Podforum za sva pitanja vezana za dijagnostičke procedure, skener, rendgenski snimci, magnetna rezonanca, scintigrafija, gastroskopija, kolonoskopija, kolposkopija. Tumačenja, saveti, edukacija.
imam pitanje u vezi mr. koliko je magnetna rezonanca pouzdana metoda u dijagnostivikovanju? da li moze da se pogresno da se zameni tumor za cistu?
mom rodjaku je dijagnostifikovana prosta cista u mozgu, ispunjena likvorom, promera 11x7x5 mm, bez kompresivnog efekta sa perifokalnom gliozom
da li je moguce da se pomesa cista za tumor?
imam pitanje u vezi mr. koliko je magnetna rezonanca pouzdana metoda u dijagnostivikovanju? da li moze da se pogresno da se zameni tumor za cistu?
mom rodjaku je dijagnostifikovana prosta cista u mozgu, ispunjena likvorom, promera 11x7x5 mm, bez kompresivnog efekta sa perifokalnom gliozom
da li je moguce da se pomesa cista za tumor?
Htela sam da pitam, koliko je pouzdana MR u abdomenu. Naime, rezultati su mi dobri, bila sam kod gastroenterologa,ali i dalje imam bolove u donjem stomaku. Imala sam i dva carska reza. Dal li bi se na magnetnoj rezonanci videlo nesto pouzdanije?
Ako imate bolove u donjem stomaku trebalo bi da uradite MR male karlice a ne abdomena. Ne bi bilo lose pre toga uraditi UZ koji je ipak jeftiniji, pa tek onda, ako postoji neka sumnja, ici na MR.