spinalna anesetezija

Podforum za sva pitanja vezana za dijagnostičke procedure, skener, rendgenski snimci, magnetna rezonanca, scintigrafija, gastroskopija, kolonoskopija, kolposkopija. Tumačenja, saveti, edukacija.

Moderator: moderato

Odgovori
aj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 08, 2008 5:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

spinalna anesetezija

Post od aj »

Da li neko moze da mi odgovori da li je skolioza, (desnostrana torakalna skolioza, rotacija trupa 9 stepeni, rebarni gibus 1,5cm, dezaksacija u desno 1cm. gornja krivina 33 stepena, aplikalni prsljen VIII,VII. Donja krivina 22 stepena, i 21 stepen) kontraindikacija za spinalnu anesteziju?
jjj
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:25 pm

Re: spinalna anesetezija

Post od gerda »

Po meni jeste,jer to sve što imaš ,a nije nvedeno šta treba da se radi koja intervencija od nabrojanih dijagnoza.Ako je zahvat ozbiljan neće moći u epiduralnoj odnosno spinalnoj anesteziji.Pa nakraju krajeva valda to odlučuje hirurg ili ti samo proveravaš ovde naše mišljenje a odgovor već imaš.Evo ovde malo pogledaj.
http://www.medicalcentar.com/index.php/ ... anestezija
aj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 08, 2008 5:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od aj »

carski rez je u pitanju. anesteziolog me je samo pitao da li sam alergicna na neki lek i to je sve. o spinalnoj sam citala na netu pa su skoliozu negde naveli kao konraindikaciju a negde da to nema nikakve veze.
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:25 pm

Post od gerda »

U današnje vreme svaki ginekolog koji radi carski rez ima svoj način pristupa tako da se najbolje posavetuješ sa svojim ginekologom.Ipak mislm da carski rez ide sa totalnom anestezijom.Pozdrav.
Odgovori