
Starinska jela
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
- Dj.Olivera
- Stalni član
- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
- tamaraft
- Stalni član
- Postovi: 6556
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Planeta Zemlja
Jedan od recepata:
Brokoli narežite na manje cvetiće, kratko prokuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i ohladite.
Na ugrijanom maslacu uz stalno mešanje kratko popecite brašno, dodajte mleko, so, muškatni oraščić i mešajte. Kuhajte na laganoj vatri 3-4 minute.
U toplo umešajte sir i jaje.
Pripremljene lazanje kratko prokuhajte i ocedite.
Na dno nauljene vatrostalne posude (veličine 22×36 cm) složite doo lazanja. Po njima rasporedite deo malih paradajzica ili veliki na kolutove, kukuruz šećerac i kuvane brokule, prekrijte delom bešamela, zatim ponovite postupak i završite lazanjama.
Sve prelijte ostatkom bešamela i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta.
Mnjam naravno umesto obichnog testa za lazanju mogu kore od heljde, oen su inache deblje od obichnih kora, mogu da se seku na zeljenu velichinu tako da mogu i duolo da se stave, ko kako voli. A ja volim i pechurke da ubacim u lazanje! Mnjam
Evo josh jedan recepat:
6 listova lazanja
konzerva baby shargarepe, ili manje domace
konzerva graška
brokoli
parmezan
1/2 l mleka
2-3 kashike brašna
maslac
začini
Priprema
Namazati posudu uljem i složiti kore da pokriju dno, na njih staviti pola količine mrkvice, graška i brokule, zaliti sa pola bešamel umaka, posutu vegetom i biberom i dodati parmezan, sve ponoviti još jednom i peći oko 30-40 minuta na 170° dok kore ne budu gotove.
I najbolji recepat (zbog patlidzana) mnjam
250g gotovih kora za lazanje
200g gauda sira
250g rendane mocarele
2 kašike ulja
1 veliki patlidžan
125g pečuraka iseckanih na listiće
1 rendana šargarepa
1 rendana tikvica
500g pasta sosa od paradajza
1 čaša (250ml) vode
1/2 šolje (125ml) crvenog vina
2 kašike iseckanog svežeg peršuna
1) Zagrejte rernu na 190C. U velkoj šerpi zagrejte ulje, dodajte patlidžan, pečurke, šargarepu i tikvicu i kuvajte na srednje jakoj vatri 2-3 minuta. Umešajte posta sos od paradajza, vodu, vino i peršun. Poklopite, smanjite vatru i ostavite da se krčka još 15 minuta, povremno mešajući.
2) Podmažite puterom vatrostalnu posudu 20x30cm i sipajte 1/3 sosa od povrća na dno posude. Prekrijte slojem kora za lazanje. Stavite 1/3 gauda sira na kore i pospite 1/3 mocarele.
3) Ponovite ovaj postupak još dva puta, završavajući gauda sirom i mocarelom.
4) Pecite 30-40 minuta dok ne porumeni. Per služenja ostavite da odstsji 10 min.
Eto imate da birate i uzivate!
Brokoli narežite na manje cvetiće, kratko prokuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i ohladite.
Na ugrijanom maslacu uz stalno mešanje kratko popecite brašno, dodajte mleko, so, muškatni oraščić i mešajte. Kuhajte na laganoj vatri 3-4 minute.
U toplo umešajte sir i jaje.
Pripremljene lazanje kratko prokuhajte i ocedite.
Na dno nauljene vatrostalne posude (veličine 22×36 cm) složite doo lazanja. Po njima rasporedite deo malih paradajzica ili veliki na kolutove, kukuruz šećerac i kuvane brokule, prekrijte delom bešamela, zatim ponovite postupak i završite lazanjama.
Sve prelijte ostatkom bešamela i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta.
Mnjam naravno umesto obichnog testa za lazanju mogu kore od heljde, oen su inache deblje od obichnih kora, mogu da se seku na zeljenu velichinu tako da mogu i duolo da se stave, ko kako voli. A ja volim i pechurke da ubacim u lazanje! Mnjam
Evo josh jedan recepat:
6 listova lazanja
konzerva baby shargarepe, ili manje domace
konzerva graška
brokoli
parmezan
1/2 l mleka
2-3 kashike brašna
maslac
začini
Priprema
Namazati posudu uljem i složiti kore da pokriju dno, na njih staviti pola količine mrkvice, graška i brokule, zaliti sa pola bešamel umaka, posutu vegetom i biberom i dodati parmezan, sve ponoviti još jednom i peći oko 30-40 minuta na 170° dok kore ne budu gotove.
I najbolji recepat (zbog patlidzana) mnjam
250g gotovih kora za lazanje
200g gauda sira
250g rendane mocarele
2 kašike ulja
1 veliki patlidžan
125g pečuraka iseckanih na listiće
1 rendana šargarepa
1 rendana tikvica
500g pasta sosa od paradajza
1 čaša (250ml) vode
1/2 šolje (125ml) crvenog vina
2 kašike iseckanog svežeg peršuna
1) Zagrejte rernu na 190C. U velkoj šerpi zagrejte ulje, dodajte patlidžan, pečurke, šargarepu i tikvicu i kuvajte na srednje jakoj vatri 2-3 minuta. Umešajte posta sos od paradajza, vodu, vino i peršun. Poklopite, smanjite vatru i ostavite da se krčka još 15 minuta, povremno mešajući.
2) Podmažite puterom vatrostalnu posudu 20x30cm i sipajte 1/3 sosa od povrća na dno posude. Prekrijte slojem kora za lazanje. Stavite 1/3 gauda sira na kore i pospite 1/3 mocarele.
3) Ponovite ovaj postupak još dva puta, završavajući gauda sirom i mocarelom.
4) Pecite 30-40 minuta dok ne porumeni. Per služenja ostavite da odstsji 10 min.
Eto imate da birate i uzivate!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- Dj.Olivera
- Stalni član
- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
- jesy
- Stalni član
- Postovi: 2010
- Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 6:10 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: tu u vashoj blizini
- Kontakt:
ali ti je stomachic lep,pochni da se hranish kao ja,videcesh kako prija,ali ti nemoj ovako dugo,petnaestak dana je dovoljno,meni je juche bilo 1 mesec od operacije i 8 kg manje,sada cu pocheti da ubacujem po neshto jache inache cu postati anoreksnichna,sada imam 66 kg a kao devojka sam imala 60,SUPWER se osecammartat napisao:Bas sam se lepo najela,vidite mi stomacic
nije srecan onaj ko ima shta zheli,
nego onaj koji ne zheli ono shto nema
nego onaj koji ne zheli ono shto nema