Dobar dan svima!
Imam 44 godine, zivim u Svajcarskoj i moj problem su visestruki simptomi koje lekari ovde ne mogu da dovedu u medjusobnu vezu. U tom smislu se mucim vec dve godine i skoro sasvim sam prestala da zivim normalnim zivotom.
Da krenem redom:
Sa 12 godina dijagnostikovan Morbus Duhring, simptomi "resavani" Dapsonom. Sa 42 godine, bukvalno od danas do sutra, vrlo dramaticni simptomi i hitna hospitalizacija. Simptomi: neuroloski poremecaji (osetljivost na svetlo i zvukove), problem sa hodom (kao da hodam po vati), visoke i kratkotrajne temparature, neizreciva slabost, bolovi u kostima (sake, kicma, stopalo, blokada desnog ramena).
Za mesec dana bolnickog boravka, pronadjena mi je atipicna celijakija koju imam verovatno od detinjstva i sasvim slucajno aneurizma na mozgu. I pored dugotrajne i nelecene celijakije, a na opste cudjenje, moja krvna slika je u redu. MS nije potvrdjena. Lekar je pobio bilo koji oblik bolesti kostiju. Pojedinacni organi su zdravi. Otkako se hranim bezglutenski, Morbus Duhring je nestao.
Dve godine posle boravka u bolnici moje stanje se nije mnogo popravilo. I dalje imam bolove u kostima, posebno u sakama i kicmi. Veoma sam slaba i osecam takav umor da vise ne napustam ni kucu. Patim od nesanice vec godinama a kada spavam, onda danju. Nokti na palcevima stopala pocinju da crne. Jedan nokat ruke napadnut je gljivicama. Vec preko godinu dana imam sve simptome teske prehlade. Pretpostavljam da sam postala alergicna na nesto; moj imuni sistem je sasvim pao. Dijabetes nemam. Ocekujem uskoro operaciju mozga zbog aneurizme.
Dakle, lekari ne mogu da povezu ove simptome u jednu sliku (sto potpuno razumem, jer su mi skoro svi nalazi uredni) ali ni ja ne mogu vise ovako da zivim.
Bila bih veoma zahvalna za svaki savet ili ideju, koje biste mogli da mi date.
Izazov za lekare!?
Moderator: moderato