Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: neuroloski problem hitno!
PostPoslato: Ned Jul 17, 2011 11:59 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 17, 2011 11:26 am
Postovi: 3
Postovani,
Moja 69 godisnja majka 20 tak godina ima povisen pritisak i secer koji regulise lekovima nifelat retard i gluformin,gojazna je i ne krece se mnogo i ne vodi mnogo racuna o ishrani. Proteklih 15 godina se brinula o nepokretnom muzu što je dodatno onemogućilo i psihicki i fizicki da brine o sebi. Pre 11 godina je dozivela insulinski sok sa secerom od 24 i tada je joj konstatnovano da je prezivela par blazih mozdanih udara, srecom bez posledica. Prilikom tih desavanje je uporno odbijala da ide u bolnicu, pa je tek kada se stanje znacajno pogorsalo(nepovezan govor i nekontrolisano ponasnje, ispustanje stvari iz ruku,cesti odlasci u wc), hitna pomoc pristala da dodje i tako je spasila.
U poslednjih nedelju dana, javljaju joj se slicni, ovog puta nesto blazi simptomi kao prilikom prvog mozdanog udara, povremeno prica nepovezano, ne moze da se seti imena predmeta ili odredjene reci, izgovori pogresno ime clanova porodice,gradova, pojmova i sl. Vidi se da je ponekad svesna toga da pogresno govori,pa pokusava da se seti prave reci ali ne uspeva, ili primeti kada joj mi to nagovestimo, ali odbija da prizna da ima problem i da treba da ide kod lekara. Osim ovog problema, trenutno nema drugih upadljivih promena koje ranije nije imala, i pre ovog problema imala je konstantno povisen secer ( 9-15) i pritiska ( 160/90/93 otkucaja), i povremenih nekontrolisanih stolica, što takodje nije želela da proveri kod lekara.
Majka inace cesto odbija da ide kod lekara i kada je u potpuno svesnom stanju, pa je jos agresivnija u ovom slucaju, a takodje odbija i da dovedemo lekara kuci.
Da li postoji neki nacin da joj pomognemo bez odlaska kod lekara, pošto ne uspevamo ni na koji način da je ubedimo da je to najbolje rešenje? Koji lekovi ili pomocna sredstva bi mogla da joj ublaze ove probleme? Koja bi inace bila terpaija za ovakve slucajeve? Da li postoji nekgde deuzrni neurolog s kojim bismo mogli da popricamo? Dosada smo svuda dobili odgovor da je jedino resenje da je dovedemo na pregled, sto nam je u ovom trenutku nemoguce. Molim vas hitno za odgovor. Unapred hvala!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 28 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: