omega 3

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

donkihot
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

budite korekrni pa dajte informacije

Post od donkihot »

Ja sam razgovarala i sa tehnolozima i farmaceutima i menadzerima odredjenih proizvodjaca dok nisam donela licni sud, sta zelim da uzimam.
Jako je bitno da proizvodjac bude ispitivan (cesto) od strane nezavisnih laboratorija. Takodje postoje proizvodjaci koji se iskljucivo bave proizvodnjom ribljeg ulja i niceg vise. A oni sto proizvode razno-razne suplemente meni bas nisu ulili poverenje. Ovo su reci calan NATURAL.
Pitam se zasto je problem dati malo vise informacija koje ste vec, verujem sa dosta truda uspeli da pribavite, zasto ih ne podelite sa nama, koji bi Vam bili zahvalni.Zasto nas upucujete na net. Takodje i o onome sto postoji na nasem trzistu i gde. Pa valda je ovaj forum i za medjusobnu pomoc a ne za nadmudrivanje.
Ja upotrebljavam omega-3 masne kiseline od pocetka maja ove godine tj oko 5 meseci i to zbog znakova demencije, za koje se one najvise i preporucuju mada imaju jos dosta navedenih korisnih dejstava kod reologije krvi, ateroskleroze i sl. Koristim softgels od 1000mg, koje se deklarisu kao koncentrat ribljeg ulja.Uzimam ih 3x1 dnevo a sadrzaj u njima je 180 mg EPA i 12o mg DHA i 4o mg drugih omega 3. Preporuka proizvodjaca je dvostruko vise na dan. Nazalost nema nikakavog poboljsanja, i ako su literaturna predvidjanja izuzetno optimisticka i predvidjaju poboljsanja vec za 3-4 nedelej. Kutija sadrzi 100 softgel pilula i kosta 790 din. To je za sada najjeftinije sto sam nasao za istu kolicinu aktivne materije. Firma je meni do sada bila nepoznata, ``nowfood``iz USA. Sve ostalo sto sam nasao na trzistu je ili nizih koncentracija ili visih cena, u svakom slucaju nepovoljnije u odnosu na kolicinu aktivne materije prema ceni. Sada pokusavam da nadjem info o ALA, pa da probam sa njom, ali je i tu dosta nepouzdanih ili bar nedovoljno proverenih informacija o kvalitetu i postojanosti, pa S&R ALA.pa S&K ALA i R-ALA, jos toga, ali mislim da imam jos vremena iako sam u godinama.O ovome je dosta dobro pisao ``Brka`` na forumu diabetesa.
Bicu zahvalan svakom ucesniku foruma, koji da malo vise pouzdanih informacija ili izvora,jer je to osnova efikasnosti i koristi foruma.Ako neko ima informacija o boljim proizvodima Omega 3 ili ALA neka ih postavi na forum. Nisam hteo da reklamiram nowfood, ali ako nekoga interesuje gde je nabavljam nema problema neka se javi. Pozdrav svima

[/b]
natural
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 16, 2005 12:33 pm

Post od natural »

Nemam bas toliko vremena da pisem esej o ribljem ulju.

Odgovorila sam svima na pitanje, a na ne postavljena stvarno ne mogu.

Sto se tice proizvodjaca, koliko sam shvatila na forumu nije dozvoljeno reklamiranje.

Pogledajte pp
donkihot
Aktivan član
Aktivan član

omega-3 i riblje ulje

Post od donkihot »

[quote="natural"]Nemam bas toliko vremena da pisem esej o ribljem ulju.

Odgovorila sam svima na pitanje, a na ne postavljena stvarno ne mogu.

