proteinski suplementi

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 11:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od vuksa »

ako ce mo tako...voda je mac sa dve ostrice,so je mac sa dve ostrice....protein ti sluzi da se hipertrofirani misic koji je doziveo mikro traume posle treninga nahrani....a nikako se ne moze preterati zato sto se zna da odprilike 1/3 dnevnog unosa proteina treba biti kroz whey protein a ostalo kroz ishranu 8) tako da mi nije jasno sto pricate nebuloze kad niste dovoljno informisani?mislim kao sad kad bi ja uleteo u podform ginekologija i poceo da izmisljam toplu vodu a 99% tamo ljudi zna mnogo vise od mene
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

plasim_se napisao:Jesu mac sa dve ostrice, kao sto sam rekao, sve sto se ne iskoristi za izgradnju misicne mase ili dobijanje energije, pretvorice se u salo.
Hoces li prestati bre da lupas gluposti, alo????????? Vi vre niste normalno, znaci boli me uvo, verujte kome hocete, ja izlazim iz ove teme. A takve nebuloze mozes samo ovde da pises, na svakom forumu koja se bavi ovom tematikom bi te svi ismejali i niko ti nikada ne bi odgovorio ni na jednu poruku...

[/quote]Ako pretpostavimo da ishranom unosis dovoljno proteina na dan (recimo 1-1.5g/kg/dan)[/quote}

1-1,5g je dovoljno?????? :lol: Za sta keve ti? Za grbu na ledjima?
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od vuksa »

3-3.5grama ti je dovoljno... 8)
plasim_se
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:23 am

Post od plasim_se »

@Ka1
1-1.5g/kg/dan... Nisam rekao 1-1.5g... Da ti pravo kazem ni ja ne zelim da se natezem sa tobom, sto se mene tice mozes slobodno prestati da komentarises moje postove, cak sta vise bicu srecan zbog toga... Kad hoces da pobijes necije misljenje, onda se to malo argumentuje, a ne samo da se kaze "nebuloza". I ovde se moja konverzacija sa tobom zavrsava...

@vuksa
Prica o "hranjenju i opravci" misica stoji, ali to da ne mozes preterati sa unosom proteina, ne stoji... Telo nikada, nikada ne odbacuje nesto sto se moze iskoristiti. U slucaju proteina iskoristice se za hipertrofiju i oporavak misica onoliko koliko je neophodno, visak ce se deponovati u vidu sala... Naravno, ne mora uvek postojati visak. Rekoh u proslom postu, uz ozbiljan pristup treningu nece se desiti da se neko ugoji zbog suplemenata. Ali ne mozes ocikivati da se neko ko uzima +100g proteina/dan, ode u teretanu, vozi bicikl 10min, odradi po neke dve jadne serije za svaku grupu misica, ne ugoji. Mi se donekle slazemo, cini mi se samo da se razlikujemo u tome sto ti smatras da se protein ne moze pretvoriti u salo, a ja smatram da moze.
amisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 31, 2006 3:16 pm

proteini

Post od amisa »

ja imam 17 godina i imam nesto vise od 65kg sto mislim da je stvarno malo za moju visinu 181cm.
mislio sam kupiti proteine al nisam bas najbolje informisan
ako se koriste mora se trenirat a ako se prestanu koristiti jel se moze prestat trenirat
nadam se da ce mi neko brzo odgovoriti i nadam se da vas nisam zbunio ahha :D
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od vuksa »

nema smisla uzimati proteine ako ne vezbas...ako vezbas uzmi proteine treniraj jedi dobro i bice nesto od tebe 8)
" I Pay My Dues Every Day... Do You?"
amisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 31, 2006 3:16 pm

re:

Post od amisa »

pa ovaj mislio sam ja trenirat al necu uvijek imati vremena za to pa mislim ako prestanem koristiti proteine i prestanem trenirat sta se desi s tom misicnom masom sto sam nabio jel cito sam svakakvih gluposti pa reko da za sigurno znam
i htio sam znati imal kakvih nuspojeva
dorotej
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 10, 2007 2:09 pm

