visok puls

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jelenav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2004 7:39 pm

visok puls

Post od jelenav »

Desava mi se da mi puls ide i do 120 otkucaja, ali kad mirujem, sedim ili lezim, bez uzbudjenja i sl. Pijem bromazepam 3 mg jer su mi rekli da je psihogeno. Medjutim to mi mnogo ne pomaze. Ne osecam mnogo lupanje srca kao kad se uplasim vec samo uznemirenost, nedostatak vazduha i ponekad tezinu u plucima.
Ima li neko savet za ovo
karbus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 30, 2004 12:54 pm

Post od karbus »

Ovo sto navodis ukazuje na psihogene reakcije.
Najverovatnije je u pitanju neko psihicko opterecenje, odnosno borba izmedju stvarnosti i potisnutih sadrzaja, sto za posledicu ima tahikardiju.
Slobodno probaj sa ksalolom, 2x0.5mg, a ostavi bromazepam i najvaznije pokusaj da iskontrolises svoju psihu i stisaj emocije.
Dr Aleksandar
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2005 11:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dr Aleksandar »

Radi se o tahikardiji a njeni uzroci su visestruki:
malokrvnost
stitna zlezda
psihogena osnova
poremecaji vezani za bolesti srca
cigarete
Savetujem Vam da u toku tahokardije uradite EKG i obratite se svom kardiologu koji ce sigurno resti Vas problem .
Lolita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 06, 2005 11:46 pm

Post od Lolita »

Moram da skrenem paznju da se na pitanje ne odgovara odmah sa : verovatno je u pitanju problem psihogene prirode. Zar ne treba prvo otkloniti sumnju da je mozda u pitanju organski poremecaj, pa tek onda posumnjati na nervozu, stres i slicne faktore? Kao sto navodi dr Aleksandar, to moze biti simptom bolesti srca, tako da i ja savetujem obavezan pregled kardiologa.
Kada bi se vise istrazili uzroci pojedinih tegoba, a ne odmah posumnjalo na psihogeni uzrocnik, mnogi ljudi bi se na vreme lecili i izlecili. To znam iz sopstvenog gorkog iskustva!!!
Dr Aleksandar
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2005 11:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dr Aleksandar »

Tako je Lolita,mislim da bi strucna lica trebalo odgovarati na postavljena pitanja.
Odgovori