Divim se Vasoj pronicljivosti ako u mom tekstu niste prepoznali pitanje.
No na svakom ucesniku foruma je odluka koliko hoce da pomogne u vezi materije koju je vec apsolvirao, tj sponzao.Vi ste za sebe odabrali, sto bi to podelili sa drugima, a bez reklamiranja.
natural
Aktivan član
Aktivan član

Re: budite korekrni pa dajte informacije

Post od natural »

Imate neki poseban razlog da me prozivate ovde po forumu?
Da li mi je dozvoljeno da ne znam odgovor?
donkihot napisao: Pa valda je ovaj forum i za medjusobnu pomoc a ne za nadmudrivanje.

[/b]
Posebno sam raspolozena da odgovoram na ovakve cinizme. Umesto da trosite vreme na gluposti, bolje postavite konkretno pitanje mozda vam odgovori jos neko.

Posticicete samo da posle ovakvih postova admin ili zakljuca temu ili jednostavno ljudi i prestanu da je posecuju.

Dobili ste od mene pp, ali vama izgleda bas predstavlja zadovoljstvo da ovde cinite bas ono sto ste meni naveli kao zamerku.
:roll:
donkihot
Aktivan član
Aktivan član

Post od donkihot »

[b]Ja sam razgovarala i sa tehnolozima i farmaceutima i menadzerima odredjenih proizvodjaca dok nisam donela licni sud, sta zelim da uzimam[/b].
Kod nas jos uvek na trzistu ne postoji dobro i kvalitetno riblje ulje, kapsule pogotovo. Sve imaju dodatke koje ja ne zelim da unosim u organizam.
Ovo je bio razlog zasto sam zeleo da podelite znanje samnom i drugima.Iz tekstova koje ste napisali na ovu temu vidi se da ste mnogo radili i saznali pa sigurno nije u pitanju da neznate. Zao mi je ako ste pomislili da sam imao nameru da vas ``prozivam`` pa zasto bi ?
natural
Aktivan član
Aktivan član

Post od natural »

donkihot napisao:donela licni sud, sta zelim da uzimam.

Kod nas jos uvek na trzistu ne postoji dobro i kvalitetno riblje ulje, kapsule pogotovo. Sve imaju dodatke koje ja ne zelim da unosim u organizam.

Kao sto sigurno znate, ljudi imaju ralicite prehrambene i druge navike, kao i zdravstvene tegobe.

Znaci, sta kome treba od suplemenata, ukljucujuci i njihovu kolicinu, vrstu itd., znate samo vi licno.

Vec sam vam ranije napisala da nemam vremena da sedim i prepisujem medikamentoznu i terapiju i suplementaciju ljudima na forumu.

Postom sam vam dala do znanja da svakog proizvodjaca mozete kontaktirati i pitati sve sto vas zanima. Ako proizvodjac ne zeli time da se bavi, onda sami odlucite da li imate poverenja u istog ili ne.

Odgovore na neka pitanja bi ste vec imali kada bi ste koristili mogucnosti koje vam forum pruza, kao npr. opciju "trazi" i privatnu postu (pp)

Privatnu postu!!!!!!

:evil:
donkihot
Aktivan član
Aktivan član

OMEGA 3

Post od donkihot »

Zahvaljujem,bilo je korisno.
ad0lf
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 18, 2005 4:21 am

Post od ad0lf »

Da li ste koristili omega 3 od natural wealth proizvodjaca i kakava s u vam iskustva...gde da nabavim po jeftinijim cenama, moze i drugi proizodjac, jer mislim da u apotekama jako deru za pare
donkihot
Aktivan član
Aktivan član

omega-3 masne kiseline

Post od donkihot »

