Ubrzan rad srca
Ubrzan rad srca
Imam 21 godinu pusac. Posle proslave nove godine gde sam pio alkohol, guaranu, kafu, pocelo je srce da mi lupa i nisam mogao da spavam 5 dana.uz to mi se tada javio i neki strah i napetost.Radio sam tada obicnu analizu krvi mokrace ekg rekli mi da nemam nista.Ja nisam znao sta drugo da radim i otisao sam kod neuropsihijatra i on mi prepisao da pijem lorazepam 2x1/2 i Remeron pola tablete na dan(trenutno pijem 1/4 lorazepama i 1/2 remeron).Njegova dijagnoza f32 i f43.Kako je vreme odmicalo meni je bilo bolje ali onda pre 4 nedelja ja dobijem temperaturu 37,2-37,4 koju jos uvek imam.Od tada srce pocelo ponovo da lupa ubrzano(oko 100 otkucaja).Bio sam na infektologiji i ostao tamo neki dan da urade analize
Se 6 , wbc 8.49 , ne 57.0 ,lym 32 , mo 3.0, rbc 5.92, hgb 144, hct 0.44 , plt 236 , AST 17.2 ALT 19.2, CRP 0.2 , CPK 47 , LDH 290 , gly 5.1 , urea 3.2 , crea 89.7.Opsti pregled urina spec.tec 1015, slabo zamucen, zut ,pH 6, redak bled Er, malo soli fosfata, malo kristala Ca oxalata, malo bakterija.EHO abdomena-nalaz na organima uredan, sem mikrolitijaze u oba bubrega.Bris grla i nosa negativan.ostao samo da se uradi test na EBV,CMV,herpes virus.
Zanima me zasto mi nisu uradili test na koksaki virus jer me to najvise brine?Pored toga imam crveno grlo iako kazu da mi je bris negativan.Ne znam da li zbog temperature osetim neku malaksalost i povremeno 'glavobolje'.Podocnjaci mi jos potamnili od kad sam izasao iz bolnice. Kad se probudim teska glava, odmah osetim ubrzano lupanje srca koje se krece oko 100 i koje traje sve do veceri kad me popusti i temperatura.Ukoliko se naprezem fizicki srce se jos vise ubrza i onda mi treba pola sata da mirujem da bi se vratilo u "normalu".
Izvinite zbog dugog teksta ali ne znam gde drugo da se javim jer mi doktori kazu da mi nije nista.Sto bi rekli
1.doktorka opste prakse na zadnji pregled: pa popij lek za temperaturu.
2.Kardiolog:ne lecimo tahikardiju kod mladih
3.Infektolog nije ti nista nemoj da brines.
Read more: http://www.doktor.rs/forum/lab-dijagnos ... z2NR3BdJGj
Se 6 , wbc 8.49 , ne 57.0 ,lym 32 , mo 3.0, rbc 5.92, hgb 144, hct 0.44 , plt 236 , AST 17.2 ALT 19.2, CRP 0.2 , CPK 47 , LDH 290 , gly 5.1 , urea 3.2 , crea 89.7.Opsti pregled urina spec.tec 1015, slabo zamucen, zut ,pH 6, redak bled Er, malo soli fosfata, malo kristala Ca oxalata, malo bakterija.EHO abdomena-nalaz na organima uredan, sem mikrolitijaze u oba bubrega.Bris grla i nosa negativan.ostao samo da se uradi test na EBV,CMV,herpes virus.
Zanima me zasto mi nisu uradili test na koksaki virus jer me to najvise brine?Pored toga imam crveno grlo iako kazu da mi je bris negativan.Ne znam da li zbog temperature osetim neku malaksalost i povremeno 'glavobolje'.Podocnjaci mi jos potamnili od kad sam izasao iz bolnice. Kad se probudim teska glava, odmah osetim ubrzano lupanje srca koje se krece oko 100 i koje traje sve do veceri kad me popusti i temperatura.Ukoliko se naprezem fizicki srce se jos vise ubrza i onda mi treba pola sata da mirujem da bi se vratilo u "normalu".
Izvinite zbog dugog teksta ali ne znam gde drugo da se javim jer mi doktori kazu da mi nije nista.Sto bi rekli
