Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 817 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Ned Jan 04, 2015 4:08 pm 
Korisnikov avatar OnLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9937
Пуф, пуф, нешто није у реду са јетром и штитном жлездом.

Код штитне је могуће да је у питању Хашимото аутоимуна болест. Код јетре је вероватно у питању нездрава исхрана пуна хемикалија...

Имате ли још каквих проблема?

_________________
Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Ned Jan 04, 2015 4:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 04, 2015 1:44 pm
Postovi: 3
Pa u sustini ne, sem sto mi se stalno spava mada ja to pripisujem ovom vremenu, inace sam pila antibiotik za lice 3 meseca pa sam mozda pomislila da moze i od toga da bude ovo vezano za jetru...I da, holesterol mi je povecan od kad pijem kontraceptive i krvna slika mi se generalno pogorsala pa sam zato i prestala..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Ned Jan 04, 2015 6:25 pm 
Korisnikov avatar OnLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9937
Пити антибиотике због лица по мени је веома неозбиљно. Па још три месеца?!

Вероватно сте у праву за поремећај рада јетре и за холестерол.

Почните да пијете пробиотике да би сте спречили појаву гљивица у цревима, ако је већ нисте добили.

_________________
Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Ned Jan 04, 2015 6:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 04, 2015 1:44 pm
Postovi: 3
Hvala na odgovorima, pritom mi dermatolog nije ni rekla da treba da pijem probiotik, vec sam naknadno saznala i tek posle mesec i po krenula da pijem ,a da li da nastavim sa probioticima iako vise ne pijem antibiotik? Inace se lecim u studenstkoj poliklinici i mogu se sloziti sa vama, primetila sam da su prilicno neozbiljni i nikad ne znaju da mi postave dijagnozu, al eto, moze im se..

A kako to moze da se proveri za gljivice u crevima, to mi nisu pomenuli? Ja sam radila bris vulve kad sam prestala da pijem antibiotike al sve je bilo u redu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pon Jan 05, 2015 9:20 am 
Korisnikov avatar OnLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9937
Било би добро да још пијете пробиотике, бар месец дана.

Нажалост провера постојања гљивица у цревима није много поуздана, а осим тога гљивице могу да се развију и у неким другим органима где се не могу открити. Због тога је важно да се правилно храните. Препоручујем вам књигу "Алкализуј се или умри" од Теодора Бародија.

_________________
Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pet Jan 23, 2015 8:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2015 8:23 pm
Postovi: 1
Poštovani,
proveravala sam ks i 2 parametra iz leukocitne formule nisu u okviru referentnih vrednosti.
Limfociti 53,1% (ref. 20,0-45,0)
Neutrofilni granulociti 35,6% (ref. 45,0-65,0).
Da li ima razloga da brinem? Da li je ovo nešto alarmantno?
Sedimentacija i crp su dobri.
Hvala unapred!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pet Jan 23, 2015 8:45 pm 
Korisnikov avatar OnLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9937
Вероватно била нека инфекција. Ево за самосталну анализу.

_________________
Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Feb 25, 2015 1:08 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 25, 2015 12:50 am
Postovi: 4
Molim za misljenje krvne slike deteta starosti tri godine

WBC 3.7 (5.0 - 15.0)
RBC 3.86 (4.1 - 5.5)
HGB 103 (120 - 140)
HCT 0.312 (0.36 - 0.44)
PLT 205 (286 - 509)

LYM 34.0 (40-50)
MON 5.5 (0.5 - 5)
GRA 60.5 (50 - 60)


Doktor je rekao da je krvna slika losija zbog virusa (dete pomalo kaslje i imalo je povisenu temparaturu dve noci), ali mene brine sto su bas svi parametri van normalnih vrednosti.


Hvala unapred.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Feb 25, 2015 9:58 am 
Korisnikov avatar OnLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9937
Крвна слика није могла да се поквари због два дана болести. Нарочито нису могла да се смање црвена и бела крвна зрнца.

Колико дете проводи времена напољу и колико је физички активно?

_________________
Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Feb 25, 2015 10:29 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 25, 2015 12:50 am
Postovi: 4
Dete provodi napolju oko sat vremena dnevno. Sto se tice fizicke aktivnosti nije preterano aktivno, ali nije ni mirno. Ne voli da jede meso, ali dosta pije mleko. Mi cemo svakako menjati navike koje se ticu ishrane i boravka napolju, ali mene zanima da li ovi rezultati ukazuju na nesto alarmantno.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Feb 25, 2015 10:36 am 
Korisnikov avatar OnLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9937
Опште анализе крви као што је ова ваша, могу да буду алармантне само ако вредности драстично одступају од нормалних, што овде није случај. Ово указује на недовољну физичку активност и/или неправилну исхрану.

Какво млеко пије, колико масно?

_________________
Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Feb 25, 2015 10:41 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 25, 2015 12:50 am
Postovi: 4
Pije kravlje mleko sa 2,8% m.m.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Feb 25, 2015 12:54 pm 
Korisnikov avatar OnLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9937
То је у реду. Не знам да ли би било добро да додате Плазма кекс. Некада је био одличног квалитета.

_________________
Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Feb 25, 2015 12:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 25, 2015 12:50 am
Postovi: 4
Hvala na odgovorima i savetima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Uto Mar 03, 2015 11:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 03, 2015 11:10 pm
Postovi: 4
Pozdrav,
zelela bih samo da dobijem informaciju na jednu dilemu. Radjena je krvna slika pre par dana i samo neke vrednosti odstupaju. U pitanju su Lymph 52,1 % i Neut 3,5%. Sve ostalo je u granicama normale, sem da su MCV i MCH blago, blago poviseni. Znam da ovo ukazuje na neku virozu, ali ne postoje nikakvi simptomi. Htela bih da napomenem da osoba cija je ovo krvna slika pati od hipotireoze godinama koja se redovno kontrolise. Interesuje me da li ovakvo stanje limfocita moze da prouzrokuje stitna zlezda i lekovi koji se piju jer je poslednji nalaz TSh bio bas nizak od uobicajenih vrednosti. Hvala unapred!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 817 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55  Sledeća

Izdvajamo za vas:


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: