Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Pomoc oko tumacenja
PostPoslato: Pon Avg 31, 2015 3:07 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 21, 2014 9:24 pm
Postovi: 68
Pozdrav,treba mi pomoc oko tumacenja rezultata.Da bi mogli da mi pomognete oko tumacenja napisacu ukratko ono sto sam pisao vec u odvojenoj temi o svojim problemima.Od novembra imam subfebrilne temperature pracene povremenim upalama grla,bolovi u misicima itd.7 meseci svi nalazi na infektivnoj klinci u granicama normale osim leukocita oko 11,12 i neutrofila i cini me se monocita sto je ukazivalo na neku blagu infekciju.Crp na 10 vadjenja krvi nije isao preko 2.5 dakle u normali,SE uvek 2.Izmedju ostalog radjeno je jos mnogo pregleda,eho abdomena,gastroskopija,komplet kardioloski pregled,stomatolostki,imunologija itd.Pre 2 meseca sam izvadio krajnike i na krvnoj slici imao crp 4.6 i SE 12,leukocitna formula se vratila u normalu,a nakon 15-tak dana i Crp se vratio na 1.5 kao i SE na 2. I dalje je ostala temperatura ali na jos 3 krvne slike sve je ostalo isto tj perfektno.Meni je temperatura ostala uz male propratne tegobe grlobolja i bolovi u misicima ali ni blizu intenziteta koji je bio pre vadjenja krajnika.Sada nakon 2 meseca doktorka mi je uradila komplet ks da proveri opste stanje jer mi je 2-3 dana bilo lose,uhvatio me neki proliv i bolovi u grlu. E sad posto doktorka ide na odmor i vraca se za mesec dana ako neko moze da mi pomogne u tumacenju rezultata.

S-Glukoza 5 mmol/L
S-Urea 5.3 mmol/L
S-Kreatinin 86 umol/L
S-Proteini ukupni 73 g/L
S-C-reaktivni protein 4.6 mg/l (granica do 3)
S-Albumin 41 g/L
S-Natrijum 146 mmol/L
S-Kalijum 4.3 mmol/L
S-Hloridi 107 mmol/L
S-Gvozdje 12.6 umol/L
S-TIBC 43.8 umol/L
S-AST 20 U/L
S-ALT 28 U/L
S- Alkalna fosfataza 88 U/L
S-Gama GT 20 U/L
S-Laktat dehidrogenaza 233 U/L
S-Kreatin kinaza 74 U/L
P-PTT(4) 28.8
P-PT (4)12.1-96.61
Fibrinogen 3.5
dimer <0.19
WBC 5.9 NE % 56.8 LY % 29.1 MO % 9.8
Da ne pisem sad sve dalje pojedinacno ali sve stoji u granicama normale i to negde na sredini znaci NOMAL WBC Pop Normal RBC Pop Normal PLI Pop.Sedimentacija je 2
Znam da je ovde gvozdje na donjoj mada inace mi je gvozdje izmedju 25-30.Vadjena mi je krv u 13h,nista nisam jeo tako da kapiram da ima veze sa tim.Vidim da je sve ostalo u referentnim vrednostima.Konkretno me zanima sta znaci ovaj CRP od 4.6? Znam sta je CRP i cemu sluzi zato me i brine sto je povecan mada nista drugo ne ukazuje da imam bilo kakvu infekciju.Najvise me plasi jer ja imam tu temperaturu za koju doktorka kaze da je imunoloska i da ce proci vremenom i da sam zdrav.Sad me brine i buni to sto mi je crp povisen.Znam da mi je 7 meseci unazad u normali sto je pokazatelj sa ostalim parametrima da nisam imao nikakvu upalu,meni je receno da je moja krvna slika ranije izgledala kao da je kroz mene proleteo neki virus ili bakterija ali nista nije ukazivalo na neki ozb problem.Jel ovaj CRP dokaz da stvarno imam neko zariste ili samo banalan skok u datom trenutku?Znam da ljudima sa upalama skace od 10 pa do bas bas visokih vrednosti u zavisnosti od mesta upale.Hvala unapred!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko tumacenja
PostPoslato: Uto Sep 01, 2015 9:12 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9935
Да ли си тестирао алергију?

ЦРП сам по себи не значи много. Он може да буде веома висок као последица физичког напора, упале мишића... Ако је он повишен треба да се уради и ЦК МБ и још понешто. Баш се не сећам. Онда се то анализира и доноси закључак.

