pa sta opet nije jaci od slonaMARS napisao:Vidi medu kako je jak i brz, i pametan u isto vreme, a jos se i vere po drvecu i pliva porekama i lovi ribu, a i sve ostale zivotinje pa cak i nas.
Postavio sam link, i otvorio temu Makrobiotika.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Nije stvar u mesu nego u "dozvoljkenim aditivima" koji se dodaju namirnicama.Orchid_girl napisao:Stetnost mesa nije uopste vezana za kolicinu masti koje ono moze da sadrzi, vec za sve ono ostalo sto sadrzi- od antibiotika pa nadalje...koji svi stete ljudskom organizmu (sigurno ima hiljade clanaka onlajn koji ovaj moj argument do detalja objasnjavaju), to isto vazi za sve zivotinjske proizvode, tako, da, NE, meso nije zdravo, ali posto vecina nas ima i druge nezdrave navike, a i zivimo u zagadjenom svetu, samo je pitanje koje cemo da izbacimo, a koje da zadrzimo, da bismo ipak sebi malo olaksali- ja sam izabrala da izbacim zivotinjske proizvode, jer smog i zagadjenje nemam moc da smanjim na nulu...
Mozemo o ovome da raspravljamo godinama, cinjenica da nista mrtvo ne moze nikada da nahrani nase telo, um i dusu kao nesto zivo i sveze ostaje...
Pogledaj sta je mladen82 napisao o proteinima na pocetku 2. strane! Ima sasvim dovoljno proteina u namirnicama biljnog porekla.zenlee napisao:Potpuno vegeterijanska hrana ne sadrzi sve esencijalne amino kiseline tako da se potpuna struktura proteina tesko postize ovom ishranom.
To za E-330(limunska kiselina) sam cula pre jedno 6,7 godina i hteli smo da ga izbegnemo i naravno gledali deklaracije ,pa smo se zapanjili da njega ima u 90% proizvoda a pogotovo nasih.Pogledaj svaki nas margarin sadrzi upravo E-330.Stvarno izbegavam te proizvode koliko mogu,ali danas se brzo zivi prosto svu hranu ne mozes da spremas kod kuce.NikolaK napisao:Na mom sajtu imaju svi aditivi koji kako uticu na organizam, pa koga zanima...........