da li je uzrok ovome srce ili panika...

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milicica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 9:46 pm

da li je uzrok ovome srce ili panika...

Post od milicica »

Imam jedno pitanje,bila sam juce kod doktora opste prakse da zamolim da mi daju uput za bg i naravno nisam dobila.Al mi je zato dala upute za Torlak da proverim viruse mada sam januara imala adeno viruse.Evo sta me muci...u poslednje vreme imam cesta gusenja,ne mogu lepo da disem i imam bolove u grudima...Nekad mi srce radi dosta usporeno a nekada ubrzano.pijem izopamil i pila sam ga tri puta dnevno do pre 3 nedelje posto mi je puls bio 40 i imala sam uzasne bolove u grudima tad nisam mogla da se ispravim i samo mi se spavalo i malaksala sam bila,pa su mi u hitnoj pomoci rekli da pijem 2*1 dnevno.Medjutim za ovo vreme dok ga tako pijem ja imam starno bolove u grudima,zamaranja i smetnje pri disanju.Najgore sto ume u sred noci da me probudi bol i da taj bol potraje,kao sto je bio slucaj pre par noci kada sam se probudila pa nisam mogla da disem od bola.Slicno mi se desilo prekjuce isla sam do grada ceo dan sam imala bolove,i bilo je oko 7 h uvece isla do druga i krenula kuci i ima jedno brdasce i to je bas veliki uspon ja sam hodala polako i kako sam krenula tako sam osetila da mi srce ubrzano radi i jako lupanje da sam osecala otkucaje u grlu i u glavi i pocelo je da mi smeta da disem i neka mucnina mi bila.Ja sam zastala al kad sam stala da odmorim disala sam duboko da bi se smirilo a ono je pocelo da preskace i malo mi smetalo imala sam utisak da ne mogu rec da progovorim.Onda sam se malo iznervirala zbog tog stanja al sam nastavila dalje i opet sam osecala to lupanje srca .narednih pola sata se primirilo bilo al kad sam dosla bila do moje ulice opet uspon je bio i opet ista prica:( nisam htela da idem kod lekara zato sto znam da bi mi svi rekli da je to od straha al ja se nisam uplasila ,jer da jesam ne bih nastavila dalje da idem vec bi zvala nekog od mojih da dodju po mene.Ja sam to sve povezivala sa ovim promeljivim vremenom,medjutim evo i sad,jutro je 7 h ja sam ustala i opet ne mogu lepo da disem,kao da imam neki teret u grudima. Juce kada sam se zalila doktorici na sve to pitala sam je dakle vi mislite da je to anksioznost ona se nasmejala prvo mi rekla moguce da je al ipak idite vi kod nekog dobrog kardiologa.jos samo ovo da kazem da nekad u grudima imam osecaj kao kada se misic grci pa ne moze lepo da se opusti,
imam glaavobolje i mucnine pored svega nekad i nemam apetita da jedem.Moje pitanje bi bilo da li Vi mislite da je ovo bio jedan od panicnih napada i da sam anksiozna osoba(mada sam jako smirena) ili je ovo povezano sa srcem. Da dodam samo da imam prolapsus v mitralis i da sam imala miokarditis.
Hvala na odgovoru
Odgovori