NAJBRZI NACIN ZA GOJENJE???

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
Tramvaj driver
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 3:08 pm

asd

Post od Tramvaj driver »

Ovako ljudi, par stvari me zanima:
Posto imam 180cm a samo oko 56 kg, moj BMI je negde oko 17.3 (normalan je oko 18,5) sto ima mnogo lose psihofizicke posledice.Krvna slika mi oduvek bese odlicna (zadnji put dadoh krv pre 2 dana - krvnih zrnaca 5,1 mil.) ali nikad nisam imao apetita, plus mi metabolizam ide hiljadu na sat. Mater mi kaze pa to je genetski, pa takav si rodjen pa to je od nervoze itd sto i nije bas utesno. Nikad nisam imo astmu ili bilo koju ozbiljniju hronicnu bolest. Interesuje me kom doktoru da se obratim i koje analize bi trebao da sprovedem.
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: NAJBRZI NACIN ZA GOJENJE???

Post od bobo001 »

I mene zanima kako nabaciti par kilograma. Inace, vegetarijanac sam, tako da ce to, verovatno, teze ici.
Neki savet?
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

ja imam jedan savet koji je moja tetka sprovodila, ona je bila mnogo mrsava, i imala je slab apetit.Ujutro nastine je jela svaki dan jabuku, to joj je umnogome pospesilo apetit.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Maki!
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 18, 2007 9:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Maki! »

Ja kao sto jednom rekoh imam savet..proveren..mozda za nekog malo skuplji ali verujte da pomaze..Javite se na pp ako vas zanima..
AdrianaLima
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 04, 2010 6:41 pm

Post od AdrianaLima »

Pokusavam da se ugojim vec mesecima,jedem dosta i pijem oligovit,ali nista! i jedem sto vise brze hrane,plazme i slatkisa i nista!! sta da radim? kako da se ugojim brzo?
Korisnikov avatar
Majche89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 10, 2008 4:58 pm

Post od Majche89 »

dolce-vita napisao:ja imam jedan savet koji je moja tetka sprovodila, ona je bila mnogo mrsava, i imala je slab apetit.Ujutro nastine je jela svaki dan jabuku, to joj je umnogome pospesilo apetit.
Da,jabuka je super za apetit,ja sam po ceo dan grickala jabuku...
A i rekli su mi da je bitno da dorucak,rucak i vecera budu svaki dan u isto vreme a izmedju toga neka uzina,voce,bilo sta...
Kiša
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 24, 2011 8:03 pm

Post od Kiša »

Podižem temu iz mrtvih:

Visok sam 184 i imam 57kg. Jedem u ogromnim količinama i često. Ne biram hranu, jedem sve sem graška. I brzu hranu i kuvanu i slatko i slano i ljuto, začinjeno u svakom pogledu... Ne obraćam pažnju na raznolikost hrane, istina, mada, kada razmislim, i ne jedem istu hranu često.

Probao sam sa teretanom i oligovitom i pivskim kvascem - bez rezultata.

Našao sam predlog dnevne ishrane, pa bih želeo da čujem vaše mišljenje o tome:
Predlog dnevnog unosa namirnica:

1l mleka na dan

150g mladog sira

100-150g mesa ili ribe

3 jaja

200g zitarica

500g povrca (50-100g mahunarki)

50g suvog voca

100g svezeg voca dnevno

Glavni predstavnici hrane za gojenje su mleko,jaja I maslac.Zbog velikog sadrzaja zasicenih masnih kiselina maslac treba ograniciti na 30g dnevno, a cesce koristiti kikiriki puter, bundevin ili suncokretov puter.

Mleko ce biti kaloricnije ako ga zasladimo sa medom ili javorovim sirupom ili dodamo cokoladu u prahu ili voce u obliku frapea.
Hvala unapred.
sub_zero
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2011 10:13 am

Post od sub_zero »

iz ličnog iskustva
imao sam oko 60 kg
uzeo sam pivski kvasac u tabletama, i krenuo s treninzima
pivski kvasac sadrži u većoj meri vitamin B koji poboljšava apetit
vrlo brzo sam se ugojio do pristojnih 70 kg( za dva meseca) i sasvim dobro izgledo
Odgovori