Ubrzan rad srca

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
NV95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 08, 2015 12:10 am

Ubrzan rad srca

Post od NV95 »

Prije svega da vas pozdravim sve i nadam se da će neko od vas izdvojiti malo vremena i da će pročitati ovo i iznijeti neke svoje utiske o ovome i volio bih čuti od nekog nešto ko je imao sličnih problema. Ne bih nikom želio ništa slično, ali primjetio sam da nas ima sličnih.

Pa, da krenem...

Imao sam veliku dozu samopouzdanja. Plašljiv sam bio i naravno da mi je i prije lupalo srce, ali se uopšte nisam plašio, nisam imao nikakvih problema sa srcem sve do jednog trenutka, prije godinu dana, kada sam imao očni pregled (iritiralo mi nešto oko) i tada sam se jako prepao u toku pregleda i kolabirao i završio u hitnoj. Doktor je rekao da sam imao napad panike i da mi je nedostajalo kalijuma, pa je rekao mojom mami koja je došla sa mnom da mi donese bananu. Naranvo, poslije toga me malo bolilo, ali nakon par dana sasvim u redu i nisam primjećivao nikakvih problema. Međutim, znalo mi se dešavati na svakih mjesec-dva da se preplašim i da mi srce jako kuca oko 140 otkucaja (nisam išao doktoru, mjerio preko aplikacije za telefon koju koriste mnogi ljudi širom svijeta) i tad se prepadnem. Otišao sam jednom doktoru, ali i tada sam se malo uplašio i imao sam 104 otkucaja u minuti i nizak pritisak, ali sam rekao doktorici da sam se prepao i ona mi je rekla da je od toga. Isto osećam nekad kao knedlu u grlu, a rekla mi je da mi je to od stresa. Inače, dosta stresa imam, nismo baš u nekoj sjajnoj finansijskoj situaciji u uvijek neke probleme iz kuće čujem. Uvijek sam tu kad ne treba i onda mislim o tome šta i kako će biti i vjerujem da mi se sve skupilo i da je došlo do ovoga. Inače, imam 19 godina. Prije 8 dana sam imao jak trening (treniram košarku) i dan nakon toga sam se osećao malaksao, sve me živo bolilo i dobio sam temperaturu nakon toga, koja je trajala od četvrtka naveče do petka naveče, znači nije dugo. Imao sam i malu drhtavicu za vrijeme toga. Inače, dosta vremena provodim za računarom i sam znam da ne valja, ali opet pretujerujem nekad baš. Trebao sam upisivati neki fakultet, ali nisam ništa i već od septembra sam svaki dan na kompjuteru i mnogo puta sam znao ostajati budan do kasno u noć, pa nekolicinu puta sam dočekao i zoru, tako da rijetko kad budem ispavan kako treba. Pio sam dosta Koka Kole, nenormalno puno, svaki dan skoro po litar ako ne i više i prije nekih 7 dana sam i "zvanično" sam sebi rekao da je ne smijem više okusiti. Inače, niti pijem alkohol niti pušim cigarete. I poslije te temperature pojavilo mi se i problemi sa probavom. Imao sam proljev i išao sam čak 5-6 puta dnevno na WC i imao sam velike bolove u stomaku, a pošto sam jako plašljiv, kao što sam već naveo, par puta dnevno mi je srce jako lupalo i osjećao sam vrtoglavicu, ali sam nekako uspio da se sam smirim i da ne izgubim svijest. To mi se dešavalo nekoliko puta dnevno, ali napominjem da sam imao velike stomačne tegobe i da bi mi tek malo laknulo kada bih otišao na WC. Inače, primjetio sam i veoma male brise krvi na toalet papiru 3 dana, ali već dva dana nisam primjetio ništa. Juče sam, koliko se sjećam, samo jednom ili dva puta završio na WC-u. Bio sma na slavi, pa sam se nekako i suzdržavao, ali taj prvi put nisam baš mogao, ali otkako sam pojeo jednu crnu čokoladu, proljev je prestao i sada je stolica normalna, ali eto, već tih 5,6 dana nikako da se sve "istresem" iz sebe kada vršim veliku nuždu, već me tjera svakih 3-4 sata, zavisi kako kad. Danas sam tri puta išao, ali opet nisam mogao do kraja da izbacim sve. Inače, nisam imao nešto velikih problema sa apetitom, mogu normalno jesti. Volim čak i mnogo da jedem, iako sam mršav, ne znam tačko koliko imam kila, dugo nisam bio na vagi, ali po nekoj mojoj procjeni imam od 65-75 kg, a inače sam visok 185 cm. Juče ni jednom nisam osjetio da mi je toliko loše da ću da se srušim, ali mi je bilo nekih pola sata-sat malo loše i bio sam blijed, ali me prošlo. Danas mi je bilo okej, nisam imao problema sa brzim radom srca sve dok nisam otišao van sa drugom da prošetam i onda mi se malo počelo vrtjeti, nisam se osjećao baš stabilno, ali mi se nije mutilo pred očima. Inače, jako sam plašljiv i od te situacije od prije godinu dana kada sam kolabirao, svaki put čim me nešto malo zaboli, ja sse odmah preplašim i srce počne da mi lupa i imam taj problem. Inače, dok smo šetali, osjetio sam malu nestabilnost, ali čim malo odu misli od toga, odma mi bude normalno, ali čim malo pomislim na to, odmah se vrati. Eto, dosta toga sam napisao, nadam se da ćete mi pomoći nekako. :)
MarkoAna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 30, 2015 11:04 pm

Re: Ubrzan rad srca

Post od MarkoAna »

sve ovo je vrlo tipicno za napade panike... krizu koja se javlja u adolescenciji,ili prilikom neikih vecih problema u zivotu kasnije... MOzes da odes kod psihologa,psihijatra ...sve jedno... ali najbolje je sam da se suocis sa tim i radis na tome da to prebrodis. procitaj malo na tu temu,anksioznost,napadi panike... neke stvari ce ti ostati u glavi koje ce ti dobro doci u tim situacijama. Veruj da nije nista strasno,koliko god deluje. Prolazno je svakako... Puno srece! Pozdrav...
:D
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Због стомачног вируса си се лоше осећао, добио дрхтавицу, температуру и пролив. Било би добро да појачаш витамин Ц и обавезно да пијеш пробиотик (на пример Флонивин, или Мултилак још боље).

Треба да из крви провериш гвожђе, хемоглобин и еритроците, поред осталих ствари.

Добро је што си избацио кока-колу јер она доводи до убрзаног рада срца и дехидратације.

Мораш да пијеш много више чисте воде, смањиш јахање рачунара и продужиш ноћно спавање бар на осам сати у цугу.

Прошетај по мом сајту www. aca. rs а нарочито у Савети, Здравље...
NV95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 08, 2015 12:10 am

Post od NV95 »

Zahvaljujem na savjetima.
Odgovori