_________________
Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko tumacenja
PostPoslato: Uto Sep 01, 2015 12:57 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 21, 2014 9:24 pm
Postovi: 68
Nisam jos uvek,znas kako ide zakazivanje kod imnuloga alergologa itd...Za 2 nedelje tek idem da radim.Ponovio sam danas crp i leukocitnu formulu privatno posto sam ovo radio prosle nedelje pa aj da vidim sta ce da bude.Mada vidim da ovaj crp blago skace od kad sam izvadio krajnike a doktori su u fazonu da je normalno kod ljudi koji ih izvade da se neko vreme javljaju blaze infekcije i crveno grlo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko tumacenja
PostPoslato: Uto Sep 01, 2015 1:06 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9935
Алергију си до сада већ могао једноставно да тестираш онако како сам ти написао.

_________________
Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko tumacenja
PostPoslato: Pet Sep 04, 2015 2:06 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 21, 2014 9:24 pm
Postovi: 68
Probao sam tako al nisam imao neke promene.Sad cekam da uradim analize jer mozda ti jesi u pravu da je to alergija,mozda je samo uzaludno piti tablete ako je alergija jaka i ako sam izlozen alergenu non stop.Konkretno mozda sam alergican na psecu dlaku,imam psa,otkud znam.Dzabe meni lekovi ako sam okruzen dlakom a pas mi se linja kao lud.Nije iskljuceno,pas ima 1.5 godinu ja temperaturu 9 meseci...Jutros sam bio kod ORL opet,i jeste mi crveno grlo definitivno,ali kaze da nema upale,infekcije ili bilo sta slicno.Pritom mi je stigla privatna laboratorija.Drugacije su im referentne vrednosti ali crp mi je normalan.Leukociti su dosta visi nego nedelju dana ranije ali opet normalni tj 9.Ono sto je gotovo sigurno je da nije u pitanju nista ozbiljno,ali to je ujedno i mnogo iritirajuce jer je ocigledno stvar u nekoj gluposti.Receno mi je da uradim CT nosa da nije eventualno hronicna upala sinusa jer doktorka kaze da RTG nije relevantan i da se ne vidi nista osim devijacije.Problem je sto me ovo izludjuje do nenormalnih mera,kapiram ja da nije meni nista ozbiljno ali me nervira sve ovo.Jos jedan bris mi je stigao u medjuvremenu i opet je negativan.Jedino sto sam imao taj blago povecan ASTO a i sad mi je blago povecan 210 referentno je 200,ali opet radio sam briseve 10 puta sigurno,sto privatno,sto na infektivoj,dok sam imao krajnike briseve su mi radili do te mere da sam hteo da povracam,znaci nije bilo ono pipni jezik i zdrelo i aj zdravo.Bukvalno su kopali po celom grlu,nema sanse da im je na ifektivnoj nesto promaklo.Obrni okreni,grlo i nos u krug,misici i malaksalost su verovatno propratna reakcija temperature.U KBC Zvezdara su voljni da mi operisu devijaciju ali tamo svi kazu da je na meni izbor i da je njiovo misljenje da se to ne dira ako mi nije pravilo problem ranije a da zbog devijacije temp nemam sigurno.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko tumacenja
PostPoslato: Pet Sep 04, 2015 2:19 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 21, 2014 9:24 pm
Postovi: 68
Postoji varijanta i teorija jednog lekara da zbog devijacije i zacepljenog nosa disem na usta vise nego sto je uobicajeno i da zbog toga dolazi do crvrenog grla i blagih infekcija.Al drugi su u fazonu da nos ne mora nuzno da bude zapusen zbog devijacije pogotovo ako nikada u zivotu nisam imao problema sa tim.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko tumacenja
PostPoslato: Sub Sep 05, 2015 7:10 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9935
Усваком случају не треба да радиш никакве операције док проблеме које говоре о упали.

Јел теби смета та девијација када дишеш?

