Unapred se izvinjavam ako krsim neko pravilo foruma pitanjem koje nije vezano za ljudsku bolest -- cinim to jer se nadam da postoje humani ljudi koji zele i mogu da pomognu.
Pas ima paralizu zadnjih sapa. Prvo smo mislili da je samo povreda kicme u pitanju, ali na poslednjem rendgenskom snimku se vidi neka promena koja je zahvatila i "nagriza" jedan prsljen u lumbarnom delu kicme i koja lici na tumor.
Meni licno nije poznato (iako sam se raspitivao) da ijedna veterinarska ambulanta u Beogradu radi CAT ili MRI snimke -- svi koriste rendgen i kontrast medjutim kod mog psa postoji i neka blokada u vratnom delu kicme koja sprecava da se isti spusti dole pa je snimanje sa kontrastom neizvodljivo.
Dakle, potreban mi je sto precizniji snimak kicme (na kom se vidi i meko tkivo i kicmena mozdina) radi precizne dijagnoze kako bih mogao da odlucim sta dalje da radim sa nesrecnom zivotinjom koju inace mnogo volim i koja mi je posle 7 godina provedenih zajedno kao najuzi clan porodice.
Takodje bi bilo dobro ako bih mogao dobiti i originalne datoteke sa skenera koje bih (s obzirom da se bavim izradom i optimizacijom softvera za rekonstrukciju) mogao zajedno sa veterinarom-hirurgom da pogledam na racunaru u 3D.
Molim sve koji znaju gde bih ovakvo snimanje mogao obaviti i po kojoj ceni da mi se jave ovde ili na PM. Ukoliko ste lekar i imate privatnu kliniku ili radite u nekoj i voljni ste da uradite snimak zivotinje takodje mi se javite. Unapred hvala.
Igor
Potreban CAT ili MRI kicme za psa
Moderator: moderato