Post od dorotej »

Moze na sve strane da se cuju upozorenja da su steroidi jako stetni.Ja uzimam tri meseca tofu sojin sir i sojin jogurt koji pravi dr.Mladenovic,covek od 80 godina i dodajem herbalife protrjin puder od soje i mleka i dobio sam nakih 5 kg cistih misica .I dalje sam mrsev i nameravam da nastavim.Fizicki sam u top formi uz treninge u velnes centru
fokus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 28, 2006 1:48 am

Post od fokus »

1. ko ovde prica o steroidima??? 2. 5kg. cistih misica za 3 meseca (ako si na to mislio) je :roll: :lol: :lol: a pogotovo ako mislis da je sve to posledica te soje koju koristis. Mada ako to pravi deda od 80 god. onda je to svakako garancija da je nesto extra i zdravo, Gde "deka prirodnjak" da pravi neke gluposti :evil:
dorotej
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 10, 2007 2:09 pm

Post od dorotej »

Ako 25 godina inas 77 do 79 kg,a sad 82 do 83 to je bitna promena.Ti biljni proteini su zdraviji mada deka tvrdi da mora da se uzima crveno meso zbog necega sto nisam zapamtio,Deka je napisao knjigu o ishrani koja je u skladu sa preporukama svetske zdravstvene organizacije.Osim toga su ukusni tako da to jedu i deca,a deka tvrdi da je to od bio psenice i soje.Najvaznije je da se osecam odlicno i da okolina primecuje da sam fizicki jaci.Uz to dodajem herbalife razne dodatke za koje se zna da su u svetskom vrhu na jedem beli hleb pijem i vise vode i jos ponesto sam promenio.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Vi ljudi niste svesni u kakvom neznanju zivite... ovo je strasno, da sam ja moderator sve bih ove teme istog momenta obrisao... neverovatno!!! :o Bruka i sramota je sta se ovde moze procitati...
dodajem herbalife protrjin puder od soje i mleka i dobio sam nakih 5 kg cistih misica
:lol: :lol: :lol:

@Fokus :lol: :lol: :lol:
gavranac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 21, 2007 11:01 pm

Post od gavranac »

Hajde da malo spustimo loptu.
Osoba koja zeli da uspeshno poveca mishicnu masu treba da, uz intenzivan trening, unese 3 g proteina na 1 kg svoje tezine. Za razgradnju proteina je potrebna mnogo veca energija nego za razgradnju ostalih hranljivih materija i iz tog razloga proteinske dijete imaju zapazene efekte gubitka kilograma. Sa proteinima se moze preterati, ali treba bash mnogo povecati unos da bi se to desilo. Protein iz soje uglavnom nije dobar za ishranu mushkaraca koji zele da povecaju mishicnu masu, jer sadrze supstancu slichnu estrogenu (zenski hormon), koji potire dejstvo testosterona (mushki hormon) zasluznog za povecanu ugradnju proteina. Ovo je laichki recheno, tako da svima bude jasno. Opet, svaki organizam drugachije reaguje, pa je moguce da nekome odgovara protein soje, ali kilogrami koje je gospodin pomenuo kao chistu mishicnu masu teshko da mogu biti bash to, verovatno je mishicna masa + masne naslage (koje ne dolaze do izrazaja usled porasta mishicne mase)+voda. Osoba koja tek krece u teretanu ne mora da uzima suplemente prvih par meseci, dok ne savlada osnovne elemente vezane za izvodjenje vezbi i dok blago ne izjednachi snagu mishica kako bi pravilno vezbao - po mom mishljenju. Nakon tog perioda, suplementacija je vishe nego dobrodoshla. Naravno, treba se dobro raspitati u vezi sa suplementima, kako bi se pronashla kombinacija koja najvishe odgovara ciljevima pojedinca. I molim vas, NEMOJTE BRKATI SUPLEMENTE I STEROIDE - TO NEMAVEZE JEDNO SA DRUGIM!!! Suplementi su dodaci ishrani, a steroidi su lekovi.
Adam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 13, 2007 12:08 am

