moze te li mi reci sta ovo znaci
Moderator: moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
moze te li mi reci sta ovo znaci
Na skenovima sa prozorom za plucni parenhim vidljivi su znakovi hiperinflacije, a u apikalnim partijama obostrano vise desno uocava se i nekoliko manjih, nepravilnih tankozidnih formacija bez plucnog crteza koje ce odgovarati bulama.CT nalaz torokalnih organa ukazuju na znakove hiperinfalacije obostrano, uz prisutne manje bulozne formacije apikalno obostrano vise desno.U medijastinumu i hilarnim regijama ne uocava signifikantno uvecane limfonode.moze te li nam objaniti sta su bule i sta je hiperinflacija.rekla mi je doktorica da cu imati gusenje i da ce mi bule stvarati probleme u zagusljivom prostoru. Hvala u naprijed[/b]
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
To su promene koje ne moraju iopste da daju tegobe, a da li cete i kada cete imati tegebe od toga, to niko ne moze da kaze. Za 50, 70 ili 90 godina, svi cemo da se gusimo... Osim ako nas ne "odnese" nesto pre toga. Ne brinite previse.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Radi se o emfizemu pluca, lociranom tamo gde je plucni parenhim i najvulnerabilniji tj u vrhovima pluca. Obzirom na rasprostranjenost i velicinu, kako opisujete, ne bi trebalo da vam stvara vece tegobe. Svakako bicete podlozniji respiratornim infekcijama. Unosite minerale i vitamine, jacajte imunitet, izbegavajte zagusljive prostorije, ako pusite zaboravite na cigarete momentalno i idite na redovne kontrole.
Pozdrav!
Pozdrav!