VES

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ZabrinutiGradjanin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 22, 2019 9:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

VES

Post od ZabrinutiGradjanin »

Pre svega pozdrav svima!
Ja sam tinejdzer, 17 godina, visok 190cm i tezak 65kg.
Jedan duzi vremenski period unazad javljala mi se bol u grudima sa poteskocama u disanju. Obicno traje oko 10-20 minuta i prodje sama po sebi.
Pre jedno 2 nedelje javila se ponovo oko 2 popodne i trajala ceo dan pa sam uvece otisao kod doktora.
Posle brojnih pregleda ustanovljene su mi komorske ekstrasistole. Holter je pokazao 3440 VES za 24h. Uradio sam i test opterecenja i cak pri maksimalnom naporu VES se ne gube vec se povecavaju.
Doktor mi je rekao da odradim i magnetnu rezonancu srca.
Moje pitanje je koliko su ovakve VES opasne i da li je potrebno odraditi megnetnu. Inace se ne bih dvoumio ali sve dosadasnje analize su radjene privatno jer u klinickom nista ne mogu da urade iz tehnickih razloga, a magnetna nije bas jeftina..
U svakom slucaju hvala unapred.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: VES

Post od aaaca »

Прво нису смели да те тестирају до максималног напора са толиким аритмијама.

Пошто си већ преживео максимално оптерећење значи да немаш озбиљан проблем.

Много си мршав и срце ти виси пошто нема адекватну потпору у грудном кошу. Када се угојиш неких 15кг вероватно ће проблеми престати.
Odgovori