Post od Adam »

Po pitanju suplemenata,ono sto me najvise nervira je to da,svako ima svoj stav koji zastupa i nece uopste da poslusa bilo sta sto ce neko drugi reci.
Ja sam isao u teretanu aktivno 2 godine (trenutno ne mogu zbog povrede) i dosta sam se razmisljao da li da uzimam nesto od tih proizvoda ili ne ali na kraju sam ostao samo pri regularnoj ishrani.
Nerviraju me moji roditelji koji nece ni da cuju za te dodatke ishrani.A postoji i gomila drugih ljudi koji razmisljaju na slican nacin po tom pitanju.
-Po mom misljenju (odnosno znanju),posledica preterivanja sa proteinima moze biti oboljenje bubrega jer tokom povecane kolicine unosa proteina oni moraju dodatno da se aktiviraju i nisu u mogucnosti da postignu da isfiltriraju svu krv.Zato treba piti vise vode pri uzimanju proteina.Ovo kazem jer je neko gore pomenuo da se sa preterivanjem proteina oni taloze u obliku masti.Nisam siguran,odnosno mislim da je to nemoguce,posto smatram da se proteini ne mogu transformisati u lipide.
Mada obzirom da nas organizam za vreme gladovanja,razradjuje proteine iz misica u jetri pretvarajuci ih u neke secere,mozda je i to tacno...
Ja smatram,da posto su Whey proteini i slicni ostali proizvodi,ekstrahovani iz biljnih i zivotinjskih zaliha,nema niceg vestackog u njima (mada i na proizvodjace treba obratiti paznju upravo zbog toga),vec je samo koncetracija tih hranljivih materija povecana.Posto mnogi strucnjaci predlazu unosenje 2 g proteina po kg,dolazimo do problema da se za tako nesto regularnom ishranom mora dnevno pojesti KILO I PO mesa (i to nekog mesa bogatog proteinima) sto je zaista ne moguce. A i kada bi bilo moguce,mi naravno pritom ne bismo unosili samo proteine vec i masti i ugljene hidrate i pored misicne mase neizbezno bismo dobili i salo,i to ne salo nego saletinu.
Tako da su suplementi jedini nacin za povecani unos proteina.
I oni lepo 'funkcionisu'.
Ali ono sto je negativno kod ovakvih supstanci je to da odmah pri prestanku koriscenja istih telo ce naglo izgubiti ono sto je izgradjeno za prethodno vreme.
To je i logicno,jer kada radite bilo sta drugo,npr. neaktivni ste neko vreme pa krenete sa redovnim trcanjem,polako cete nabiti kondiciju i uraditi nesto sa telom,ali kad prestanete sa tim stanje ce se opet vratiti na ono staro.
Tako da se jedino dozivotnim koriscenjem suplemenata moze nesto postici.Ali...ali...
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od vuksa »

to su gluposti i nije dokazano da proteini izazivaju oboljenje bubrega...ne unosenje vode steti bubrezima a ne proteini...proteini koji se ne iskoriste deponuju se u masti
" I Pay My Dues Every Day... Do You?"
Adam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 13, 2007 12:08 am

Post od Adam »

Ne,to nisu gluposti,probaj da unosis po 200-300 g svakodnevno,pa se javi za par godina da kazes koji model katetera koristis.
Kao sto sam i rekao unosenje u velikim kolicinama a neuskladnjena voda,dovode do oboljenja bubrega.Kad se nesto konstantno izlazes preopterecenju normalno je da ce posle izvesnog vremena da crkne.
Odgovori