_________________
Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko tumacenja
PostPoslato: Uto Sep 08, 2015 2:51 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 21, 2014 9:24 pm
Postovi: 68
Pa 22 godine mi nije smetala devijacija.Od novembra kad mi je sve pocelo od tada ne mogu da disem na nos,stalno je zapusen.Ispiram i grlo i nos i ne vredi.Problem je sto se meni tegobe manifestuju bukvalno kao prehlada,tacnije kao da sam kostantno prehladjen ali ponekad intezivnije.Nekad se osecam kao da sam tek pokupio prehladu,bude mi hladno,nos curi,itd.Tesko je objasniti to ovako preko foruma,a i celokupno stanje je krajnje cudno.Nikad nemam temperaturu nocu,osim sto sam kasljao zimus nemam nijednu drugu tegobu.Sve se svodi na to da mi se konstantno spava,zapusen nos,suzenje ociju i bolove u misicima,mada ni bolovi nisu svaki dan i toliko jaki kao zimus.I problemi sa stomakom koji su psihosomatski.Temperatura je uglavnom nekih 1h,2h nakon sto ustanem i traje do 7-8 uvece.Danas npr se osecam polomljeno kao da sam se prehladio,ustao jutros vreo,pipnem stomak vreo,subjektivno ko da sam imao 39 bukvalno,izadjem napolje hladno mi,dodjem kuci izmerim temperauru 36.6.I evo tek pre sat vremena sam dobio 37,verovatno ce tako da mi stoji do uvece na 37/37.1 i to je to.I to sam danas merio temperaturu posle ne znam koliko,jednostavno sam odustao.Uglavnom imam oko 37.3 svaki dan ponekad 37.6 ne duze od sat,dva.Za snizavanje temperature ne pijem nista vec mesecima,jednostavno sam odustao.Opadne ona kad popijem nesto ili bude na 37 ali tegobe i osecaj su isti.Gle,sve bih ja to trpeo i rekao ok rekli stemi da sam zdravsad cu da cutim i trpim.Problem je sto sam ja od onih koji se pridrzavaju svega,retko kada sam bio bolestan ali sam uvek kada me uhvati prehlada ili tako nesto bio u fazonu sad cu da odmirujem dan dva da ne napravim glupost.Ovako ne znam sta mi se desava i brinem da ne napravim sebi nesto ako ne odlezim kad mi je lose.A posto mi je konstantno lose i bzvz se osecam onda skoro ceo dan lezim.U prrevodu sve ovo mi smeta da funkcionisem normalno.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko tumacenja
PostPoslato: Uto Sep 08, 2015 2:54 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 21, 2014 9:24 pm
Postovi: 68
Lomi me bukvalno,uhvate me ti dani kad me lomi.Bukvalno mi je bolje kad ceo dan imam temeraturu nego ovako kad me uvati da cas imam cas nemam.Sad me glava boli,hladno mi je,pricam kroz nos i slinavim


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko tumacenja
PostPoslato: Čet Sep 10, 2015 9:03 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9935
Дефинитивно алергија.

_________________
Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko tumacenja
PostPoslato: Pet Sep 11, 2015 2:59 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 21, 2014 9:24 pm
Postovi: 68
To mi je rekla i doktorkaj.Kaze nikad mi nisi dosao ovakav,to je alergija verovatno.I tvrdi da nemam niti sam imao bilo kakvu virozu ili bakterijsku infekciju,sa crp 1.5 i SE 2 svo vreme pregledanja kaze nema sanse.Moze da se desi da alergijska i nos usled toga prave podlogu za blaze infekcije koje se manifestuju s vremena na vreme leukocitima na gornjoj granici.U ponedeljak se testiram na alergije i radim CT pa cu javiti kakvo je stanje sa njuskom.Pitala me je za ono sto si mi predlozio,da probam pa da vidim ali i ona se slaze sa mnom da je to uzalud ako imam jacu alergijsku reakciju na psecu dlaku sto sam naveo za primer.Zaboravio sam da spomenem,odradjeni su i hormoni stitne i jos par nekih hormona i sa te stane je sve u redu.Ostalo je ovo pa cemo da vidimo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko tumacenja
PostPoslato: Čet Sep 24, 2015 5:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 24, 2015 3:57 pm
Postovi: 1
Trudna sam,doktorka mi je dala uput da odradim analize na hepapitis b i c..za hepatitis mi pise nalaz:nereaktivan..ali za hepapitis c:anti hepatitis c elfa 0.12...negativan rezultat <1,pozitivan rezultat >1.......moj ginekolog je gledao duze vremena u rezultat i kaze da se vodi kao negativan,ali kao nadjeno ti je..mislim da ni on sam nema pojma,pomagajte!...ako nemam pisalo bi valjda nereaktivan,a opet ako imam,cemu ovo manje i vece od jedan,ili ga imam ili nemam?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko tumacenja
PostPoslato: Ned Sep 27, 2015 2:08 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9935
Зашто само хепатитис Б и Ц?! Тражи упут за инфектолога па уради све вирусе. Ваљда ће инфектолог знати да протумачи резултате.

_________________
Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Izdvajamo za vas:


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 11 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: