Neko je jednom pomenuo da je dobar da se pije pre treninga, da potpomaze sagorevanje masti...jel mogu da cujem jos neka iskustva...da li je stetan?
ili...koliko je koristan?
vidim da je tema prilicno stara, ali i mene prilicno zanima koliko je efikasan L carnitin u kombinaciji sa aerobnim treningom?
posto sam cula da nije stetan jer ga ima cak i u mleku u prahu za bebe.
pozz,
Svetlana Vojinovic napisao:L KARNITIN JE EFIKASAN,SAMO UKOLIKO STE NA PROTEINSKOJ DIJETI,ili AKO GA PIJETE 20min.PRE TRENINGA UJUTRO NA PRAZAN STOMAK I TO 1000-2000 MILIGRAMA
svetlana, izvini, mislim da nisam bas najbolje razumela. treba da se pije ujutro na prazan stomak ili pre treninga, posto ja ne treniram ujutro, nego popodne ili predvece kada dodjem sa posla.
proteinsku dijetu definitivno ne drzim, niti planiram......
hvala unapred na informacijama,
pozz,
Dijeta ti je 99% uspeha a L-cartinine je ti je samo podrska dijeti. dakle moras prvo da korigujes ishranu a onda trening i sagorevac. Inace l-cartinine nije stetan i za devojke je dobar sagorevac jer nije mnogo jak. Ako ti je trening kasno popodne ne moras da ga pijes ujutru vec pola sata pre treninga. Ako ga pijes ujutru a ne treninas nista nisi napravio.
Ja sam pio l-karnetin samo sto sam imao problema, i poceo sam da smrdim i da se znojim... kupao sam se po 3-4 puta dnevno nije uspevalo.. kada sam prestao znojio sam se i smrdio u narednih nekoliko meseci...
juce sam pocela da uzimam l carnitine, po 1.5 mg dnevno, 1 mg pred trening i jos 0.5 pred spavanje (tako mi je rekao decko preko koga sam uzela).
i ja sam primetila da se mnogo vise znojim od njega, pa i jos neka dva sata posle treninga imam osecaj kao da neka toplota izbija iz mene.
da li je to normalno?
pozz,
U sustini svi sagorevaci podizu temperaturu tela da bi se vise znojili na tom principu se i smanjuju kilogrami. Ako mozes normalno da spavas i nemas ovecanu nervozu ni drhtavicu sve je ok.
spavam normalno, drhtavicu nemam, samo sto me je drugi dan mnogo bolela glava, ali to se posle nije ponavljalo, tako da mislim da glavobolja i nije bila od l carnitina, nego ko zna zbog cega.
pozz,