NAJBRZI NACIN ZA GOJENJE???

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
Majche89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 10, 2008 4:58 pm

NAJBRZI NACIN ZA GOJENJE???

Post od Majche89 »

Zanima me kako da se ugojim jos nekih 5-6 kg?
Mozete li mi reci kako do pravilne ishrane i mog gojenja!
Ne hranim se pravilno i redovno vec neko vreme!
lujka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 8:48 pm

Post od lujka »

:oops: :oops:
HM, budi sretan, sretna љto nisi bucko ili bucka.

Sa ћderanjem i veжim odmorom posle ћderanja, lako жeљ se ugojiti, to ti velim iz iskustva.

Ha, ha, ha
poz....
Kako je lepo biti mlad.
mrvica30
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 2:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mrvica30 »

Nema brzog nacina, ne ide nista preko noci...
Prvo pokusaj da imas tri glavna obroka u toku dana, a moze i 4, i dve uzine (vocne), i pokusaj da jedes na svaka tri sata.
Bilo bi pozeljno da to bude zrava i redovna ishrana, a ne prosti seceri i brza hrana, lose masti itd...
Napisacu ti moj jelovnik, pa pokusaj sa njim.
DORUCAK (prva varijanta)
ovsene pahuljice, dve kasike samlevenih oraha, badema i lesnika (sameljes vecu kolicinu pa je cuvas u frizideru), jedna izgnjecena banana, zasladis sa medom, i zalijes mlekom... Med stavljaj plasticnom kasikom, takodje sa njom i jedi to...
Druga varijanta su ovsene sa jogurtom.
Treca varijanta dorucka su ti tri kuvana jajeta, od toga pojedes sva belanca i jedno zumance, napravis palentu u koju stavis kasiku butera od kikirikija i uz to neku salaticu koju volis...
UZINA
Recimo dva sata posle dorucka, npr dve banane, ili dve jabuke, ili neko drugo voce...Najbolje banane.Ako ne mozes dve, pojedi bar jednu.
RUCAK
Neko meso, najbolje piletina, curetina, teletina ili biftek, najbolje da ga przis na ulju od kostice grozdja. Uz to integralni pirinac ili integralna testenina, bareni krompir... (menjas uh...)
Uz to griovano povrce ili pecurke i neka salata zalivena sa maslinovim uljem.
Posle dva sata uzina...

Posle tri sata od rucka bi mogla da imas jos jedan rucak, ali sada umesto mesa jedes neku ribu, a ostalo povrce i uh po izboru...

Vecera neka bude lagana, recimo pola litre fit jogurta.
Pij dosta vode, oko 2 litra dnevno, nikako neposredno pre, posle i u toku jela, jer onda ometas varenje. Npr dva sata pre i posle jela.
Kupi oligovit u apoteci, on ce ti pojacati apetit. Mozes naravno da jedes i kuvana jela za rucak, sve ono sto volis...
Srecno!
Korisnikov avatar
Majche89
Novi član
Novi član

Post od Majche89 »

Hvala puno,pokusacu... :wink:
DUC@man
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 3:04 pm

ISTI PROBLEM

Post od DUC@man »

Draga moja imam isti problem,sve sam probala i sve zivo pila cak i bijomed 6 ali nista i kod doktora sam bila sve hormone radila a onda mi je devojka na fejsbuku rekla kako se ugoila. svako jutro testenine najmanje 5 obroka dnevno non stop grickalice i sto vise slatkog uvece kasno obavezno je jela krem i plazmu. Ja sam se ovako ugoila sa 45 na 50./ali za moju visinu i to je malo ali i tu je pitanje metabolizma i ja bih htela vise jel sam bar ja koja sam nekad imala 62 kg mogla da nosim sta sam htela padala u bedak kada vidim da mi nesto nestoi lepo jer sam mrsava POZDRAV
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Jel dolazi u obzir upotreba piva? :)
To goji 100% !
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
mrvica30
Novi član
Novi član

