Danas se mnogo bolje osjecam. Popila sam svoje prvo zrnce.
Upravo sam rucala... I tako. Sad cu da sredjujem stan jer mi veceras dolazi neko drustvo i tak...
E sto se tice setnje, ja bas volim da setam znaci mogu od jutra do sjutra. Pa ko je raspolozen, moze da mi se pridruzi
grazza napisao:Rami draga, to je Genex kula na Novom Beogradu ima 36 spratova
UUUU ma ja nemogu ,umorim se strashno .Ova mi zima nikako nije prijala.Inache ja obozavam sneg.AAAAAli ove godine ,kako promolim nos onaj zrak me vrati, jer preseche me i hocu dushu ispustiti.Tako da sam ostala zeljna snega i shetnji po snegu, koe sam bezgranichno obozavala.A toliko je bilo snega E ja sam naprasno bacila duvan, a pushila sam mnogo godina i po par pakli cigareta.I onda kad sam bila prinudjena ,bacila sam cigarete .Godinu dana od bacanja duvanchike ja se nisam ni nakashljala.I mnogi su mi govorili da je to gore ,od samog kashlja i izkashljavanja.Jer se onaj otrovni katran zalepio za krvne sudove 'pluca itd.I onda kad je krenulo da boli u predelu pluca qq .Svaki korak godina uhh.Zato bacajte otrov dok je josh na vreme .Meni je duvan pridoneo u chashchavanju mog zdravlja ,pa me je spucao i mozdani udar i to dva u jednom danu.A i shlog takodje.Tako da sam bila nekoliko meseci i nepokretna.I na kraju dobijem i shecer (od tog stresa) i osta mi diabetes s`koim se muchim i SAD .Zato Vam kazem chuvajte zdravlje,bolje je nego da trazite izgubljeno?I nemojte se opushtati zbog toga sto imate 20 godina ili 19 .Jer samnom su lezale devojchice od iste muke koe su imale i srcani usput .A imale su samo 18 i 21 godinu .Ja sam starija i po godinama mogu Vas roditi vecinu TU.Imam 48 godina..Tako da Vas savetujem od srca.Jer imam i ja cerkicu vashih godina.A same vidite da ludilo od ovih bolestina udara na nasu mladost nazalost .Zato Vas molim ,bar nemojte pushiti pojma nemate koliko ono sra*e utiche na nash organizam negativno.I zelela bi da nikada ne saznateeee.Ljubim Vas sveeeeeee .Chuvajte mi se i shto manje stresa ako moze?
bas bedak... Ja nemam tih problema, ali u 10oj godini sam imala udes, i provela nedjelju dana u komi, a 2 mjeseca u bolnici, i isto toliko na infuziji... I onda kad sam izasla iz bolnice kad sam pocela jesti hranu naglo sam se pocela gojiti... I od tad imam problema. Ja sumnjam da mi je tad doslo do nekog poremecaja u mozgu, jer sam imala tezak potres mozga... Ali cas smrsam cas se ugojim i to me strasno nervira... Ono ljeti imam super liniju, i sto bi rekli, svi momci trce zamnom, a zimi se ugojim i pih!
Ne pusim, iako svi clanovi moje porodice puse, jer meni to smeta, ne volim duvanski dim... I u drustvu ima puno njih koji puse, ali niko me nikad nije nudio. I svi mi se dive kako nisam zapalila cigaretu a nerviram se svaki dan, i radim, i idem na fax... Blah... Ali eto ne dam se.
Mislim da se ti gojish na nervnoj bazi.Mislim ali i ne tvrdim.Otje to pogotovu zimi,malo i od dosade i takoc mrdni tamo mrdni ovamo i opet svrati do frizidera .I ono pohladno vlazno vreme u kuci se vishe samo se gleda tv PC i misli se shta da se ruchka.A da udes u detinjstvu zna ostaviti negativne posledice(stres) prezivljen u ranoj mladosti ,mozak je chudo Bozije.I skoro sve bolesti dolaze nam bash iz tog motora (mozga).Dobro bar da nisi propushila i nemoj ,kad nisi do sad NEMOJ i evo ti jedan cmokkkk za toooooooo.Samo ti shetaj kad god mognesh ,jer fizichka aktivnost je najbolja dieta i najzdravija.Bicikl vozi ako mozesh i brzo hodanje je mrak za skidanje kilograma.Ne bi bilo loshe da proverish shecer u krvi ,na vreme nash mentalitet je bash po tom pitanju pihhh .A znamo da diabetes tako galopirajucim korakom grabi kod nas a i u svetu.Naglo debljanje (dobijanje stomaka )stres sve je to dobar preduslov za dobijanje shecera a i mnogih ebenih bolestina .Koe su do skora bile samo kod stariji ljudi prisutne.A danas nazalost sve vishe napadaju mlade osobe .E onda qq i lele .Nije z goreg pregledati se. .Budi mi pozdravljena i chuvaj mi se ....
