Gladovanje

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Odgovori
Orchid_girl
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 11:21 pm

Post od Orchid_girl »

harry_mason napisao:strasno, kako si majke ti gladovala 10 dana ??? sta je to sto coveka natera da gladuje 10 dana ?!?! Vernik sam i svake godine postim (veliki post od 7 nedelja) ali nikada nisam gladovao, ako nista drugo barem parce hleba i vode ali ne jesti nista 10 dana to je samoubistvo, tako se organizam ne cisti. Organizam treba cistiti svakodnevno, pravilnom ishranom a ne tovljenjem cele godine pa onda bum 10 dana nicega da bi se ocistili, strasno... Nemojte da mesate religiju sa ovim nacinom ciscenja organizma a kamoli da govorte da je na ovakav nacin pozeljno ocistiti organizam. Postoje stotine namernica (voce,povrce i meso) koje fenomenalno cisti organizam i nikako se nemojte padati na ovakve savete izgladnjavanja a pogotovu NE za devojke ciji je imunitet znatno slabiji u odrednjenim danima. slab imunitet je raj za napad bakterija na vas organizam a to je ono najmanje sto zelite u svom zivotu... Rado bih zatvorio ovakve maloumne teme, ali nazalost nemam takav autoritet, ali se nadam da ce se barem jos neko sa ovog medicinskog foruma pridruziti strogo kritikovati ovakva razmisljanja, a pogotovu sto sam video da ovde ima jako puno mladih osoba koji pokusavaju svasta da urade i jos + savetuju ostale ..... :x :x :x :x :x :x :x :x
Podvlacim da se slazem da je svakodnevna zdrava ishrana najbitnija, ali meso definitivno ne spada u namirnice koje ciste organizam, upravo radi suprotno! :roll: :roll: :roll:
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 5:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od harry_mason »

a sta je sa ribom, ona nije meso??? zasto je to onda jedino "meso" koje je dozvoljeno da se jede tokom posta? oces da kazes da ona nije zdrava sa sve omega 3 ? Kada sam spomenuo meso nisam mislio na svaki pojam mesa u koje spadaju i cevapi, pljeskavice, pastete itd... koje su pomesane sa djonovima patika i sta ti ja svega ne znam
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

harry_mason napisao:a sta je sa ribom, ona nije meso??? zasto je to onda jedino "meso" koje je dozvoljeno da se jede tokom posta? oces da kazes da ona nije zdrava sa sve omega 3 ? Kada sam spomenuo meso nisam mislio na svaki pojam mesa u koje spadaju i cevapi, pljeskavice, pastete itd... koje su pomesane sa djonovima patika i sta ti ja svega ne znam
Riba je zdrava ali isto tako i piletina( belo meso) i govedina....nije problem u mesu već u načinu spremanja i količini. Neka ispitivanja su pokazala da su ljudi koji preteruju sa unosom mesa agresivniji od ljudi koji u ishrani koriste namirnice biljnog porekla i žitarice ( monasi su tipičan primer za to. ...uredan život, molitva, pravilna ishrana ). Malo smo se udaljili od teme. Neko se na ovom forumu zapitao "šta to čoveka natera da gladuje 1o dana". Svako ima svoje razloge. Neko se godinama truje lekovima lečeći jednu bolest a dobije sto drugih ( nema zdravog leka) neko želi da na sebi isproba tuđe iskustvo a od nekoga je zvanična medicina digla ruke (konkretno moja prijateljica sa rakom dojke koja je Bogu hvala živa i zdrava zahvaljujući lečenju Brojsovom metodom ).
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 16, 2008 5:19 pm

Post od MARS »

kolko ste vi dokoni ljudi te po stoti put raspljavate da li je meso dobro ili nije, te ovo te ono,

Ne serite vise do zla boga

A ti Olivera napusi se kurcine kucko jedna kurvanjska.
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

auuu brate ti ga bas onako iz duse. Ima li teme u kojoj nisi ostavio svoj "potpis" ?
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član

