Ubrzan rad srca pri kretanju

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Bole93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 31, 2016 5:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Ubrzan rad srca pri kretanju

Post od Bole93 »

Pozdrav svima,

Kao što u naslovu teme piše imam ubrzan rad srca pri kretanju. U mirovanju puls mi je 60-75 dok čim ustanem i nakon 30ak sekundi on skoči na 120-130, pritisak normalan 120/75-80. U mirovanju je takođe izraženije lupanje srca, te mi smeta kad legnem na lijevu stranu, osjetim da mi lupa pod rebrima i odmah se okrenem na drugu stranu ili ostanem ležati na leđima. Takođe pulsiranje malo ispod spojnog mjesta rebara prati otkucaje srca i na jači dodir me zaboli to mjesto. Inače sam student, sportista ali se zadnjih mjesec dana slabije krećem jer nemam potrebu, sjedim kući i učim, spremam ispite itd. Visok sam 175 cm i težak 56 kg. Ne znam šta bi moglo biti razlog ubrzanog rada srca. Pregled kod doktora mi je zakazan iduće sedmice, a krv sam vadio prije par dana pa čekam rezultate. Ako imate kakve prognoze bio bih vam zahvalan..
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Ubrzan rad srca pri kretanju

Post od aaaca »

Док се не угојиш бар 10кг тако ће ти бити. Много си мршав па ти срце виси и не може правилно да ради.
Odgovori