molim za tumačenje
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 1:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
molim za tumačenje
molim za tumačenje krvne slike, u stvari šta znači kada je gama gt povećan mnogo(296), alkalna fosfataza 139???
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Imas neki problem sa jetrom......Idi kod lekara da ti da uput, i testiraj se ,izmedju ostalog i na hepatitis B i C.
Kolike su ti transaminaze?? Mada ak je hep u pitanju, ne mora da znaci da ce biti povisene. Mozda je i masna jetra u pitanju.
Najbolje je da odes kod lekara da ti rastumaci i da dobijes upute za dalje analize.
Pozdrav,
[/b]
Kolike su ti transaminaze?? Mada ak je hep u pitanju, ne mora da znaci da ce biti povisene. Mozda je i masna jetra u pitanju.
Najbolje je da odes kod lekara da ti rastumaci i da dobijes upute za dalje analize.
Pozdrav,

hipotireoza i posledice
Vec desetak godina bolujem od hipotireoze i koristim "Tivoral". TSH uglavnom bude u granicama (na pocetku je bio veci od 20), ponekad bude malo povisen, ali ne zabrinjavajuce. Svaka tri meseca redovno radim laboratorijske analize - kontrolu TSH i "standard".
Kao posledica hipotireoze (tako kaze moj lekar) je i uvecan holesterol. Koristila sam "Cholipam" i holesterol dovela u granice. Potom sam prestala da ga pijem i sada mi je holesterol opet povisen (5,4; HDL 1; LDL 3,9). Takodje su mi uvecani i faktor rizika (5,4) i Index arteroskleroze (4,4). Ponovo cu poceti da koristim "Cholipam". A moje pitanje je - da li cu i ovaj lek morati da koristim zauvek, kao i "Tivoral"?
Drugo pitanje je vezano za MCV (snizen - 73,8 ), MCH (snizen - 25,4), MCHC (u granicama - 345), RDW (povisen - 18,6). Da li se radi o anemiji, nedostatku gvozdja, ... i sta bih trebala da koristim od lekova? Napominjem da mi je i hemoglobim u granicama (122) ali dosta nizak.
Svi ostali rezultati su mi u granicama.
Unapred hvala na odgovoru.
PS. Danas sam otkrila ovaj forum. Obzirom na to da lekari pregledaju pacijente "k'o na traci" (za sta nisu oni krivi), ovaj forum je bas zgodan da se postave sva ona pitanja koja ste zaboravili da postavite svom lekaru. Bash korisno.
Kao posledica hipotireoze (tako kaze moj lekar) je i uvecan holesterol. Koristila sam "Cholipam" i holesterol dovela u granice. Potom sam prestala da ga pijem i sada mi je holesterol opet povisen (5,4; HDL 1; LDL 3,9). Takodje su mi uvecani i faktor rizika (5,4) i Index arteroskleroze (4,4). Ponovo cu poceti da koristim "Cholipam". A moje pitanje je - da li cu i ovaj lek morati da koristim zauvek, kao i "Tivoral"?
Drugo pitanje je vezano za MCV (snizen - 73,8 ), MCH (snizen - 25,4), MCHC (u granicama - 345), RDW (povisen - 18,6). Da li se radi o anemiji, nedostatku gvozdja, ... i sta bih trebala da koristim od lekova? Napominjem da mi je i hemoglobim u granicama (122) ali dosta nizak.
Svi ostali rezultati su mi u granicama.
Unapred hvala na odgovoru.
PS. Danas sam otkrila ovaj forum. Obzirom na to da lekari pregledaju pacijente "k'o na traci" (za sta nisu oni krivi), ovaj forum je bas zgodan da se postave sva ona pitanja koja ste zaboravili da postavite svom lekaru. Bash korisno.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Maj 31, 2006 11:36 am
-
- Stalni član
A da li se testirao na hepatitis B i C?? To bi svakako trebalo da uradi!!!stasa25 napisao:Majja, hvala na odgovoru, samo to nisu moji rezultati već mog tate. U međuvremenu je bio kod lekara, i rekli su mu da mora biti na strogoj dijeti, da pije surutku i da bi trebalo da mu se poboljšaju rezultati.
-
- Stalni član
stasa25 napisao:Jeste, i negativni su rezultati!!!!
Za pocetak, to je najvaznije!!

Evo ti imas ovde sve o tome sta i kako da jede, to sam ja pisala, i provereno je!!

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4998
Neka se pridrzava toga i trebalo bi da se sredi, samo treba da bude istrajan!!
Pozdrav i sve najbolje!

Re: molim za tumačenje
Uradio sam analize krvi i povecan mi je GGT ili gamma-glutamyl transpeptidase iznosi oko 114,a pre toga sam konzumirao alkohol par dana...bio sam kod doktora i rekao mi je da zaboravim na alkohol totalno.Pijem surutku u prahu svako jutro i Reliiv za regeneraciju,zanima me da li cu moci da konzumiram alkohol,naravno umereno i koliko bi mogla da traje regeneracija.Hvala Unapred
Kod ``alkoholne ciroze`` jetre zaboravite na alkohol u svakom smislu i znacenja te reci !!!
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije
spec. med.biohemije
molim za tumačenje
Prešla sam na biljnu hranu, pa sam uradila provjeru krvne slike. Sve vrijednosti su mi u granicama normale osim RDW koji iznosi 42.9 fL i PDW koji iznosi 11.9 fL.
Molim vas da mi odgovorite na šta ove povišene vrijednosti ukazuju!
Molim vas da mi odgovorite na šta ove povišene vrijednosti ukazuju!
pozdrav,
nista posebno, imate eritrocite i trombocite razlicitih dijametara, odnosno razlicite starosti, najverojatnije, ali u vasem slucaju, ukoliko je sve drugo uredno, nista vazno.
nista posebno, imate eritrocite i trombocite razlicitih dijametara, odnosno razlicite starosti, najverojatnije, ali u vasem slucaju, ukoliko je sve drugo uredno, nista vazno.
Ovo mi ne valja (sedimentacija je 4 (ref.v 15))...Moze li na osnovu ovoga da postoji sumnja na neku infekciju (HIV, hep. C/B)??
PLT 114 G/L (130-400)
PCT 0.8 m/L (1.5-3.2)
MPW 6.9 fL (7.0-11.0)
PLT 114 G/L (130-400)
PCT 0.8 m/L (1.5-3.2)
MPW 6.9 fL (7.0-11.0)
Ovo mi ne valja (sedimentacija je 4 (ref.v 15))...Moze li na osnovu ovoga da postoji sumnja na neku infekciju (HIV, hep. C/B)??
PLT 114 G/L (130-400)
PCT 0.8 m/L (1.5-3.2)
MPW 6.9 fL (7.0-11.0)
Bilirubin mi je u redu..
PLT 114 G/L (130-400)
PCT 0.8 m/L (1.5-3.2)
MPW 6.9 fL (7.0-11.0)
Bilirubin mi je u redu..