Moja Dijeta ---- CHEK IT OUT

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Mary Poppins
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 4:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Mary Poppins »

Ovo je zaista jedna od najgorih dijeta za koju sam čula Ne znam kako si ovo smislio i koji se to fakiri hrane mlečnim čokoladama, ali kombinacija ne totalno nezdrava.

Ako hoćeš da smršaš, treba da pratiš osnovne principe zdrave ishrane:
1. da iz ishrane izbaciš kupovne sokove svih vrsta - gazirane, negazirane, sa i bez šećera, guste, bistre - jednostavno SVE
ne nasedaj na guste sokiće na kojima piše 100% voće, tu ima mnogo hemije (u okvirima koje zakon dozvoljava), ima i zaslađivača raznih vrsta, ne dobijaš nešto mnogo zdravo iz njih, a gutaš silne prazne kalorije koje tvoj organizam ne kapira kao hranu, pa jedeš onda dodatno
najbolje je da piješ vodu, čaj i kafu umereno, i super je da piješ blagu linunadu bez šećera
treba da piješ 2l tečnosti dnevno

2. da jedeš redovno na svaka 3-4 sata manje obroke - važno je održavati nivo šećera u krvi redovnim manjim obrocima, onda se ništa ne taloži u masne naslage, a pospešuje se metabolizam
kada jedeš 1-2 puta dnevno da se baš najedeš, telo skladišti to što dobije u masne naslage, pa kad nema hrane ono čuva svoje zalihice jer ne zna kad će sledeći obrok doći
dakle u danu treba imati 5 obroka, doručak-užina-ručak-užina-večera

3. da jedeš ugljene hidrate sa prirodnim vlaknima - ugljeni hidrati su OK i potrebni su nam, ali treba jesti ugljene hidrate iz namirnica koje imaju dosta biljnih vlakana, onda se ti ugljeni hidrati troše ravnomerno u vremenu, ne talože se u masti
dakle, ugljeni hidrati iz voća, povrća i integralnih žitarica su poželjni
nepoželjni su koncentrovani ugljeni hidrati (slatkiši, grickalice, masna hrana), mlečna čokolada je potpuno nepoželjna

4. da izbegavaš da pržiš na ulju - ne samo zbog kalorija koje će ulje doneti nego prvenstveno zato što se zagrevanjem ulja oslobađaju toksične materije i to je vrlo nezdravo
hranu koja se ne jede sirova (a sve što može, bolje je jesti sirovo) treba pripremati na pari, bariti ili peći na roštilju ili plotni

5. da jedeš dosta ribe, a da ne jedeš svinjsko meso - meso treba jesti u umerenim količinama, prvenstveno ribu, konjsko meso, piletinu i junetinu

6. da piješ dovoljno jogurta (radije nego mleka), ali ne previše - dovoljno ti je 0,5l jogurta dnevno

SREĆNO!
vjera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 9:28 am

Post od vjera »

.......u stopu.......
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

a ja vidim neko se prikrada. hehe
alhemicar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 17, 2006 6:18 pm

Post od alhemicar »

Mary Poppins zahvaljujem :)
Ovo mi je bio kao neki post xD samo ne vezan za hriscanstvo neko za fakirizam :P
Nego ne jede mi se stvarno meso pa me zanima jer mogu umesto mesa da jedem jaja posto sve sto ima u mesu ima i u jajima... naravno mleko je obavezno uz gvozdje kao dodatak... ?
La la la la
simunovz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 16, 2008 7:04 pm

Post od simunovz »

alhemicar napisao:To sa pirincem je smrt za nadbubreznu -.-
Rece meni neka med sestra u decijem dispanzeru da ne radim ovo sto radim nego da uzmem neku dijetu za dijabeticare za dijabeticare...
A meni je medicinska sestra koja mi je mama rekla da to nije tacno. Tako da cure bez nervoze :lol: :lol:
Tvoja je neuporedivo gora tako da se bolje pozabavi s tim da uneses nesto hranjivo :wink:
Odgovori