Magnetna rezonanca - uraditi za vreme ili posle bolova?

Podforum za sva pitanja vezana za dijagnostičke procedure, skener, rendgenski snimci, magnetna rezonanca, scintigrafija, gastroskopija, kolonoskopija, kolposkopija. Tumačenja, saveti, edukacija.

Moderator: moderato

Odgovori
Petar_85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2013 12:49 pm

Magnetna rezonanca - uraditi za vreme ili posle bolova?

Post od Petar_85 »

Hocu da uradim magnetnu rezonancu za kolena. Posto trenutno imam problema sa bolom u kolenu (koje ce po obicaju da traje jedno nedelju dana) zanima me da li moram hitno da uradim MR da bi se videlo zbog cega se to javlja, ili mogu da sacekam i uradim je kad prodje bol. Takodje, da li se rezultati mogu dobro protumaciti ako snimim samo jedno koleno koje trenutno boli, ili je zbog poredjenja sa zdravim potrebno da snimim oba.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Magnetna rezonanca - uraditi za vreme ili posle bolova?

Post od tamaraft »

Snimite odmah i snimite samo koleno sa kojim imate problem!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Petar_85,
тек тако си сам одлучио да урадиш магнетну резонанцу колена?! Има ли икаквих других разлога, симптома, проблема који те наводе на тако нешто?
goci82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2013 1:04 pm

Post od goci82 »

imam problem s prstima desne ruke,tri prsta su mi natekla i crvena ,deluju nabubreno i nemogu da stegnem rukom do te mere da me zaboli kad ves cedim na ruke.ne znam zasto mi se to desava.imam pojacano jutarnje znojenje i lupanje srca.hormoni su mi ,ona tri osnovna u redu,sto se toga tice.molim za misljenje s postovanjem Gorica
goci82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2013 1:04 pm

Post od goci82 »

goci82 napisao:imam problem s prstima desne ruke,tri prsta su mi natekla i crvena ,deluju nabubreno i nemogu da stegnem rukom do te mere da me zaboli kad ves cedim na ruke.ne znam zasto mi se to desava.imam pojacano jutarnje znojenje i lupanje srca.hormoni su mi ,ona tri osnovna u redu,sto se toga tice.molim za misljenje s postovanjem Gorica
ja se ivinjavam pogresila sam mesto za pisanje ove poruke,prastajte molim za misljenje
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

goci82 napisao:......ja se ivinjavam pogresila sam mesto za pisanje ove poruke,prastajte molim za misljenje
Ја одговорих тамо, на новом месту.....
Korisnikov avatar
Helena5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 06, 2013 11:04 pm

Post od Helena5 »

Pozdrav svima. :D Želim da postavim pitanje o MR jer me reumatolog šalje ovog mjeseca ponovo na to snimanje a već sam bila 11 marta zbog bolova u kičmi i velikih bolova u desnom kuku i desnoj nozi. Liječe me već 6 godina od reumatoidnog artrita ali meni i nije baš bolje i već idem prema osteoporozi. Sada mi kažu neki drugi ljekari da ja nemam RA već reumu.

Koliko često se smije ići na MR i koliko je to štetno za čovjeka? Neki mi kažu da je sasvim bezbjedno a drugi da nije. Molim pomoć ili savjet. Hvala unaprijed. :D
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Helena5,
магнетна резонанца не користи јонизујуће зрачење. Код ње се јаким магнетним пољем побуђују атоми, да тако кажем, и посматра се за које време се врате у стабилно стање. За сада нико није описивао икакве негативне ефекте тог процеса.

Какве везе има остеопороза са РА и реумом?! Свашта!

Да ли си проверавала лајмску болест? Она уме да прави такве проблеме са зглобовима.
Odgovori