Tesko je snaci se u ogromnom broju firmi koje nude omega -3 ,po razlicitim cenama u razlicitim koncentracijama i broju komada u pakovanju. Ja upotrebljavam zadnjih 5 meseci Omega -3 od proizvodjaca
``now food`` iz USA.Pakovanje sadrzi 100 softgels, a svaka sadrzi 180mg EPA i 120 mg DHA.Cena jedne kutije je 790 din.Nalazim ih kod vitaminshop``JAVA`` TC. ENJUB blok 45 lokal 93, tel 318 04 50 lokal 110 ili mobilni 064 1678753. Mislim da imaju jos nekoliko prodavnica u Beogradu i info mozete dobiti na navedene telefone.O kvalitetu i dejstvu naravno da nigde necete moci da nadjete podatke,osim sadrzaja aktivnih i nosecih materijala.Ovo je samo jedna kompletna informacija a ostale mozete naci na netu ili u apotekama sa istim pitanjima. Domaci ponudjac mislim da je jedino Ivancic i sinovi,koji ima i svoj sajt,ali sa malo korisnih podataka.******. Preporuke su oko 1000mg EPA i oko 700mg.DHA dnevno.
Pozdrav
vowel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 3:35 am
Kontakt:

Post od vowel »

180mg EPA i 120 mg DHA.Cena jedne kutije je 790 din.
Preporuke su oko 1000mg EPA
Znaci 1000/120=5 ili 6 s.g. (preporucuje se 3-6)
100/5=20 dana
mesecno oko 1000 din samo za omega 3

da, cene kod nas su "inflatorne" dok su u USA 3-4$, odnosno oko 6$ za EPA/DHA 300/200

Kod: Obeleži sve

Molecular distillation is a process of purification applied to the OMEGA 3 (fish oil) to purify it.
In this process, the OMEGA 3 (fish oil) is evaporated under high vacuum and the condensate is caught on a cooled surface (no heat is ever used in this process). We call this cold processing.
This process removes all impurities if any exist. However, just to be sure we test.
The OMEGA 3 (fish oil) is tested for pesticides and heavy metals and if any are found the batch is rejected. If none are found the batch is approved for encapsulation.
So only contaminant FREE fish oil is used to manufacture OMEGA 3.
Our OMEGA 3 is the Rolls Royce of the industry. It is safe and full potency.
It is a long-chain fatty acid.
vowel
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od vowel »

Ja upotrebljavam omega-3 masne kiseline od pocetka maja ove godine tj oko 5 meseci i to zbog znakova demencije, za koje se one najvise i preporucuju mada imaju jos dosta navedenih korisnih dejstava kod reologije krvi, ateroskleroze i sl. .... Nazalost nema nikakavog poboljsanja, i ako su literaturna predvidjanja izuzetno optimisticka i predvidjaju poboljsanja vec za 3-4 nedelej.
Izvinices, ali problem demencije je kompleksan, nisam lekar, niti farmaceut, ali znam za Gingko Biloba. Potreban ti je i E vitamin takodje za kiseonik mozdanim celijama, cink za razbistravanje uma, mentalne poremecaje, dalje holin i inozit, odnosno lecitin, tj. Phosphatidyl Choline, a i Phosphatidyl Serine Complex.

p.s. a mogla bi da probas VINPOCETINE 10 MG
donkihot
Aktivan član
Aktivan član

DEMENCIJA I OMEGA -3

Post od donkihot »

Nazalost nije samo demencija kompleksan problem, to je ceo organizam sa svim svojim metabolickim i bolesnim stanjima. Ginko sam upotrebljavao 4 meseca kao GINKOMAX,bez vidnih rezultata,helatni cink po 50mg dnevno zbog prostate dok nisam procitao da on izaziva takodje demenciju,soja lecitin sam upotrebljavao oko 8 meseci, kao pomocno dejstvo za smanjeje lipida, sa relativno dobrim rezultatima ali samo do odredjenih granica, posle cega sam presao na lipanor a sada vise 0d 5 meseci na Cholipam/statin/.E vitamun u kolicini od 100 mg. dnevno upotrebljavam vise od 8 godina. Svemu ovome tesko je odrediti stvarnu korist, a demencije sto se tice dosta je da kazem da sam dijabeticar 10 godina i da imam 69 godina, pa je sve diskutabilno, po sistemu ``sta bi bilo da je bilo``.Ovo sve kao informacijaq onima koji zele da citaju.
Pozdrav svima dobronamernim.
vowel
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od vowel »

