Malo sam cesljao forum, iaoko ima slicnih tema nekako ni jedna nije potpuno pokrila moj problem i zato sam otvorio novu temu.
Evo u cemu je problem:
U toku spavanja mi trnu ruke. Problem je sto se to desava pri bilo kom polozaju, tj na pocetku se desavalo kada spavam na strani dok se to u poslednjih pola godine pogorsalo i desava se i kad spavam na stomaku i na ledjima. Postoji samo jedan polozaj u kome mi ne trnu, a to je kada spavam na stomaku i glava mi je okrenuta ka levo. Da li da idem ko doktora zbog toga?. Nasao sam da treba da ojacam ramena i ledja i to i radim. Vec par meseci idem redovno u teretanu i cini mi se da mi je stanje jos gore (a snaga mi se povecala i upale su davno prosle). Kada spavam na ledjima cesto se probudim i primetim da su mi utrnule obe ruke. Na stomaku kada mi je glava ka desno, utrne mi leva ruka. Jedino naj polozaj na stomaku kada mi je glava na levo mi odgovara. Na strani vec dugo ne spavam jer mi tada uvek vrlo brzo utrnu ruke.
utrnule ruke
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: utrnule ruke
Koliko imate godina i da li imate promene vratne kichme, tj da li ste se ikada obracali lekaru zbog bolova u vratu, ramenima...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 18, 2010 8:22 am
Imam 32 godine i nisam imao problema sa bolovima u kicmi niti u vratu ni ramenima. Mozda sam imao 1-2 puta "ukocen" vrat (kada sam lose spavao) ali to se nije desilo barem 3-4 godine
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Najbolje bi bilo da se obratite fizijatru, odete na pregled pa posle cemo videti.
Lichi na jedan simpatichan cervikalni sindrom, pochetak istog!
Lichi na jedan simpatichan cervikalni sindrom, pochetak istog!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Da ne otvaram novu temu...
Na palcu i domalom prstu (kod zgloba), u razmaku od sedam dana, mi se desilo sledeće: prvo iskoči modra venica, iste sekunde kao da pukne, nastane ljubičasti krug, pa crveno i sutradan nestane. Kada mi se desilo na palcu, nisam se uplašila, pomislila sam da sam se udarila...ali već na drugom prstu, nije mi bilo svejedno.
Inače ruke su mi uvek ledene.
Pa ako je neko imao sličan problem ili nešto zna o ovome, molila bih da podeli samnom
.
Hvala unapred.
Na palcu i domalom prstu (kod zgloba), u razmaku od sedam dana, mi se desilo sledeće: prvo iskoči modra venica, iste sekunde kao da pukne, nastane ljubičasti krug, pa crveno i sutradan nestane. Kada mi se desilo na palcu, nisam se uplašila, pomislila sam da sam se udarila...ali već na drugom prstu, nije mi bilo svejedno.
Inače ruke su mi uvek ledene.
Pa ako je neko imao sličan problem ili nešto zna o ovome, molila bih da podeli samnom

Hvala unapred.