alergije na antibiotike

Podforum za sva pitanja vezana za dijagnostičke procedure, skener, rendgenski snimci, magnetna rezonanca, scintigrafija, gastroskopija, kolonoskopija, kolposkopija. Tumačenja, saveti, edukacija.

Moderator: moderato

Odgovori
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

alergije na antibiotike

Post od seven.maja »

Alergicna sam na Baktrim, Alfacet, Metronidazol...Nisam alergicna na Tetracikline...
Niko u porodici nema isti problem koliko znam, ni sa oceve ni sa majcine strane. Jesma pila mnogo antibiotika prpiremajuci se za inseminacije, a potom i VTO, pa sam naisla na alergiju...
Sta je u pitanju? Znaci li to da mi je imunitet los? Krvna grupa mi je AB-!
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član

Post od seven.maja »

Niko ne zna nista o ovome?
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Majo ,ja mislim da to nema veze ko je od familije na šta alergičan .Bar ne u mom slučaju !
Ja sam alergična na ,peniciline ,tetracikline, eritromicin! Tako da od antibiotika smem da primam linkocin, ciprocinal i evo sad su mi dali hemomicin ,koji sam podnela !

Ja se spremam na ispitivanja -alergijska j- er je jako uzak broj antibiot,koje smem da unosim!
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član

Post od seven.maja »

minjab napisao:Majo ,ja mislim da to nema veze ko je od familije na šta alergičan .Bar ne u mom slučaju !
Ja sam alergična na ,peniciline ,tetracikline, eritromicin! Tako da od antibiotika smem da primam linkocin, ciprocinal i evo sad su mi dali hemomicin ,koji sam podnela !

Ja se spremam na ispitivanja -alergijska j- er je jako uzak broj antibiot,koje smem da unosim!
Ako ti nije problem, napisi mi pp ili ovdje post nakon tih pretraga. Bas me zanima sta ces da otkrijes.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Na žalost ja još ne odoh na ta ispitivanja jer ne prođe dve nedelje a da me ne dokači neki virus ,sad trenutno lečim sinuzit :x .
A tamo moram da odem zdrava ( što je kod mene poslednjih godinu dana teško izvodljiva stvar)

Do sad su morali da mi izmenjaju par antibiotika jer je za sve trebalo da budem ''pokrivena'' bile su jače infekcije disajnih puteva .
Evo šta su mi dali (a svaki od tih antibiotika sam progutala sa velikim strahom ,mislim na prvu tabletu ,posle mi je lakše kad se ništa nije sa prvom dogodilo)

-ciprocinal
-hemomicin
-marocen
linkocin

To smem za sada!
Pozdrav od mene
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

alergije nemaju veze sa nasledjem, i kao pojava su - nazalost-sve cesce u populaciji. jedina supstanca na koju nije zabelezena alergijska reakcija je voda, u smislu molekula H20 (ono sto novinari proglase za alergiju na vodu je dezinformacija, da ne duzim ovde sta je...)
kada radite testove - NIKADA nemojte pristajati da se testirate na peniclin, ako je pod sumnjom da ste na njega mozda alergicni!!! i ta doza koju dobijete za vreme testa moze biti SMRTONOSNA!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Hvala doktore na savetu!
Jedna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 11:35 am

Post od Jedna »

drbgd napisao:kada radite testove - NIKADA nemojte pristajati da se testirate na peniclin, ako je pod sumnjom da ste na njega mozda alergicni!!! i ta doza koju dobijete za vreme testa moze biti SMRTONOSNA!
Meni su radili krvne testove na penicilin, i naravno, nema problema :lol:

Ziva sam :)

Zar postoje i kozhne za tako nesto ko sto su lekovi? To je zaista rizik.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Nije jer se izvode sa izrazito velikim razblaženjem alergena na koji se pacijent ispituje
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori