DIJETA SA PIRINČEM

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Zaključana tema
rami
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 3:32 pm

Post od rami »

Mikalja lepo od tebe i veselim se brojanju riže jer imam stvarno lepo društvo podršku tako da mislim da će mi ova dijeta predstavljati čak zadovoljstvu
u društvu takvih drugarica.Još jednom najlepše hvala za sve reči dobrodošlice i podrške
kzoja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 8:15 am

Post od kzoja »

Pomagajte devojke,
zvala sam ordinaciju dr Arbanovski i zakazali su mi test intolerancije tek za polovinu aprila. Cena je 3.000,00 i radi se test na 120 namirnica. Zna li neko neku drugu ordinaciju gde bih mogla odraditi test brže i možda na više namirnica?
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

Kzoja, ima u Zemunu mislim na vise namirnica, ja ne znam telefon, mozda ga neko ima, ali mislim da je mnogo skuplje. Ima i na Novom Beogradu koliko sam procitala iz postova, ako te ne mrzi iscitaj, a ako ne mozda neko ima broj. Znam da je guzva, dosta njih je zakazalo sa foruma, izgleda da sam ja imala srece :o
vjera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 9:28 am

Post od vjera »

Kzojči,mrša li se :wink:
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

Kzojo,imaš moj pp pošto sam sad pročitala šta si napisala na apetitu pa malo pojasni kad budeš mogla.Cmok
kzoja
Aktivan član
Aktivan član

Post od kzoja »

Između 4 i 5 kg do sada. Mislim da će tek krenuti, barem je mojoj mami krenulo oko 60.zrna. Videćemo. U svakom slučaju me ništa ne košta i ne predstavlja mi nikakav problem.
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

Kzoja, mozes li malo da pojasnis molim te kost tren?? :cry:
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

Grazzo,meni se čini taj tren kost revolucijom,bar za mene.MIslim da je to taj režim.Kad završim un tako ću se hraniti.
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

Pardon, tren kost :lol:
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

Joj Grazzo :D :D :D koji si ti lik...čovječe :wink:
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

A sto????????????????? :o
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

duhovitaaaaa siiiiii ženoooo :D :D
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

Ko ja? :o
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

Ahhhaaaaa... :wink:
kzoja
Aktivan član
Aktivan član

Post od kzoja »

Izvinjavam se devojke, ja po običaju kasnim.

Tren kost (tako se barem u Švajcarskoj zove) jeste zdrav način ishrane. Podrazumeva razdvajanje ugljenih hidrata i belančevina u jednom obroku. Znači ove dve grupe namirnica nikako se ne smeju konzumirati u isto vreme. Razmak između uzimanja hrane mora biti najmanje dva do tri sata. Jede se apsolutno sve. U ovoj dijeti postoji i tzv neutralna grupa u koju spadaju mlečni proizvodi preko 50% masnoće, ulje, mast, i svo zeleno povrće. Ta neutralna grupa može da se kombinuje i sa ugljenim hidratima i sa belančevinama.
Ovim načinom ishrane se zaista fenomenalno reguliše metabolizam. Meni su objasnili da za varenje jedne grupe, potrebna je bazna sredina, a druge kisela. Kada se unose zajedno, organizam se "zbuni" i dolazi do opterećenja organizma i taloženja svega onoga što ne treba.

Ja imam neku tabelicu sa namirnicama. Probaću da vam prosledim na PP.
SAMO DA NAPOMENEM. OVO NIJE DIJETA, OVO JE NAČIN ISHRANE KOJI BI TREBALI PRIMENJIVATI ČITAVOG ŽIVOTA.
Zaključana tema