VELIKI PROBLEM SA SRCEM!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
max86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 05, 2009 3:58 am

VELIKI PROBLEM SA SRCEM!

Post od max86 »

Moja majka ima veliki problem sa srcem. Ima 58 godina.Vise od 5 godine jedva da ustaje iz kreveta, jako brzo se zamara. Svake godine sve gore i gore. Znaci da ode do toaleta i da se vrati u krevet ima da se zamori. Zimi se jos manje krece, a preko leta i izadje nekad proseta u dvoristu tad joj bude bolje. Problem je sto joj srce slabo i ne pumpa dovoljno, pa joj se voda puni u stomaku. Pije lasix i edemin forte za izbacivanje vode ali to samo mali procenat smanji skuljanja vode nakon mesec dva najvise voda joj se toliko napuni da ode u bolnicu da joj vade. Tada pocne i da je gusi, hitna pomoc je cesto dolazila i po 3-4 puta nedeljno da joj daju lasix u venu. Jer lekari su rekli da nije preporuceno da joj se tako cesto vadi voda makar da prodje vise od mesec dana. A njoj se voda skupi i za 15 dana vec ima stomacinu. Jako je slaba da joj je i glas oslabeo ovih godina tako da jedva prica. Lekari takodje spajaju mogucnost sa porodjajem kada je mene rodila pre 22 godine, jer na tom porodjaju je jedva ostala ziva. Mislim da se pominje tu "limfna zlezda". A levo rame je cesto boli, kad je bila mlada lomila je ruku na levom ramenu. Znaci jedina terapija ovih 5 godina koliko se leci su: kardiopirin, lasix, edemit forte, dilaklor, tirtance. Nisam pravilno napisao sve nazive nadam se da cete razumeti, napisacu sutra jos 2-3 leka koja pila pod tacnim nazivom. Ako znate mozda kako bi mogla da se izleci napisite, svaki savet je dobro dosao! Jer ovom terapijom ovih 5 godina stanje joj se samo pogorsalo :(
Odgovori