Pred jedno cetiri meseca sam jedan dan primetila da mi je otekao predio ispod ruke,znaci ne kvrga nego bas ja bi rekla nabujalo.
otisla sam doktoru te pila (Panklav i hemomicin),nakon toga se to malo smanjilo,ali je onda ostala kvrga onako povelika.Napominjem da me to ne boli,ne crveni se.
Nakon toga sam bila kod hematologa,koji mi je preporucio punkciju limfnih zlezda,te UZ dojki i tih zlezda ispod ruku,kao i RTG pluca.
UZ dojki je u redu,a limfne zlezde se na UZ ne vide,znaci nisu uopste uvecane,tako da mi je ta DR.rekla da ne zna sta bi isla punktirati,te nisam ni isla.
RTG pluca je dobar,ali posto sam davno imala TBC,uradjen mi je skener pluca,na kome se osim starih kalcifikovanih promena ne vidi nista drugo,ali za te promene ispod ruku pise:
u desnoj aksili lipom promera 9x5,5cm,a u levoj nekoliko manjih od 15mm.Sad mene zanima sta je to i kuda dalje.Napominjem da ispod desne ruke i dalje stoji ta dzomba i kao da mi je i tamo prema lopatici oteklina,molim ako neko zna da mi pomogne.HVALA
Sta da radim?
Moderator: moderato
Pozdrav!!
Vec sam pisala ovde o svom problemu,ali mi niko nije nista napisao pa vas jos jednom molim za pomoc
Sada ima vec dosta dugo da su mi se ispod pazuha pojavile neke otekline i to ispod desne veca a leve manja.
Uradila sam UZ dojki,stitne zlezde,limfnih cvorova,to mi je sve uredu,radjen mi je i skener pluca i oni su u redu,i tu u nalazu pise da se ispd desne rke vidi lipom velicine 9x5 recimo cm a ispod leve nesto mnje,zanima me dali se to na skeneru moglo videti i sta dalje,jedns dr mi je predlagala punkciju a kad mi je radjen UZ tada mi je ta dr rekla da ne vidi sta bi se tu punktiralo i sad ja nezman dali da to diram ili....
Napominjem da mene to ne boli,onako pvremeno me smeta samo
Hvala unapred
Vec sam pisala ovde o svom problemu,ali mi niko nije nista napisao pa vas jos jednom molim za pomoc
Sada ima vec dosta dugo da su mi se ispod pazuha pojavile neke otekline i to ispod desne veca a leve manja.
Uradila sam UZ dojki,stitne zlezde,limfnih cvorova,to mi je sve uredu,radjen mi je i skener pluca i oni su u redu,i tu u nalazu pise da se ispd desne rke vidi lipom velicine 9x5 recimo cm a ispod leve nesto mnje,zanima me dali se to na skeneru moglo videti i sta dalje,jedns dr mi je predlagala punkciju a kad mi je radjen UZ tada mi je ta dr rekla da ne vidi sta bi se tu punktiralo i sad ja nezman dali da to diram ili....
Napominjem da mene to ne boli,onako pvremeno me smeta samo
Hvala unapred
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lipom ej benigni tumor poreklom od masnog tkiva ili u narodu poznato kao masno tkivo i svakako da treba da ga se reshite, punkcijom ili hirurshkom intervencijom, reshite se toga dok ne pochne da pravi vece probleme i blokira zlezdano tkivo pazuha.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.