A zbog greske lekara umiru ljudi. Uopste nije bila poenta omalovaziti inzinjera, vec ukazati na ono sta lekar treba da prodje i koje su posledice ako ne uspe... Citajte malo bolje.
----------------
@Peniko, greske lekara su POKOPANE! Bukvalno su njihove greske zakopane u zemlju!
Ne postoje! Pojela ih maca! (ovde u Srbiji)
Koji lekari su ti koji ce optuziti svoje kolege!?
Vrana vrani oci ne vadi!
Kada inzenejr informatike pogresi itekako snosi posledice jer se greska vidi, a kada lekar pogresi to se nikada ne prizna, njihove greske ne postoje, ne vide se jer "odu pod zemlju".
U razvijenom svetu se njihove greske vide (ali ne uvek!), tamo ih "udare po dzepu" (tj udare obicno bolnice u kojima rade, mada i to ide tesko) ponekad odgovaraju zbog njih, ali cesce imaju posledice tako sto ih teze zaposljavaju zbog osiguranja koje ih pokriva... da ne potezem drugu temu, ali poenta je da za svoju gresku oni u razvijenom svetu odgovaraju isto kao sto bi odgovarali i inzenjeri, a ovde ni toliko!
E, sad, ja ovde ne ulzam u dushu samog coveka-lekara kako se on oseca ako mu pacijent umre jer je on pogresio, a pitam se dal` uopste o tome i razmislja jer mnogi vremenom dobiju "komplex nepogresivosti"...
@Peniko, izvini sto ti rekoh da filozofiras, znam da nije opravdanje, ali napisah to u trenu i zao mi je sto sam to napisala, nije ni fer a ni kulturno s moje strane, ali eto desilo se.....

Moj muz koji je inzenjer elektrotehnike uvek govori kako svako ko je zavrsio elektrotehnicki fax moze da zavrsi i medicinski, ali da svako ko je zavrsio medicinski ne moze da zavrsi elektrotehnicki jer je za njega potrebno imati "kliker za matematiku" (on radi vise od 35 god u svojoj struci i kada je on upisivao elektrotehnicki, to nije moga svako da upise).... pa onda nije ni cudi sto je njegovom (i mom) sinu matematika bila najomiljeniji predmet (pored fizickog) i sto je on kao informaticar izuzetno priznat u svojim krugovima u jednoj evropskoj zemlji (tu su geni ocito odigrali svoju ulogu jer je i moja sestra, k`o sto vec rekoh, priznati ing elektrotehnike, dok ja plivam u sasvim desetim vodama).
-----------------------
@Miodraze, moje razmisljanje je da ne treba da stalno castimo lekare (na primer hirurge) ako obave dobro posao. To je kao kada bi detetu davao neki poklon uvek kada dobije peticu, navikne se i razmazi, a to ne valja.
Dovoljno je da mu se iskreno zahvalim - pa on je samo radio svoj posao, zar ne.
Zato mi se i dopada privatna praksa - kada sam se pre 4 god operisala (isla u N.Sad iz Bgd-a), lepo sam platila kolko treba, bez cascavanja i sl.
A doticnog hirurga sam svima toplo prporucivala, ali da nosim neke poklone, to necu da ih ucim!
Naviknes ih na poklone, pa onda nije cudo sto posle traze i pare.