Post od mrvica30 »

To je jako nezdrav nacin ishrane, mozete se na taj nacin ugojiti, ali kome trebaju nezdrave masne naslage i los nacin ishrane. Prosti seceri nisu uopste dobri, a posebno ne kasno nocu. Jedino bezbedno vreme uzimanje prostih secera je iskljucivo neposredno nakon treninga, tada moze da donese korist, u svim ostalim terminima je nepozeljno.
Testenine da, ali iskljucivo integralne, integralni pirinac...
Grickalice-ne, nikako!
Ja sam imala problem sa manjkom kg citav zivot, ali nisam ocajna zbog toga. Imam srecu da sam prilicno skladno gradjena i imam izrazene zenske atribute, tako da ne izgledam nezdravo mrsava. Gradjena sam u obliku pescanog sata. Najveci problem su predtstavljale mrsave ruke. Jela sam kad sam htela i sta sam htela, mada mi je meso uvek bilo najzastupljenije u jelovniku, ali nemasno...
Znala sam da jedem ponekad samo jednom dnevno, ponekad dva puta, a ponekad tri puta... Jako neuravnotezeno i nezdravo. Uvek sam se gojila kada odem na odmor, jer tamo jedes tri obroka dnevno u isto vreme...
Pre par meseci sam odlucila da se dovedem u red i pocela da idem tri puta nedeljno u teretanu. Mnogima je to cudno u smislu sta ce neko kao ja u teretani, ljudi misle da tamo treba da idu samo ljudi koji imaju problema sa viskom kg, ali jako grese.
Sve zavisi od vrste treninga... Trening se prilagodjava svakom ponasob i kreira u zavisnosti od onoga sta zelimo da napravimo od sebe.
Ja sam zelela da nabacim misicnu masu svuda, a posebno na rukama koje su mi kako sam vec rekla kriticna zona. Vec prvi mesec su se naslucivali lepi rezultati, a posle tri meseca da i ne govorim. Ruke su mi sada jako lepo popunjene, i svi misici lepo izdefinisani. Ostao je jedan problem koji je poklon od grickalica, belog brasna i prostih secera a to su masne naslage u predelu stomaka... To se najteze skida, mislim skida se lako ako je ukljucen kardio, ali ja nemam kardio program jer bih od njega stesala i ostale delove, a ne zeleim da smrsam :) Zato i savetujem da na vreme mislite o tome, da vam ishrana bude zdrava da ne bi imale te nezeljene efekte u vidu sala na stomaku koje je najteze skinuti u nasem slucaju. Imam misice na stomaku, ali su ispod sala i od njega se ne vide, ali cu i to vremenom srediti. Ja imam mnogo bolji apetit od kada treniram i vecu motivaciju da jedem vise. Jelovnik mi je napravio trener...
Motivacija je jaka kada znate da necete dobro odraditi trening ako niste uneli dovoljno ugljenih hidrata i zdravih masti koji sluze da bi imali energiju za povecane napore, i ako niste uneli dovoljno proteina misici vam nece napredovati jer proteini su gradivna materija...
Ako unosite ugljene hidrate kasno nocu onda se oni pretvaraju u salo jer nisu iskoristeni kao energija a tome sluze...
Kada lepo iskesirate novac za teretanu, pa za personalnog trenera necete biti neozbiljni po pitanju ishrane jer je to onda bacen novac i vreme!
Ako ipak necete da idete u teretanu onda se bar pridrzavajte zdravog nacina ishrane i radite kuci trbusnjake i vezbe za ledja tzv ledjnjake...
Zapamtite da ni za mrsave osobe nema punomasnog mleka i jogurta, ja pijem mleko koje ima najmanji procenat masti i fit jogurt...
Ovaj nacin ishrane koji sam napisala je ujedno i dijeta za gojenje i za mrsavljenje, zavisi kome sta treba, razlika je samo u kolicini prema osobi...
Ja uzimam i dodatke ishrani tj proteine u prahu posle treninga i pred spavanje, ali to iskljucivo ako trenirate...
mrvica30
Novi član
Novi član

Post od mrvica30 »

To je jako nezdrav nacin ishrane, mozete se na taj nacin ugojiti, ali kome trebaju nezdrave masne naslage i los nacin ishrane. Prosti seceri nisu uopste dobri, a posebno ne kasno nocu. Jedino bezbedno vreme uzimanje prostih secera je iskljucivo neposredno nakon treninga, tada moze da donese korist, u svim ostalim terminima je nepozeljno.
Testenine da, ali iskljucivo integralne, integralni pirinac...
Grickalice-ne, nikako!
Ja sam imala problem sa manjkom kg citav zivot, ali nisam ocajna zbog toga. Imam srecu da sam prilicno skladno gradjena i imam izrazene zenske atribute, tako da ne izgledam nezdravo mrsava. Gradjena sam u obliku pescanog sata. Najveci problem su predtstavljale mrsave ruke. Jela sam kad sam htela i sta sam htela, mada mi je meso uvek bilo najzastupljenije u jelovniku, ali nemasno...
Znala sam da jedem ponekad samo jednom dnevno, ponekad dva puta, a ponekad tri puta... Jako neuravnotezeno i nezdravo. Uvek sam se gojila kada odem na odmor, jer tamo jedes tri obroka dnevno u isto vreme...
Pre par meseci sam odlucila da se dovedem u red i pocela da idem tri puta nedeljno u teretanu. Mnogima je to cudno u smislu sta ce neko kao ja u teretani, ljudi misle da tamo treba da idu samo ljudi koji imaju problema sa viskom kg, ali jako grese.
Sve zavisi od vrste treninga... Trening se prilagodjava svakom ponasob i kreira u zavisnosti od onoga sta zelimo da napravimo od sebe.
Ja sam zelela da nabacim misicnu masu svuda, a posebno na rukama koje su mi kako sam vec rekla kriticna zona. Vec prvi mesec su se naslucivali lepi rezultati, a posle tri meseca da i ne govorim. Ruke su mi sada jako lepo popunjene, i svi misici lepo izdefinisani. Ostao je jedan problem koji je poklon od grickalica, belog brasna i prostih secera a to su masne naslage u predelu stomaka... To se najteze skida, mislim skida se lako ako je ukljucen kardio, ali ja nemam kardio program jer bih od njega stesala i ostale delove, a ne zeleim da smrsam :) Zato i savetujem da na vreme mislite o tome, da vam ishrana bude zdrava da ne bi imale te nezeljene efekte u vidu sala na stomaku koje je najteze skinuti u nasem slucaju. Imam misice na stomaku, ali su ispod sala i od njega se ne vide, ali cu i to vremenom srediti. Ja imam mnogo bolji apetit od kada treniram i vecu motivaciju da jedem vise. Jelovnik mi je napravio trener...
Motivacija je jaka kada znate da necete dobro odraditi trening ako niste uneli dovoljno ugljenih hidrata i zdravih masti koji sluze da bi imali energiju za povecane napore, i ako niste uneli dovoljno proteina misici vam nece napredovati jer proteini su gradivna materija...
Ako unosite ugljene hidrate kasno nocu onda se oni pretvaraju u salo jer nisu iskoristeni kao energija a tome sluze...
Kada lepo iskesirate novac za teretanu, pa za personalnog trenera necete biti neozbiljni po pitanju ishrane jer je to onda bacen novac i vreme!
Ako ipak necete da idete u teretanu onda se bar pridrzavajte zdravog nacina ishrane i radite kuci trbusnjake i vezbe za ledja tzv ledjnjake...
Zapamtite da ni za mrsave osobe nema punomasnog mleka i jogurta, ja pijem mleko koje ima najmanji procenat masti i fit jogurt...
Ovaj nacin ishrane koji sam napisala je ujedno i dijeta za gojenje i za mrsavljenje, zavisi kome sta treba, razlika je samo u kolicini prema osobi...
Ja uzimam i dodatke ishrani tj proteine u prahu posle treninga i pred spavanje, ali to iskljucivo ako trenirate...
Korisnikov avatar
Majche89
Novi član
Novi član

Post od Majche89 »

dr ivica napisao:Jel dolazi u obzir upotreba piva? :)
To goji 100% !
To sam shvatila davno!
Dok sam pila pivo svaki dan po bar 0.5 bila sam super! :D

Ja ne mogu da jedem kasno uvece! Smeta mi! Kao kamen da sam jela, obrtanje po celu noc!
blahhh
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 7:16 pm

Post od blahhh »

Poslusaj Mrvicu30, sve ti je rekla kako trebas da radis.

To sa tom devojkom, iskreno, ona nista nije slagala. To jeste pravi nacin da se ugojis i to daje rezultate. Samo kao sto rece mrvica, to sto dobijes ce biti samo masne naslage, sto niti je zdravo, niti izgleda lepo. Pa ces se posle muciti da ih skidas. Elem, da bi se ugojila, potreban ti je kalorijski suficit, sto znaci da trebas da unosis vise kalorija od potrebne kolicine. E sad, razlika je u onome sta ces unositi. Mnogo je zdravije da smanjis unos prostih secera, nezdravih masti i sve ukupno ugljenih hidrata, a da se potrudis da unosis dosta vlakana(uglavnom sve salate) i proteina(riba, piletina, curetina itd.), sto sam gotovo siguran da ne unosis u dovoljnoj kolicini. Jedi 6 puta na dan, na svaka 3 sata. I ne prejedaj se. :wink:
Korisnikov avatar
Majche89
Novi član
Novi član

Post od Majche89 »

Hvala vam puno pokusacu sve samo da se vratim na nekadasnju tezinu!
Maki!
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 18, 2007 9:38 pm

Re: NAJBRZI NACIN ZA GOJENJE???

Post od Maki! »

Imam ja predlog za gojenje.Meni je uspelo i i dalje uspeva :)..pa ako nekoga interesuje neka se javi na pp da ovde ne pisem,ima dosta da se pise..
goodbyemylover
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 25, 2009 6:20 pm

Post od goodbyemylover »

ja sam visok oko 1.78 a imam oko 60kg nikako da odebljam, imam pre brz metabolizam ;) a jedem po 4-5 na dan :)
ne znam sto da radim, ali se nadam da cu odebljati malo..
Limanac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 08, 2009 11:32 pm

Post od Limanac »

Nije bitno da li zelite da smrsate ili da se ugojite, procenat belancevina, hidrata i masti u tanjiru treba da bude uvek isti, samo treba da se razlikuje kolicina. Odprilike ovako: hidrati 60%, belancevine 20%, masti 20%. Jako vazan deo je fizicka aktivnost. Ako redovno posecujete teretanu, i pravilno vezbate sto je i najbitnije, lakse cete nabaciti kilograme nego li ako sedite kuci i jedete krem sa plazmom. Takodje, bitno je i kakve kilograme cete dobiti. Nije isto 60kg sa 40% masti, i 60kg sa 20% masti. Ipak je zdravlje bitnije od fizickog izgleda, zar ne?
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Ja sam uspela da se ugojim tako sto sam pila vitamine, ubi me ne znam kako se zovu, bilo je to davno ali ih proizvode Ivancic i sinovi. Mislim da je totalvit ili tako nesto. Svako dan po jedan vitamincic, na kraju ti se otvori apetit, regulise se metabolizam. Oni tada nisu bili skupi, ne znam kako se sada krecu cene. Probaj, nemas sta da izgubis.
Odgovori