1.doktorka opste prakse na zadnji pregled: pa popij lek za temperaturu.
2.Kardiolog:ne lecimo tahikardiju kod mladih
3.Infektolog nije ti nista nemoj da brines.
Read more: http://www.doktor.rs/forum/lab-dijagnos ... z2NR3BdJGj
Re: Ubrzan rad srca
Прва грешка је што си комбиновао она пића.
Друга грешка је што си отишао код лекара а знао си због чега ниси спавао.
Трећа грешка је што си отишао код неуропсихијатра јер је очигледно било због чега ти се страх јавио - ниси спавао. Тада си добио "лекове" који су те докрајчили.
Да набрајам даље? Брисеве обично ваде неке приучене сестрице које мисле да је довољно да ти слузокожу пипне штапићем за брис.
Није ти ништа осим луде главе, недостатка воде и упале грла.
Грло испирај чајем од жалфије.
Мораш да надокнадиш течност док још имаш времена. Пиј искључиво чисту воду (Пролом, Роса, Аква Вива) и сваких пар минута по гутљај.
Погледај на мом сајту шта сам писао о води у здравственим саветима.
Наспавај се и онда се јави.
Read more: http://www.doktor.rs/forum/lab-dijagnos ... z2NVIXTbFx
Друга грешка је што си отишао код лекара а знао си због чега ниси спавао.
Трећа грешка је што си отишао код неуропсихијатра јер је очигледно било због чега ти се страх јавио - ниси спавао. Тада си добио "лекове" који су те докрајчили.
Да набрајам даље? Брисеве обично ваде неке приучене сестрице које мисле да је довољно да ти слузокожу пипне штапићем за брис.
Није ти ништа осим луде главе, недостатка воде и упале грла.
Грло испирај чајем од жалфије.
Мораш да надокнадиш течност док још имаш времена. Пиј искључиво чисту воду (Пролом, Роса, Аква Вива) и сваких пар минута по гутљај.
Погледај на мом сајту шта сам писао о води у здравственим саветима.
Наспавај се и онда се јави.
Read more: http://www.doktor.rs/forum/lab-dijagnos ... z2NVIXTbFx
blagi panicni poremecaj, koji se tipicno i javlja u tvojim godinama.
odlicno si postupio sto si otisao kod psihijatra. epizoda sa temperaturom je bila koincidencija, tj. neka slucajna infekcija. da je nesto ozbiljnije, videlo bi se u laboratoriji.
bilo bi dobro da pored lekova odes i na psihoterapiju, kognitivno-bihejbioralne orijentacije.
sve ce to proci, ne obracaj paznju na simptome, jer su pregledi pokazali da su ti organi zdravi.
odlicno si postupio sto si otisao kod psihijatra. epizoda sa temperaturom je bila koincidencija, tj. neka slucajna infekcija. da je nesto ozbiljnije, videlo bi se u laboratoriji.
bilo bi dobro da pored lekova odes i na psihoterapiju, kognitivno-bihejbioralne orijentacije.
sve ce to proci, ne obracaj paznju na simptome, jer su pregledi pokazali da su ti organi zdravi.
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
nije mi radjen ultrazvuk srca,samo ekg.A srce od jutra pa do veceri radi ubrzano svakodnevno jos uvece osetim kako i preskaci jer se uspori. EBV i CMV mi je uradjen Ebv(IgM 0 igG o) CMV(IgM 0 IgG +).Nemam trenutno problema sa spavanjem to sam imao 3-4 dana posle nove godine.A temperaturu jos uvek imam, nadam se da mi je ovo lupanje odvojeno od temperature
.Hvala na savetu, sutra cu za svaki slucaj da odem kod privatnika da mi urade test na koksaki posto u drzavnom ne rade tako su mi rekli.