Zdravo svima,
Zelim da pohvalim *kzoju* za ovu dijetu sa pirincem.Naime,ja poznajem isto jednog coveka koji je sa tom dijetom vidno izgubio kilograme,ali je pio do 46-og zrna koliko se ja secam.S'obzirom da sada imam visak kilograma i ja sam pocela da pijem ovaj pirinac,pa cu da vidim....
On je vidno izgubio sa 46 zrna ,a neko to tek izgubi sa 90,neko sa 100 zrna,sve zavisi,jer sve je individualno.
Ali moje licno misljenje je da ne moze samo ova dijeta, ipak mora da se ofanzivnije pridje svemu ovome.Veoma cesto mi govore da je najbolja dijeta "probusiti kasiku" odnosno manje jesti a cesce jer se time ubrzava metabolizam.
Pre dve tri godine mnogo sam se ugojila i cvrsto sam resila da izgubim te kilograme,pa sam pribegavala svemu i svacemu,i na kraju sam bila zadovoljna krajnim rezultatom,ali sam morala da cekam citavu godinu do zeljenog izgleda.
Prvo sam pila Biomed 4,i doslovno se prdrzavala uputstva.Tu su prvo poceli da mi se gube kilogrami,ali ovo je dosta tesko,jer se tamo preskacu neki obroci,pa nekad moras da preskocis i dorucak i rucak pa tek ona da veceras,ali sigurno gubis.....
Drugo iz ishrane sam izbacila hleb,ali posto ja obozavam hleb,pravila sam svaki dan dvopek,ali ne u tostu,vec sam pekla u rerni..Takvog "hleba" nisam mogla dosta da pojedem,ali ipak sam imala utisak da jedem hleb...
Trece nista nisam jela posle 19h,samo pila cajeve zasladjene i td...
Cetvrto od voca sam jela samo banane,jer svo ostalo voce "simulira"glad.Ove banane sam nekad jela i za veceru,ako bas nisam mogla da izdrzim.
Slatkise sam jela uglavnom do 14h....
Znaci nisam izbegavala nijednu hranu,ali sam se cvrsto drzala ovih pravila.Svakog meseca sam izgubila po 1-2 kg...
Najvazniji cinilac je bio taj hleb,i ponekad sam se trudila da pojedem samo jedan tost,napr.za dorucak pojedem celo kiselo mkleko i jednu krisku tog tosta...
Smatram ipak da svaka dijeta mora da se rodi u mozgu i da imate neki motiv za to,jer svi znamo kako dijete pocinju tesko ("od ponedeljka cu...") i kako se neslavno zavrsavaju..("ja ne mogu to")
Zato sto sam na vise strana cula za ovu dijetu sa pirincem probacu i ja,mislim da to ne moze nista da skodi,ali ako mi to nista ne pomogne (sad sam na 3 zrnu),moracu ponovo da pokrenem svoj metod,znam da nije toliko brzo,ali znam da cu uspeti.
U svakom slucaju uvek mi ostaje konsultacija sa nutricionistom i mislim da su one i najbolje,jer nisu ti ljubi dzaba ucili skolu,ipak oni najbolje znaju.
Saljem Vam svima moje iskrene pozdrave!
P.S.Nadam se da nisam napravila puno veliku digresiju na temu....
mikalja napisao:Mislim da se ti gojish na nervnoj bazi.Mislim ali i ne tvrdim.Otje to pogotovu zimi,malo i od dosade i takoc mrdni tamo mrdni ovamo i opet svrati do frizidera .I ono pohladno vlazno vreme u kuci se vishe samo se gleda tv PC i misli se shta da se ruchka.A da udes u detinjstvu zna ostaviti negativne posledice(stres) prezivljen u ranoj mladosti ,mozak je chudo Bozije.I skoro sve bolesti dolaze nam bash iz tog motora (mozga).Dobro bar da nisi propushila i nemoj ,kad nisi do sad NEMOJ i evo ti jedan cmokkkk za toooooooo.Samo ti shetaj kad god mognesh ,jer fizichka aktivnost je najbolja dieta i najzdravija.Bicikl vozi ako mozesh i brzo hodanje je mrak za skidanje kilograma.Ne bi bilo loshe da proverish shecer u krvi ,na vreme nash mentalitet je bash po tom pitanju pihhh .A znamo da diabetes tako galopirajucim korakom grabi kod nas a i u svetu.Naglo debljanje (dobijanje stomaka )stres sve je to dobar preduslov za dobijanje shecera a i mnogih ebenih bolestina .Koe su do skora bile samo kod stariji ljudi prisutne.A danas nazalost sve vishe napadaju mlade osobe .E onda qq i lele .Nije z goreg pregledati se. .Budi mi pozdravljena i chuvaj mi se ....
jao ne pominji dijabetis... moj stric boluje od dijabetisa i ono... ne znam Mada su mi rekli da pazim na to gojenje bas zbog toga...
