Pomoc specijalista

Podforum za sva pitanja vezana za dijagnostičke procedure, skener, rendgenski snimci, magnetna rezonanca, scintigrafija, gastroskopija, kolonoskopija, kolposkopija. Tumačenja, saveti, edukacija.

Moderator: moderato

Odgovori
rokibg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 9:50 am

Pomoc specijalista

Post od rokibg »

Duzi vremenski period (godinu dana) javljaju se bolovi u nogama bez oticanja, u zglobovima , iznad zglobova, u petama, a zadnje vreme osecam i trnjenje u obe noge u stopalu , prstima. Stopala su mi skoro uvek hladna, Pored toga imam i bol predelu grla i grudi koji je konstantan, nekad imam osecaj da je tesko progutati pljuvacku, vise da imam nesto kao neki sljam koji s vremena na vreme zelim da izbacim . Inace na rendgenskom snimku su uocene blage degenerativne promene na stopalima. EMG je radjen i nalaz je uredan kao i ultrazvuk donjih krvnih sudova na nogama. S obzirom da pored jednog bola u nogama imam istovremeno i bolove u predelu grla i grudi radio sam lab.analizu stitne zlezde. Rezultati: T3 3.73 T4 88.18 TSH 0.145

Ultrazvuk stitne zlezde je takodjer uradjen i glasi:

Stitasta zlezda je lako zadebljalog istumsa, bez nodalnih promena. Uoceni limfni cvorovi submandibularno i duz jugularnog lanca obostrano su po UZ karakteristikama benigni, reaktivni.

Da li ima kakve veze sve ovo sto mi se desava sa stitnom zlezdom? Ubedjen sam da promene na nogama i bolovi u predelu vrata tj. grla su povezani. Napomena: Pre toga sam radio pregled srca, pluca, i nalaz je uredan. Sve ovo sto mi se desava jer vrlo tesko, i prosto mora postojati uzrok ovih siptoma.
Odgovori