Sve najbolje u Novoj, Vaistinu se rodi!
Evo malo recepta i slike...
Skusa by Hunter...
1kg skuse, znaci cca 6 komada...
Izvaditi im utrobe, pozeljno dok su jos zaledjene (bozicna akcija 140 din u Ideji

)!
Vecer pre napraviti nadev, koji se sastoji od 1 dl maslinovog nerafinisanog ulja, 1 glavice belog luka sitno iseckanog, bibera, C zacina, mrvice vinskog sirceta i piva! U sve to ubaciti 6 lovorovih listova i grancicu ruzmarina, tj listice.
Ujutro oprati skuse, napuniti im utrobu nadevom, a spolja mazati uljem od nadeva, te ih dobro upakovati u alu foliju, te ubaciti u pouljenu tepsiju, dodati piva i tanko secen krompir na kolutove. Isti pre toga namazati senfom i zaciniti.
Sve to zveknuti u rernu zagrejanu na 250 i ostaviti sat vremena, ali pri ubacivanju ribe u tepsiju voditi racuna da bude na ledjima.
Dobar tek i prijatno!
O dimljenim saranima drugi put
... a da se ovogodisnji fazani iz dzakuzija ne osete povredjeno...
Naravno, uz corbu od fazana ide i zeko, srndac i pepa prase kako moja deca od milja zovu divlju svinju, pa bozicna radost nece zaobici ni prijatelje drugih vera...
