molim vas za savjet treba mi.........

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

farah24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 12:46 pm

molim vas za savjet treba mi.........

Post od farah24 »

Naime, pocela sam sa aerobikom intenzivno vec 2 sedmice gotovo svaku noc i svi me misici bole, no to je nebitno interesuje me da mi neko da savjet koji bi mi preparat pomogao pri brzem topljenju kila tj.mrsavljenju fakat ne mogu vise ( imam 80 kg nikako da smrsam a hitno moram, ne jedem navece a i treniram i ni grama jos dole, znam da ne moze odmah ali mi treba nesto da mi ubrza mrsanje ako je ikako moguce ) MOLIM VAS fakat mi treba posavjetujte me sta da uzmem koji preparat naravo da nije skodan.

puno bi mi pomogli.......

hvala........
Svijete, kad umrem, sačuvaj u svojoj tišini samo jednu riječ za mene: "VOLJEH"
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Ne bih ti preporucila nikakav preparat. Sve mozes da uradis i prirodnim putem, jer malo koji preperat je potpuno neskodljiv. U sustini trebalo bi da mrsas 1/2 kg do 1 kg nedeljno. Dobro je sto si pocela sa aktivnostima ali da bi smrsala trebalo bi da regulises i ishranu. Iz licnog iskustva ti mogu reci da to sto ne jedes uvece i nije najbitniji faktor mrsavljenja. Mnogo je bitnije da unosis onoliki broj kalorija koji je neophodan tvom organizmu, i nista preko toga. Ja recimo ne mogu da izdrzim da uvece nesto ne pojedem, pa sam ipak smrsala za 2 meseca 6 kg i pored jedenja u vecernjim casovima, ali samo zato sto sam to uklopila u bmr.
farah24
Novi član
Novi član

Post od farah24 »

a da li je iko cuo ista o onom tonalinu cla ili cla od natural weltha sta mislite?
ili nesto drugo???

pls.........
ocajna sam
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Gde zuris toliko? Koliko trba da smrsas i do kad?
farah24
Novi član
Novi član

Post od farah24 »

ma imam 15 kg viska i evo 2 god od poroda ni kile da sletim pa sad radim vjezbe redovno ali treba mi nesto sto bi ubrzalo proces mrsanja jer od kad vjezbam ni grama dole...........

sta cu..........
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Lepo sam ti rekla. Sto je brzo to je i kuso. Razmisli malo. Npr. popijes carobne tabletice... I smrsas(ovde necemo uzeti u obzir koliko mogu da skode zdravlju). I ti prezadovoljna izgledom. I naravno prestanes da uzimas tabletice(jer pobogu, neces ih piti do kraja zivota, pa izgledas FANTASTICNO) ,nastavis i da krkas. Kilogrami se vrate. I ti se setis:"Pa da, tu su moje tabletice!" I opet guc guc guc i ti opet ko nova... Al opet se vratis klopi...I tako u krug... Pa zar ti je to cilj?? Treba da promenis stav o hrani, da pocnes zdravo da se hranis i onoliko koliko organizmu treba. Tek tad ces ZDRAVO smrsati i odrazi kilazu. A verujem da ti je to cilj. Izvini na ironiji u postu, ali stvarno me nervira kad ljudi hoce preko noci da smrsaju. NE MOZE! Za lepotu se treba pomuciti , jel tako? :wink:
farah24
Novi član
Novi član

Post od farah24 »

ma znam da ne moze preko noci i ne ocekujem ali ne micem se nikako sa kilazom, znam da ne postoje carobne pilulice koje same rade ali eto mislila sam s aktivnoscu da barem nesto me pokrene s mrtve tacke....... :(
srdjan992
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 4:42 pm

Post od srdjan992 »

Imam višak kg isto. Treniram košarku , 3 treninga sedmično,trudim se da se maximalno umaram,poslije treninga ne jedem mnogo,vec samo malo,vrlo malo. Ujutru ustajem u 6.30 u skolu, ne jedem nista do 13h. Ali onda problem nastaje, pojacava se apetit onda kad se ne bavim nikakvim aktivnostima,npr. kad sjedim za racunarem.Ja uzmem neku voćku, ali često se "omane"pa pojedem nesto bas masnije ili navece pojedem sendvič. Ima li ko rješenje za smanjivanje ovog apetita. Pročitao sam nešto za surutku ali...treba mi savjet...hvala
Korisnikov avatar
Skywalker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 8:47 am

Post od Skywalker »

Srdjane, greska je u tome sto se do 13 ne jede... :roll: ne ide to tako. Dorucak obavezno, rucak oko 13 - 15 nesto zdravo ali sito, vecera salata, voce ili SVEZE cedjeni sokovi nikako kupovni. i STRPLJENJA. Organizam je navikao na jedan sistem, sada mu uvodite potpuno drugi, treba mu vremena da prebrodi fazu promene i prilagodi se novom rezimu.

