Kuvana jaja

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

Post od Uros90 »

Hm, zanimljivo.. Na pijaci ne uzimam dok su ove vrucine jer znaju da se pokvare.. Uzimam u maxiju.. dobro sad ne jedem bas svaki dan jaja.. al uglavnom jedem..
mma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 28, 2007 1:50 am

Post od mma »

"Potrudite se da ne jedete vise od 3 jajeta nedeljno. Nemojte ih kombinovati sa mesom i sirom."

knjiga: Makrobiotika naseg podneblja: filozofija zdravog zivota
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

mma napisao:"Potrudite se da ne jedete vise od 3 jajeta nedeljno. Nemojte ih kombinovati sa mesom i sirom."

knjiga: Makrobiotika naseg podneblja: filozofija zdravog zivota

Kako da ne..
mma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 28, 2007 1:50 am

Post od mma »

Ne razumem sta si hteo time da kazes, kako da ne?
Citirao sam ti knjigu i savet makrobioticara i nutricioniste, to si valjda i hteo

Sto se mene tice ja za jedan obrok pojedem i po 6 przenih jaja... ali to da je zdravo nije... Jednostavno kad dodjem sa treninga gladan ko vuk, mogu i 10 da ih pojedem... Ali ovde je stvar o tome, koliko je sta zdravo...

Tako da... ok je da jedes jednom-dvaput nedeljno, ali sve preko toga je preterivanje... i naravno ko sto sam pisao, jaje kokoske koju kljukaju koncentratom, svejedno ne moze biti zdravo...

Probaj da pijes jaje i imas zagarantovanu salmonelu u roku od mesec dana, mozda i manje...

Ako ti je jedini razlog jedenja jaja da ubacis sto vise proteina, onda ti je glupo da se toliko kljukas njima, jer proteina imas svuda, dosta imas u mesu i jos mnogim drugim stvarima koje unosis u vidu hrane, uostalom po onome sto si napisao do sada o sebi verujem da koristis vec neki whey, sto ti potpuno zadovoljava potraznju za proteinima...
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Pa neki kazu da je zdravo a neki kazu da nije..
Jbga nemam ni ja bas toliko kesa da svaki dan npr uzimam po 500-600g belog mesa i ostalih proteina za svaki dan, pa jbga moram jaja ubaciti, whey ne koristim, nikakvu hemiju.
lujka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 8:48 pm

Re: Kuvana jaja

Post od lujka »

Uros90 napisao:Svako jutro sad jedem oko 4-5 kuvana jajeta, i to uglavnom samo belanca, znaci zumanca izbacim, uzimam zbog toga shto treniram i ocu misic da odradim malo, jer je kao shto znamo belance puno proteina.. Pa me zanima jel to zdravo? il svaki drugi dan da jedem, kako?
Kokoљija kuvana jaja, pa i moћeљ u jednoj mjeri jesti.

Pazi da ti ko nepodvali neka druga jaja, ????????????

иuvaj mi se svakakvih jaja.... :x :x :o :o
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Kakav si ti debil, idi na neki tinejdzerski forum pa tamo zajebavaj paceniku
Odgovori