variranje krvnog pritiska

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
kima
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 16, 2006 10:23 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

variranje krvnog pritiska

Post od kima »

sta znaci to pritisak mi pre podne bude normalan 120 sa80 a uvece ili poslepodne 160sa110 pa par dana bude normalan pa opet tako kome da se obratim?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

To znaci da morate da se lecite. Obratite se lekaru opste prakse, odn. porodicnom lekaru. pozdrav i srecna Nova Godina!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
malena_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 11, 2006 5:42 pm

Post od malena_bg »

Pre svega svima na forumu zelim srecnu 2007. godinu.
A sada bih da postavim ovde jedno pitanje da ne bih otvarala novu temu (nadam se da se postavljac nece ljutiti).
Imam jako nizak pritisak 90/60 (obicno) i to je moj normalan pritisak (nasledila sam). Juce mi se desilo da sam onako bez veze trazila da mi izmere pritisak (kucna varijanta) i nisu mogli da mi izmere. Meni nije bilo ni malo lose, samo sam eto htela da izmerim pritisak. Da li je moguce da mi se pritisak toliko spustio da ne moze da se izmeri????
Takodje me zanima sta podize krvni pritisak i da li je moguce da se zbog niskog pritiska tesko budim i da mi smetaju vrucine (kojih sada nema - na svu srecu)???
Hvala.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

malena_bg napisao:Pre svega svima na forumu zelim srecnu 2007. godinu.
A sada bih da postavim ovde jedno pitanje da ne bih otvarala novu temu (nadam se da se postavljac nece ljutiti).
Imam jako nizak pritisak 90/60 (obicno) i to je moj normalan pritisak (nasledila sam). Juce mi se desilo da sam onako bez veze trazila da mi izmere pritisak (kucna varijanta) i nisu mogli da mi izmere. Meni nije bilo ni malo lose, samo sam eto htela da izmerim pritisak. Da li je moguce da mi se pritisak toliko spustio da ne moze da se izmeri????
Takodje me zanima sta podize krvni pritisak i da li je moguce da se zbog niskog pritiska tesko budim i da mi smetaju vrucine (kojih sada nema - na svu srecu)???
Hvala.

Srecna i tebi Nova godina!!

Prvo je vazno ko ti je merio pritisak i kojim aparatom??!! Mozda aparat nije ispravan?!
Ne verujem da ti se toliko spustio da ne moze da se izmeri, a da ti nije bilo lose! :wink:

Uzimaj dosta tecnosti (3-5 l dnevno-voda, nezasladjene cajeve, supe, corbe, limunade, nikako kupovne sokove) i jedi malo slaniju hranu. Za to su odlicne one supe iz kese! :wink:

Moguce je da se zbog toga tesko budis i da ti smetaju vrucine-taj sam slucaj. :wink: Meni je isto normalan 90/60, a nekada zna da padne i na 74/45 i tada momentalno zaspim, gde god da se nalazim-pa makar i u autobusu!! :lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Majja je pravi zdravstveni konsultant, bravo! Na sve sto je tako lepo napisala, dodao bih samo jos jedan savet - uzimajte i gazirana pica, recimo obicnu mineralnu vodu, i to podize pritisak.

Pozdrav.
woo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 1:17 pm

Post od woo »

osobama sa hronicnom hipotenzijom je obezbedjena "ulaznica za dug zivot"
tako bar pise u ispitnoj literaturi na medicinskom fakultetu u bg.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

A nas narod i bez medicinske literature kaze: "Zuti zutuju, rumeni putuju!" :wink:
Odgovori