograme i da se krecu! Gojaznost je pogubna. Ja sam pre trudnoce bila u savrsenoj TOP FORMI i osecala sam se FANTASTICNO! Ugojila sam se u trudnoci zbog opasne dijagnoze i veoma rizicne trudnoce 30 kg jer sam mesecima lezala u bolnici, a morala sam dobro da se hranim. sada imam 10 kg vise i osecam se NEPODNOSLJIVO!!! Ne mogu da verujem da neko moze da trpi visak kilaze na sebi! POGUBNO je i za psihu i za zdravlje i za pogled na svet i sebe!!!
Bibs
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:53 pm

Post od Bibs »

visoka sam 170 teska oko 65kg(gore dole 2-3 kg kako kad) i ponosna sam na svoje obline.mada ne bi bilo lose da skinem ovaj stomacic..cisto malo.. :D
mama-bu2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 22, 2006 5:46 pm

Post od mama-bu2 »

duso jedan je zivot, nemoj da ti prodje samo u brojanju kalorija!!!! Razmisli samo o tome da jednog dana treba da postanes majka a to bez menstruacije nikada neces postici. Znam da zvuci glupo, ali evo ja drzim svoje cedo u narucju i veruj mi da nista na svetu ne moze da se meri sa ovim prelepim osecanjem.
Odgovori