Granulosa cell tumor cysticum ovarii-help

Podforum za sva pitanja vezana za dijagnostičke procedure, skener, rendgenski snimci, magnetna rezonanca, scintigrafija, gastroskopija, kolonoskopija, kolposkopija. Tumačenja, saveti, edukacija.

Moderator: moderato

Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Granulosa cell tumor cysticum ovarii-help

Post od Slavko_slavko »

ovo me bas cudi jer ovaj ciklus ne bi trebalo da izaziva bas takvu mucninu i povracanje...posstoje vremenski rokovi do kojih bi terapija trebala da se primi, sve sto predje odredjeni rok moze negativno uticati na sam organizam jer se tumor ne tretira kako treba...vi bi ste trebali da primite odredjene lekove protiv mucnine,koji se daju nesto pre terapije i imaju veliki efekat...
zao mi je sto tako sad ispade, drz'te se... :)
majkacav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 30, 2011 11:56 am

Post od majkacav »

Danas sam redovno otisla na terapiju ali kada su culi da sam celu noc i jutro pred terapiju povracala samo su me nafilovali lekovima protiv mucnine i pravac - kuci.
Nista od svega , a cini mi se da sam bila fizicki spremna to sve da odradim.... nije mi jasno kako mi je to tako tesko. Drugi dodju,odrade terapije , odu kuci, i gotovo. A ja!?
Dusu da ispustim !!!
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

polako samo...morate biti pozitivni iako je stanje fizicki dosta tesko...znam kako vam je, jer sam i ja prosao kroz to,morate se boriti...primicete terapiju kad vam bude bilo bolje,sta sad da se radi...jel' su vam dali da pijete nesto protiv mucnine?
majkacav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 30, 2011 11:56 am

Post od majkacav »

Dali su mi neki lek koji se pije protiv mucnine iskljucivo kod primanja hemoterapije (nije klometol,vec neki ondason ,tako nesto) uglavnom pila sam ga dva dana i tek juce (subota) prvi put jela (rucala) posle cetiri dana od prekida terapije!! grozno! znam da su terapije teske , i da su nekima zaista neophodne, ali meni su preporucene kao predostroznost a ovamo insistiraju da nastavim sa primanjem.mislim da cu definitivno preci na alternativu jer ovo je besmisleno ako budem svaki terapiju prekidala. Zao mi je , ali s druge strane mi je pomalo i milo jer kada sam videla sta cini jacina tih lekova na linoleumu bolnice dok sam primala terapiju(iscurelo malo) ja sam se smrzla!!!
Srela sam pre neki dan koleginicu koja je operisala dojku....isprimala je 16 trapija , 25 zracenja i 16 terapija bio-nesto! Ukupno 2 godine lecenja!! Ja sam joj samo rekla da joj skidam kapu do crne zemlje!!!! Svaka njoj cast i svakome ko moze da izgura terpije! :) Mozda nismo svi napravljeni od istog materijala pa ne mozemo ni da guramo i izdrzimo istim tempom? Ne znam.....
Odgovori