Farah, potpuno se slazem sa girl_from_nowhere. Nema carobne pilulice, ni carobne namirnice. Tacnije, tabletica imas milion, udjes u apoteku i pitas, i opet ce ti reci da je sve individualno. I na forumima ces cuti kome je koja tableta pomogla, ali sve to ne garantuje da ce iste efekte imati i kod tebe, pa se nepotrebno uvlacis u isprobavanje farmaceutske kozmetike, trujes se, a sve je lako resivo - tajna je u kretanju i pravilnoj ishrani. Tabletice ne mogu ni obezbediti trajne rezultate - prestaces kad-tad sa njima i onda eto i viska kg natrag. Ne bih da ispadne da sam prekriticna, ali sa viskom preko 5 kg treninzi moraju biti strasno intenzivni ako HOCES REZULTAT ODMAH.
U mom kraju postoji fitnes centar za zene, ja imam viska nekih 10-tak, a porodila sam se pre 10 meseci, pa smo u istoj muci. Dakle, vlasnica koja je i fitnes instruktor (dif-ovka, tj. nije samouka) mi je stavila sledeci ritam - trening minimum sat svakodnevno i to bicikl 15 minuta, easy glide (steper) 10 minuta, pokretna traka 30 minuta sve dok me ne probije znoj, pa tek onda trbusnjaci oko 130 - 150 u serijama po 20 ili 30, vezbe za zadnjicu takodje ukupno oko 150 u serijama po 20 - 30, vezbe za ledja i ruke, na kraju Leg Magic serije po 20 (ko je imao prilike da ga proba zna da je uzasno naporan iako u reklami izgleda tako lako :), a i moja kondicija je na 0 :()... pa istezanjeeeee... necu se meriti sigurno 15 dana, pa cu tada videti efekte jer misici imaju svoju tezinu, oni ce u medjuvremenu zameniti steceno salo.
Volim da vezbam kod kuce ali to nikada ne bude tako intenzivno kao kada je pored mene neko ko me stimulise, svakod dana daje drugacije vezbe, pazi da radim jednako na svim grupama misica. Isla sam i na aerobik u neko vreme, ali se sa njega vratim jako gladna, prijao mi je i Tai Chi ali mi za skidanje viska kg treba stvarno solidan trening, a ne neke "vezbice".

A sto se tice kilaze, normalno je da u pocetku nedeljama "stoji", ali ako istrajes u dobrom rezim ishrane i treninzima, kada jednom kg krene nadole - onda odlaze sigurno, tj. nema straha od jojo efekta, osim ako se ne vratis losem rezimu ishrane.
Slika
farah24
Novi član
Novi član

Post od farah24 »

Dragi moji, hvala vam svima na podrsci i o onome sto sam pisala zaista mi nista nije pomoglo ni aerobic ni pilulice ama bas nista sve dok nisam korigovala ishranu tj. bila sam na cudesnoj UN DIJeti i zaista sve kila sam skinula koje sam trebala jos proljetos i evo koju kilicu sam nabacila ali sve je to zbog nepotrebnog mog "prezderavanja" i opet korigujem ishranu i to je to znaci probusiti kasiku i zaista ce biti rezultata .

sretno svima i podrska za sve kojima je potrebna............
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

?? Sta je ta UN dijeta? Ja sam bas mislila da se kile povrate brzo nakon takvih "blic" dijeta i da je poenta menjanje citave strukture ishrane. Ali, tebi je pomoglo, o cemu se radi u toj Un dijeti?
srdjan992
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 4:42 pm

Post od srdjan992 »

Evo našao sam nešto. Poslije 18 h da se ne jede ništa, ako se baš mora, onda neka voćka i voda... A do 18h normalni obroci....
Mary Poppins
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 4:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Mary Poppins »

UN dijeta je dijeta koja treba da ne liči mnogo na dijetu, a da ti ipak pomogne da smršaš. Ono UN je u prevodu NE, a ne Ujedinjene nacije, kao što neki misle. Nema ta dijeta veze sa Ujedinjenim nacijama.
Isto tako sam videla da je neki zovi proteinska dijeta, ali pre bih je mogla nazvati antiproteinska dijeta jer se unosi vrlo malo proteina.

Ukratko, UN dijeta traje 90 dana. Svako jutro doručak je isti - dve voćke. Ostali obroci se definišu po tipu namirnice. Prvi dan je proteinski, drugi skrobni, treći voćni, a četvrti ugljeno hidratni. Naravno da je i laiku jasno da se najedeš ugljenih hidrata kao blesav, jer su i skrob i voće ugljeni hidrati. Tog dana koji je kao ugljeno hidratni možeš da jedeš i sletkiše.

Smeš da imaš samo tri obroka u toku dana
doručak - dve iste voćke
ručak - šta već ide po danima i tanjir supe
večera - isto što i za ručak ali upola manje

Dijeta nije blic ni instant, dobra je utoliko što je nije mnogo teško izdržati i što se uobročiš na tri obroka.
Po meni nije baš dobra zbog nepovoljnog odnosa unosa ugljenih hidrata i proteina.

Ah, da. Jednom u mesec dana imaš takozvani vodeni dan,. kada treba da piješ samo vodu.
sashica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 15, 2007 1:05 pm

Post od sashica »

farah24 napisao:a da li je iko cuo ista o onom tonalinu cla ili cla od natural weltha sta mislite?
ili nesto drugo???

pls.........
ocajna sam
vidim da je stari post ali ako nekoga i dalje zamina cla ....to su omega 6 i 9 masne kiseline i odlican je da se uzima kao recovery kada se trenira jer cuva misicna vlakna a navodno postize i dobre efekte u mrsavljenju ali jedino uz treniranje jer je njegovo delovanje koncentrisano na misice....

afekti su vidljivi tek posle nekoliko meseci uzimanja i praviljog treninga ali sto je brzo to je kuso,cla sigurno da ne izaziva nikakvu stetu....

a za pojacavanje efekta aerobnog treniga mogu da se koriste tablete zelenog caja,guarane,djumbira i slicnih biljcica koje zadrze doska antioksidanata ili kofein....

pa srecno :P
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Hvala na opisu UN dijete. Ja inace ne jedem posle sest nista, jer mi ne prija, i primetila sam da mi je to dovoljno da odrzavam telesnu tezinu. Sto se tice kofeina - ja ujutru posle (veoma obilnog :oops: ) dorucka, popijem kafu i oko podne na pauzi za rucak idem u teretanu. Tako da to ispadne dobro, jer kofein pomaze da se sagori vise kalorija tokom fizicke aktivnosti.
Odgovori