harry_mason napisao:ma kakvi stetno ti si jos i dobra, moj cale ono sto ostane od dorucka pojede i sutradan ako ne stigne sve za veceru, kaze grehota da se baci
Hvala na odgovoru!Znachi nisam sama !Pa jeste grehota i ja pojedem posle kad mi ostane ,recimo ako doruchkujem onda za vecheru pojedem resto ili ako vecheram i ostane ?A ostane uvek, ja zavijem u onu foliju i posle pojedem!A muz mi kaze da je chuo da to nesmem raditi i da to nije zdravo !E sad znam da ne voli ribu iz konzerve ,ni mene ne voli bash toliko da bi bacala ribicu i kupovala drugu hehehe !Pa reko da proverim jede li iko josh tako kad ostane ribica?Hvala harry ti si nash savetnik atashe za njami,njami
Evo šta kaže Tinternet na ovu temu What is scromboid poisoning?
Scromboid poisoning occurs after eating fish that contain high levels of histamine. These fish, which include mahi mahi (dolphin fish), albacore tuna, bluefin and yellowfin tuna, mackerel, and sardines, have high amounts of histidine. As a result of inadequate refrigeration or preservation, bacteria convert the histidine to histamine, and this leads to scromboid poisoning.
A u Bibliji piše da žena treba da sluša svog muža (doduše piše da treba i da ga se boji ali ja ne bi baš toliko zalazio u detalje). Kad je čovek već u pravu, ne bi bilo loše da ga poslušaš. Nisam lekar ali sam čuo da te histaminske reakcije mogu da dovedu do gušenja... Ne bojim se smrta ali mi gušenje kao način umiranja uopšte ne zvuči primamljivo.
Ma drhtim od straha kad ugledam muza !Pa nije on debeo kao ti pa da se uplashim kad udje u kucui svashta?
E da evo upala ti leptir kravata u ulje (riblje ) Ali nema veze obrisat cemo je od cipele !!!!!!!!
Meni je harry rekao da mogu da jedem to!A on je za ove mnoge tata mata u vezi toga pa i za tebe
CAOSSSSS!!!!!!
Uros90 napisao:Aa grrr.. sad neki kazu da jedem dobro je za veceru.. neki kazu ne valja..
Hmz trebao sam glasanje staviti
nisam rekao da ne valja tunjevina za veceru, vec da ne valja konzervirana uopste. Ukoliko postoji neka pijaca ili ribarnica u tvojoj plizini bolje kupi svezu ribu koja je jeftinija a i x puta zdravija.
Uros90 napisao:Aa grrr.. sad neki kazu da jedem dobro je za veceru.. neki kazu ne valja..
Hmz trebao sam glasanje staviti
nisam rekao da ne valja tunjevina za veceru, vec da ne valja konzervirana uopste. Ukoliko postoji neka pijaca ili ribarnica u tvojoj plizini bolje kupi svezu ribu koja je jeftinija a i x puta zdravija.
Kao npr? Jbga ja ocu gotovo nesto, da ne moram sad za veceru tu kuvati ili shta ti ja znam, a u sustini ni ne znam kuvati, a keva nema teorije da mi svaki dan za veceru kuva, ionako joj preko glave sto rucak mi pravi.. tako da nemam izbora.. :S ako ima u ribarnici nesto sveze al gotova hrana? xD
mikalja napisao:Ma drhtim od straha kad ugledam muza ...
...Meni je harry rekao da mogu da jedem to!A on je za ove mnoge tata mata u vezi toga pa i za tebe
CAOSSSSS!!!!!!
Iako nisam pristalica strahopoštovanja, iskustvo mi kaže da se muževi žena koje tako govore obično boje njih.
Ako je Harry rekao, prijatno. Priznajem autoritet. (U ostalom, činjenica je da je on jedan od ljudi zbog kojih i visim po ovom forumu)
It’s better to have loved and lost than never to have loved at all
tuna je super ako je sveza, ako je konzervirana onda sadrzi manje omega 3 ( neznam kako ali sam to procitao nekud ), ako ti je do proteina jedi pilece grudi ili curece, postoji jos jedan problem sa tunom a to ti je trovanje zivom, kazu da svaka 7 konzerva tune sadrzi živu iznad dozvoljene granice (u svetu, nemam podatak za nas). Ako hoces omega 3 jedi sardine, ili pastrmke sto je riba manja to bolje, velike ribe sadrze vece procente žive. E da i botulizam od toga se umire...
bla23 napisao:tuna je super ako je sveza, ako je konzervirana onda sadrzi manje omega 3 ( neznam kako ali sam to procitao nekud ), ako ti je do proteina jedi pilece grudi ili curece, postoji jos jedan problem sa tunom a to ti je trovanje zivom, kazu da svaka 7 konzerva tune sadrzi živu iznad dozvoljene granice (u svetu, nemam podatak za nas). Ako hoces omega 3 jedi sardine, ili pastrmke sto je riba manja to bolje, velike ribe sadrze vece procente žive. E da i botulizam od toga se umire...
Pa shta sad jbt ispadne sad da i tunjevina nije zdrava jbt.. Najbolje onda umreti od gladi i nista ne jesti, sve sto je kao zdravo na kraju ne bude zdravo, isto vazi i za jaja, ja nem pojma vise shta da hasam ;D mada tunu cepam svaki dan u konzervi.. jbga
Problem tunjevine je to sto je uglavnom kontaminirana toksicnim metalom zivom. Ona je medju poslednjim u lancu ishrane ribe tako da svi toksini iz mora se taloze u njoj. Bolje je jesti sardine pa i skusu.
moonlight napisao:Problem tunjevine je to sto je uglavnom kontaminirana toksicnim metalom zivom. Ona je medju poslednjim u lancu ishrane ribe tako da svi toksini iz mora se taloze u njoj. Bolje je jesti sardine pa i skusu.
jbg... a ta ziva je verovatno losa po jetru? Vidim skocile mi transaminaze pa kontam jeo sam dosta tunjevine ove nedelje kada sam isao da dajem krv...
A sta je sa omega3, kazu tunjevina je prepuna omega3... kako onda moze biti takva kontradikcija, preporucuju je zbog omega3 ali zbog konzerviranosti, zive i kojecega jos ne valja..