A sto je najgore, ja se i zimi krecem puno, naravno mnogo manje nego ljeti ali krecem se... Sto se bicikla tice, ne znam da vozim Nikad ga nisam imala i onda ne znam da vozim, ali znam rolere hehe
Pa ja kad idem sama ja idem brzim hodom, a kad idem s nekim ono kao setamo...mada me cima jedna drugarica kad malo otopli da pocnemo da trcimo, mozda eto i to pocnem
a sto se cigareta tice, nisam do sad, pa necu ni od sad... jer meni se gade, i ne bi mogla sebe da zamislim kako pusim. mada eto ko pusi neka pusi ne branim, ali jeste lose i za njih a i za mene kad sam im u blizini...
Dobro jutro drage moje i dobro dosli svi novi. E Mikalja nasmeja ti mene od ranog jutra. Mozes da nam budes mama hahahaha. Pa ja sam baba, pitaj ove sto su me upoznali hehe
dobro jutro drage moje.....
prvo veliki pozdrav za sve nove dobro dosli
evo popih 45 carobno zrnce..... nista novo,nisam se vagala pa neznam ima li manjak kg....ali glavno je da se manje jede a vise krece....
slozit cu se sa ivom...i reci da je najbolje kad vec pijete rizu da se ukombinuje i nakakva dijetica,jer onada ce rezultati biti i te kako vidljivi...
pozdrav svima.....cao
grazza napisao:Dobro jutro drage moje i dobro dosli svi novi. E Mikalja nasmeja ti mene od ranog jutra. Mozes da nam budes mama hahahaha. Pa ja sam baba, pitaj ove sto su me upoznali hehe
Pa dobro dushice moja .Neka si ti i baka .Ali mi se uchinilo da su sve devojchice tu mislim po godinicama.Pa reko da znaju da imaju i mene matorku jednu jer ne volim da lazem sem ako ne moram Samo ti osvajaj spratove bar imash navijache BODRIMO TE iz sve snage !grazza ,grazza ,graaaaaazza
Ja sam popila 20 celih jutros zrncadi i idemo dalje .Ljubim Vas sveeeee.
Ledenica srecko moj proveri ti shecer ,preventive radi .Mi smo lenji za to a vidish i stric ti je imao.Na vreme shta god da se otkrije STRASHNO NIJE!!Znam da nije prijatno,ali posle ce ti biti lakshe
Pozdrav za ivamatic i bash mi dade josh vecu volju i nadu za ovaj pirinach
Pozdravljam sve moje veselice i ljubim VAS .Posebno moju "bakicu"lepu i veselu ....
A sad odoh polako da odradim vezbe i idem na groblje ZADUSNICE su......Caos pa se chujemo tj pishemo cmokkkkkkkara
Vidim veselo drustvo se siri Bas mi je drago, lepo mozemo da se podrzavamo!
Grazza znam da imas cerke mojih godina, ali bitno je kako se ti osecas u dusi, a posle naseg sastanka sam ubedjena da si ostala zaglavljena u 30tim
Popih i ja moja slavna 2 zrnca
E sto se tice provjere severa, to ce morati malo da saceka, dok odem nazad za CG, tamo u april... jer ovdje bi morla da platim taj pregled, a trenutno sam dekintirana skroz
E ja dosla da vam se javim Cio dan nisam bila gladna, do prije pola sata i onda sam jela... Mada ja ionako slabo jedem...
Ovo ruzno vrijeme mi je upropastilo zelju da idem da setam, ali zato veceras me drug vodi na salsu
I tako... Sad smisljam sta da obudem
Drage moje ja vam se sad vratih sa salse... Znaci cijelu noc sam igrala od 11 do prije pola sata...
I imam namjeru da pocnem da profi igram. Nije skupo 1500 din mjesecno, pa samo da iscupam od mojih. Izgleda da sam se svidjela jednom od ucitelja, posto cijelu noc mi je pjevao i igrao samnom Hihihi.
a.... Da... Petkom takodje imam i odbojku, tako da sam se ja uveliko dala u rekreaciju. Sad odoh da spavam, jer sam iscrpljena, a imam obaveza sjutra. Ljubim vas sve