Imam jedan problem,ako možete da mi date neki savet...imam 27 godina,i imam problema sa ubrzanim radom srca. Naime u mirovanju kad sedim ili ležim puls je do 80,ali kad usanem,šetam se po stanu ili odem do prodavnice puls je oko 120. Bio sam na elektrofiziološkom ispitivanju,radio sam spirometriju,ultra zvuk srca,štitna žlezda super. Svi rezultati su super. Što se tiče analize krvi imam povećan holesterol i trigliceride,pušač sam. Samo da napomenem da pre nego što su mi se javili ovi problemi imao povredu kolena na košarci,luksacija patele,pa sam dugo ležao i krevetu,tromb mi je nastao od gipsa(to je sve sanirano)...i od povrede mi se javljaju ovi problemi sa ubrzanim radim srca,probadanjem u predelu srca,neki čudan osećaj u grudima,nesvestice,vrtoglavice,malaksalost...bio sam kod dosta kardiologa i niko mi nije dao nikakve lekove,svi su mi rekli da sam zdrav...pa me zanima vaše iskustvo...da mi nije to sve na nervnoj bazi? 

peraJA, када кажеш на нервној бази да ли мислиш психички? У суштини то не постоји, него је измишљено да покрије незнање лекара. Једина могућа варијанта је да се због психичких проблема јавља грч неког мишића јер се сами по себи стежемо и то ремети циркулацију или инервацију што проузрокује даље проблеме.
Да не бих овде преписивао брдо текста, погледај шта сам на мом сајту w w w . a c a . r s у Савети, Здравље, писао у темама са твојим проблемима: Срце, Притисак, Рамена-рачунари... После се јави, па да видимо.
Да не бих овде преписивао брдо текста, погледај шта сам на мом сајту w w w . a c a . r s у Савети, Здравље, писао у темама са твојим проблемима: Срце, Притисак, Рамена-рачунари... После се јави, па да видимо.
Mislim na anksiozno,depresivno stanje,napad panike...pritisak mi je 117 sa 76,idem redovno u teretanu i svaki dan prepešaćim po 3-4km...stvarno ne znam šta mi se događa. 

@peraJA: Isti slucaj. Kod tebe je rec o anksioznosti. Kada se meri puls, uvek se meri u stanju mirovanja. Tvoj puls od 80 je u granicama normalnog. Bio bi problem kada bi u stanju mirovanja bio preko 100. Svakome pri obavljanju dnevnih aktivnosti puls raste - naprimer, kada se penjemo uz stepenice 130, kada vozimo biciklu 150, kada vodimo ljubav 150, pa i vise
Kada cucnemo i naglo ustanemo, srce ce brze da zalupa, kada skocimo naglo, kada vidimo neku lepu devojku, ili momka, hehe
Najbitnije je da ne obracas paznju na to, znaj da su svi rezultati super i samo to treba da te smiri. P.S.Kazes da si dugo lezao - mozda ti je kondicija opala, treba vremena organizmu da se stabilizuje dok ponovo ne dodjes u formu. I ja sam jedno vreme obracao paznju na otkucaje, ali sam pomogao sebi tako sto sam, umesto da se uplasim sto ih cujem, uzivao u njihovom zvuku... 

E sad...kako se boriti protiv anksioznosti?? Jel zna neko neki efikasni preparat na bazi bilja ili tako nešto...ne bih da uzimam antidepresive,tablete za smirenje i ostalo 

Баскет, билијар, трчање, теретана....... 

-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Maj 22, 2010 5:33 am
Ja sam popio nekoliko tableta kalcijuma 400mg/dan i vitamin d3 i anksioznost je nestala.
Inace nije mi to bio cilj. Skroz sam bio ukocen i stiskao sam vilicu pa mi je drug rekao da je kalcijum protiv toga.
Osim sto nisam ukocien i anksioznost je nestala zajedno. Duplo u jednom paku.
Inace nije mi to bio cilj. Skroz sam bio ukocen i stiskao sam vilicu pa mi je drug rekao da je kalcijum protiv toga.
Osim sto nisam ukocien i anksioznost je nestala zajedno. Duplo u jednom paku.

-
- Novi član
Ne razumem se u menicinu niti sam strucan, ali jedino objasnjenje koje ja imam dok mi neko drugi ne objasni bolje, je da je kalcijum kompetitivni neselektivni natrijum voltazni kanal antagonist.
To je isto i magnezijum i sve sto je pozitivno naelektrisano i vece od natrijuma, ali kalcijum je u najvecoj koncentraciji u odnosu na ostalo.
To je isto i magnezijum i sve sto je pozitivno naelektrisano i vece od natrijuma, ali kalcijum je u najvecoj koncentraciji u odnosu na ostalo.
-
- Novi član
Inace, zajedno sa pocetkom anksioznosti vita rebra su mi se iskrivila ka spolja. Prvo levo, pa nekoliko godina kasnije i desno. Levo je jos uvek mnogo vise.
Iz cista mira.
Moguce da je to znak manjka kalcijuma.
koncentracije
Iz cista mira.

Moguce da je to znak manjka kalcijuma.
koncentracije
Sladjan 23, obavezno test na virise.I ja sam imala aritmije 2 godine, doktori su govorili na psihobazi...niko nije pomenuo da uradim test na viruse.Tek nakon sto sam imala maltene infarkt, skapirali su da sam dugo vukla virusnu upalu srcanog misica, koja se mogla zavrsiti fatalno...Test Koksaki ok, ali CMV strahovovito povisen...pola godine radim na imunitetu, popravila ga, aritmije skoro prestale...
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 08, 2014 11:25 pm
meni su to doktori strucno objasnili da "nije bitno da radimo test na viruse, sta ce nam to, jer je vjerovatno prosao neki virus i ostavio traga i zbog toga imas aritmije" ...dali su mi da uradim samo koksaki i jos jedan "najbitniji"ne znam kako se zove, a ostalo nista...bio sam ok sa oba, nista nisam od toga imao...ali aritmije ne staju