Post od Dj.Olivera »

MARS napisao:kolko ste vi dokoni ljudi te po stoti put raspljavate da li je meso dobro ili nije, te ovo te ono,

Ne serite vise do zla boga

A ti Olivera napusi se kurcine kucko jedna kurvanjska.
Pušenje i gladovanje ...." ne biva" ( a i "da biva" ti ne bi bio u kombinaciji pošto si mi preporučio "kurčine") Moronu kada bi prestao da misliš k..... m ukapirao bi da si ljakse i da ti nije mesto na ovom forumu. Briši brate!
P.S. iZVINJAM SE SVIMA NA OVOM FORUMU ALI OVAJ KRETEN IZLUĐUJE!
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član

Post od MARS »

Tako sam ti rekao posto mi uzimas majku u usta kurvo prefigana.
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

ok ok, nema potrebe da se ova tema ovakvim recnikom nastavlja ovako sam o ide u off ili je zakljucajte...
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član

Post od Dj.Olivera »

MARS napisao:Tako sam ti rekao posto mi uzimas majku u usta kurvo prefigana.
Ti si mene nazvao ludom ženom koliko se sećam. Od mene više nema replike!
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član

Post od Dj.Olivera »

harry_mason napisao:ok ok, nema potrebe da se ova tema ovakvim recnikom nastavlja ovako sam o ide u off ili je zakljucajte...

U pravu si .Žao mi je što sam dozvolila da me isprovocira tamo neki bolesnik. Nije mi namera da završimo razgovor na temu gladovanja ili bilo čega. Još jedno izvinjenje svima koji su bili svedoci ovog izliva vulgarnosti. Pozz!
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član

Post od MARS »

Dj.Olivera napisao:
Ajde da se vishe ne svadjamo a ono u vezi "probave" tj sranja sam bio u pravu, jer ako neko hoce da ubrza metabolizam i da smrsa prvo to mora da sredi tj redovan odlazak u WC, to ce nam svaki lekar reci.

To u vezi sa ludom zenom si prebukvalno shvatila, nemoj molim te biti ko mikalja, previs.

U jbt oduzi mi se ova poruka.

Laku noc svima i cmokic :lol:
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

MARS napisao:
Dj.Olivera napisao:
Ajde da se vishe ne svadjamo a ono u vezi "probave" tj sranja sam bio u pravu, jer ako neko hoce da ubrza metabolizam i da smrsa prvo to mora da sredi tj redovan odlazak u WC, to ce nam svaki lekar reci.

To u vezi sa ludom zenom si prebukvalno shvatila, nemoj molim te biti ko mikalja, previs.

U jbt oduzi mi se ova poruka.

Laku noc svima i cmokic :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: hahahaah No comment :lol: :lol: :lol: :lol:
mustang84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 11:45 am

Post od mustang84 »

slazem se da gladovanje duze od jednog dana za rad estetskih razloga je jako stetno pa cak i fatalno po ljudski organizam.ljudi nemojte se zezati sa tim.
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član

Post od Dj.Olivera »

mustang84 napisao:slazem se da gladovanje duze od jednog dana za rad estetskih razloga je jako stetno pa cak i fatalno po ljudski organizam.ljudi nemojte se zezati sa tim.
OK PREDAJEM SE! gladovanje je fatalno po ljudski organizam. Objasni mi molim te kada ću ja i na koji način ostetiti tu "fatalnost" s obzirom da sam gladovala 10 dana ( uz dobru pripremu naravno) ? Ne prihvatam objašnjenje pročitano u nekoj knjizi , samo iz iskustva. Neko je na ovom forumu rekao da je pokušao i jedva izdržao pola dana . Ljudi sve iz mozga dolazi!!!!!
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

A shta je sa onolikim monasima ,koji ne da se izgladjuju ?Nego poste godinama ,samo na vodi i parche hleba ! :o Ne chuh da je ijedan obolio zbog toga :roll:
Odgovori