NEUROLOGIJA-ZIVOT U STRAHU

Podforum za sva pitanja vezana za dijagnostičke procedure, skener, rendgenski snimci, magnetna rezonanca, scintigrafija, gastroskopija, kolonoskopija, kolposkopija. Tumačenja, saveti, edukacija.

Moderator: moderato

Odgovori
andjelav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 15, 2010 1:40 pm

NEUROLOGIJA-ZIVOT U STRAHU

Post od andjelav »

NEUROLGIJA- moj suprug ima 43 god i imao je pre 6 meseci mozdani udar tj.pucanje kapilara u mozgu, sa epi napadom,(skener i mr potvrdili krvarenje u mozgu)posle cega mu je ostala slabija leva strana-ruka i noga tj. stopalo (bio je mesec dana u niskoj banji, jos uvek ide na fizikalne terapije).Pio je karbapin (pola ujutru i 1 uvece od 200)a zbog nestasice je presao na istu dozu tegretola. UZROK: verovatno urodjeni prosireni krvni sudovi i nepravilno isprepletani! SVE to bio je veliki sok za sve nas, za mene strasan prizor kad sam mislila da umire.SADA zivim u strahu da se ne ponovi i vise nocu ne spavam!iIMAM NEKOLIKO PITANJA-
1. da li je ovo dobra terapija ili bi neka druga bolje sprecila da se ponovi?
2. u cemu je razlika izmedju tegretola i tegretola CR, KOJI JE EFIKASNIJI?
3. DA LI CE ON SADA IMATI PONOVO EPI NAPADE?
4. Da li sme da ide na ZLATIBOR, posto ovih 6meseci lekari nisu bili saglasni da ide zbog visinske razlike,pa ne znam da li je to tako zauvek ili neki odredjeni period?

HVALA PUNO UNAPRED
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Re: NEUROLOGIJA-ZIVOT U STRAHU

Post od dr ivica »

Niko ne može sa sigurnošću da kaže NIKOME da li će i kada će nešto u mozgu da "kvrcne", izvinite na takvom izrazu, ali to je ono što i u ordinaciji najčešće koristim. Da li suprug ima aneurizmu, AV malformaciju, hemangiom... - mora se otkriti kontrastnom angiografijom (MR angiografija). Lečenje se sprovodi operativno kada se nađe ozbiljna i OPERABILNA malformacija, a konzervativno, samo lekovima, onda kada se ne nadje ništa snimanjem ili se ne može operisati.

Ne vredi da se nervirate i rezmišljate negativno. Najbolje je da razmišljate o svemu kao o epizodi koja se neće ponoviti, suprug neka redovno uzima terapiju, neka ne puši, neka ne nagura pritisak i neka se psihički ne zamara ako može.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
aleksandar995
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 02, 2015 6:22 pm

Post od aleksandar995 »

NEUROLOGIJA-moja mama ima 40 godina dozivela je pucanje kapilara u glavi, vec 4 dana je u komi doktori kazu da je u teskom stanju ali joj je zaustavljeno to krvarenje, kakve su sanse da se ona izleci i nastavi normalan zivot?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Šta znači zaustavljeno krvarenje, jel operisana?
aleksandar995
Novi član
Novi član

Post od aleksandar995 »

ne jos je u komi, doktori su rekli da u tom stanju ne mogu da je operisu.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Pretpostavljam da je dijagnoza subarahnoidalna hemoragija?
Gde leži, u kojoj bolnici?
aleksandar995
Novi član
Novi član

Post od aleksandar995 »

Bolnica u Nisu.
Odgovori