Ovako ljudi, par stvari me zanima:
Posto imam 180cm a samo oko 56 kg, moj BMI je negde oko 17.3 (normalan je oko 18,5) sto ima mnogo lose psihofizicke posledice.Krvna slika mi oduvek bese odlicna (zadnji put dadoh krv pre 2 dana - krvnih zrnaca 5,1 mil.) ali nikad nisam imao apetita, plus mi metabolizam ide hiljadu na sat. Mater mi kaze pa to je genetski, pa takav si rodjen pa to je od nervoze itd sto i nije bas utesno. Nikad nisam imo astmu ili bilo koju ozbiljniju hronicnu bolest. Interesuje me kom doktoru da se obratim i koje analize bi trebao da sprovedem.
NAJBRZI NACIN ZA GOJENJE???
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: NAJBRZI NACIN ZA GOJENJE???
I mene zanima kako nabaciti par kilograma. Inace, vegetarijanac sam, tako da ce to, verovatno, teze ici.
Neki savet?
Neki savet?
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
ja imam jedan savet koji je moja tetka sprovodila, ona je bila mnogo mrsava, i imala je slab apetit.Ujutro nastine je jela svaki dan jabuku, to joj je umnogome pospesilo apetit.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 18, 2007 9:38 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja kao sto jednom rekoh imam savet..proveren..mozda za nekog malo skuplji ali verujte da pomaze..Javite se na pp ako vas zanima..
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 04, 2010 6:41 pm
Pokusavam da se ugojim vec mesecima,jedem dosta i pijem oligovit,ali nista! i jedem sto vise brze hrane,plazme i slatkisa i nista!! sta da radim? kako da se ugojim brzo?
Da,jabuka je super za apetit,ja sam po ceo dan grickala jabuku...dolce-vita napisao:ja imam jedan savet koji je moja tetka sprovodila, ona je bila mnogo mrsava, i imala je slab apetit.Ujutro nastine je jela svaki dan jabuku, to joj je umnogome pospesilo apetit.
A i rekli su mi da je bitno da dorucak,rucak i vecera budu svaki dan u isto vreme a izmedju toga neka uzina,voce,bilo sta...
Podižem temu iz mrtvih:
Visok sam 184 i imam 57kg. Jedem u ogromnim količinama i često. Ne biram hranu, jedem sve sem graška. I brzu hranu i kuvanu i slatko i slano i ljuto, začinjeno u svakom pogledu... Ne obraćam pažnju na raznolikost hrane, istina, mada, kada razmislim, i ne jedem istu hranu često.
Probao sam sa teretanom i oligovitom i pivskim kvascem - bez rezultata.
Našao sam predlog dnevne ishrane, pa bih želeo da čujem vaše mišljenje o tome:
Visok sam 184 i imam 57kg. Jedem u ogromnim količinama i često. Ne biram hranu, jedem sve sem graška. I brzu hranu i kuvanu i slatko i slano i ljuto, začinjeno u svakom pogledu... Ne obraćam pažnju na raznolikost hrane, istina, mada, kada razmislim, i ne jedem istu hranu često.
Probao sam sa teretanom i oligovitom i pivskim kvascem - bez rezultata.
Našao sam predlog dnevne ishrane, pa bih želeo da čujem vaše mišljenje o tome:
Hvala unapred.Predlog dnevnog unosa namirnica:
1l mleka na dan
150g mladog sira
100-150g mesa ili ribe
3 jaja
200g zitarica
500g povrca (50-100g mahunarki)
50g suvog voca
100g svezeg voca dnevno
Glavni predstavnici hrane za gojenje su mleko,jaja I maslac.Zbog velikog sadrzaja zasicenih masnih kiselina maslac treba ograniciti na 30g dnevno, a cesce koristiti kikiriki puter, bundevin ili suncokretov puter.
Mleko ce biti kaloricnije ako ga zasladimo sa medom ili javorovim sirupom ili dodamo cokoladu u prahu ili voce u obliku frapea.
iz ličnog iskustva
imao sam oko 60 kg
uzeo sam pivski kvasac u tabletama, i krenuo s treninzima
pivski kvasac sadrži u većoj meri vitamin B koji poboljšava apetit
vrlo brzo sam se ugojio do pristojnih 70 kg( za dva meseca) i sasvim dobro izgledo
imao sam oko 60 kg
uzeo sam pivski kvasac u tabletama, i krenuo s treninzima
pivski kvasac sadrži u većoj meri vitamin B koji poboljšava apetit
vrlo brzo sam se ugojio do pristojnih 70 kg( za dva meseca) i sasvim dobro izgledo