donkihot napisao:Ja sam razgovarala i sa tehnolozima i farmaceutima i menadzerima odredjenih proizvodjaca dok nisam donela licni sud, sta zelim da uzimam.
Ovo je bio razlog zasto sam zeleo da podelite znanje samnom i drugima.Iz tekstova koje ste napisali na ovu temu vidi se da ste mnogo radili i saznali pa sigurno nije u pitanju da neznate. Zao mi je ako ste pomislili da sam imao nameru da vas ``prozivam`` pa zasto bi ?
stvari ovako stoje: gore reklamirano se moze poruciti iz iinostranstva, tj. zaobici domaci distributeri, direktno od proizvodjaca koji je u zdravstvu 40 godina, na netu 10-ak

Fish Oil
Omega-3 Fatty Acids
DHA 100 MG
120 Softgels
Retail price: 19.95
Discount: 80%
Our price: 3.99

OMEGA-3
MARINE LIPID
CONCENTRATE
100 Softgels
Retail price: 7.49
Discount: 60%
Our price: 2.99

potrebno je izvadite u nekoj od banaka internet karticu, npr, visa internet, i da porucite preko neta, do 100 evra ne placa se carina
donkihot
Aktivan član
Aktivan član

omega-3 Vowel

Post od donkihot »

Hvala na informacijama.
Niste naveli e-meil ili sajt proizvodjaca koji je vec 40 godina na trzistu i kod koga se navedeno moze nabaviti.
Dalje nisam jos cuo da se moze naci proizvod koji sadrzi SAMO 120 mg DHA jer kod svih ostalih sa njom ide oko 180 mg EPA. Cena od 3,99$ za 120 takvih pilula i nije malo/oko 280 din/ sto poredjenjem sa kutijom od 100 kom od 180+120 EPA/DHA od 790 din kupljeno direktno u radnji nije bas velika povoljnost ukljucujuci trud pri porudjbini u inostranstvu..
Dalje discaunt od 80 % ne deluje mnogo ohrabrujuce jer za to mora da postoji dobar razlog, da li u kvalitetu ili roku trajanja ili necemu trecem. Ja sam tu na zalost sumnjicav.
U svakom slucaju ponovo sam krenuo na ispitivanje trzista i mogucnosti i ako dodjem do nekih vrednih rezultata javi cu se.
Isto cinim i sa potragom za ALA alfalipoinskom kiselinom, o kojoj ima dosta informacija i bas na ovom forumu. Bilo je dosta reci o komponentama iste R i S, kojom prilikom je receno da S nema nikakvo dejstvo. Raspitao sam se u apoteci Ivancic, gde su mi rekli da R komponenta ima dobro mitrohondricno dejstvo a da S ima 3 puta bolje fitoplazmaticno dejstvo. Naravno da dalje moram da proucavam i sta ovo znaci, posle sadrzaja, cena i pakovanja-kolicina.Cene su jako razlicite i sve se mora dobro pogledati.
pozdrav
vowel
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od vowel »

Dalje discaunt od 80 % ne deluje mnogo ohrabrujuce jer za to mora da postoji dobar razlog, da li u kvalitetu ili roku trajanja ili necemu trecem. Ja sam tu na zalost sumnjicav.
Praksa svih wellness firmi je da pise retail, te discount i da se razbacuju sa procentima od 40-50, pa i 60-75% naravno prethodno naduvajuci cene, nemojte to da vas buni. Sto se trice kvaliteta i roka trajanja, pa evo ja sam pre neki dan otvorio DGL sa rokom trajanja do 02/2009, a sto se tice kvaliteta vec sam vam naveo gore, istina na engleskom.
Ja u svakom slucaju reklamom gledam da zaradim, ali OK, cucete o njima na nekoj drugoj strani ako meni vec ne verujete uzimam 10-ak njihovih proizvoda samo ja ne racunajuci familiju.
Wonder laboratorije prave izvrsne proizvode i prodaju ih po fer cenama. Najnižim mogućim! Provereno stižu poštom iz USA.
Odgovori