Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 817 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pon Jul 25, 2016 2:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2016 2:46 pm
Postovi: 1
Pozdrav svima,uradio sam analize krvi ALT AST GAMA GT I jos dosta toga e sad samo me brine ova AMY ili amilaza kako vec se izgovara,ona je 94 dozvoljena granica je 100,jeste da sam ja ispod ali maltene na samoj granici sam,inace prethodno sam radio ultrazvuk amdomena Jetra,Pankreas,Slezina,Bubrezi sve je ok.
Inace pati od Heliko Bakterije u zelucu vec 2 god,radio sam Gastroskopiju u Aprilu ove godine i sve je bilo u redu bez promena,pa me interesuje imam li razloga za brigu?
Hvala vam puno na vasem obiasnjenju i odgovoru.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Uto Jul 26, 2016 9:12 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9048
Ено ти на мом сајту неколико рецепата против хелико бактерије.

_________________
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Sep 28, 2016 7:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 28, 2016 6:50 pm
Postovi: 3
Pošto sam postavio na pogrešnom mestu,
evo i ovde:

Zbog dužeg problema sa brzinom otkucaja srca koja je verovatno prouzrokovana psihosomatskim činiocima jer sam po prirodi povucen i sklon tenziji u ne tako stresnim situacijama (uredan ultrazvuk srca koji je rađen krajem 2012), doktorka mi je dala uput za analizu krvne slike uz ispitivanje hormona štitne žlezde TSH koje ću uraditi u narednim danima. Zamolio bih vas da mi date mišljenje u vezi sledećih rezultata krvne slike:


WBC: 6.3 <3.1 - 10>
RBC: 5.70 <3.83 - 5.80>
HGB: 163 <116 - 165>
HCT: .499 <.351 - 500> na granici
PLT: 265 <150 - 390>
PCT: .199 <.100 - .500>

MCV: 87.6 <80 - 97>
MCH: 28.6 <26.7 - 35.5>
MCHC: 326 <315 - 365>
RDW: 13.4 <10 - 15>
MPV: 7.5 <6.5 - 11>
PDW: 14.9 <10 - 18>

%LYM: 52.1 HIGH <17 - 48>
%MON: 6.7 <4 - 10>
%GRA: 41.2 LOW <43 - 76>
#LYM: 3.2 <1.2 - 3.2> na granici
#MON: 0.4 <0.3 - 0.8>
#GRA: 2.7 <1.2- 6.8>

Glukoza: 5,23
Urea: 6,02
Kreatinin: 103
Gvožđe: 20,8
AST: 37
ALT: 36
Holesterol: 4,88
Trigliceridi: 1,19

SEDIMENTACIJA: 22

Unapred vam hvala na ukazanoj pomoći i vremenu.
S poštovanjem,
Uroš, 1995. god.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Jun 28, 2018 11:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jun 28, 2018 10:40 pm
Postovi: 9
Pozdrav,da li mi moze ko protumaciti lab.nalaz:
Limfociti 17.7 LO (20.0-40.0)
monociti 2.8 (2.0-10.0)
granulociti 79.5 (50.0-80.0)
eritrociti 3.91 (3.7-6.2)
hemoglobin 115 (110.0-170.0)
hematokrit 0.351 (0.35-o.55)
mch 29.4 (26.0-34.0)
mchc 328 (310.0-355.0)
rdw 14.4 (10.0-16.0)
trombociti 312.0 (150.0-400.0)
Sedimentacija 45.0 HL (1.0-20.0)
fibrinogen 7.7 HL (2.0-4.0)
glukoza u serumu 5.5 (3.9-6.4)
kreatinin 62.0 (53.0-97)
urea 4.7 (2.0-8.3)
ast 19 (5.0-31.0)
alt 17 (5.0-31.0)
holesterol 3.9 (2.0-5.2)
trigl. 1.5 ( -2.3)
gvozdje 9.0 (7.0-26.7)

pregled urina:
izgled :zamucen
boja:crvena
proteini u urinu(sulfosalicitna kis.):pozitivni ++
sediment urina eritrociti:mASA
sed.urina leukocita: 3-4
sed.urina epit.celije:retke
sed.urina bakterije: retke


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pet Jun 29, 2018 10:12 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9048
Имаш јаку упалу бубрега.

_________________
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pet Jun 29, 2018 2:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jun 28, 2018 10:40 pm
Postovi: 9
Po kom parametru si video da je jaka upala bubrega?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Ned Jul 01, 2018 8:14 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9048
Имаш високу седиментацију, црвену замућену мокраћу са пуно протеина и еритроцита.

_________________
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 817 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55

Izdvajamo za vas:


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: