Bila sam kod kardiologa juce privatno i napisao mi je sledece:
Objektivni nalaz:astenicna,marfanoidnog izgleda.Pulmo:nalaz na plucima uredan.Cor.Akcija srca ritmicna,povremene ekstrasistole,frekvencija 84 u min,tonovi jasni,nad a.Pulmonalis akcentovan II ton,na vrhu mezosistolni klik i telesistolni sum,nad Erb-om protosistolni sum 2/6. TA=150/80 mm Hg.Abdomen:b.o. Lokomotorni aparat: izrazita lordoza lumbalne kicme:prsti saka izduzeni,gracilni.
EKg: sinusni ritam,normogram,frekvencija oko 80 u min,inkompletni blok desne grane.
EHo srca: Leva komora je normalnih unutrasnjih dimenzija,normalnih dimenzija zidova,ocuvane globalne kontraktilne funkcije,bez poremecaja segmentne kinetike.Postoji diskretan konkavitet zadnjeg zida.Koren aorte je normalnih dimenzija,uredne separacije kuspisa,bez značajnog gradijenta na uscu.Leva pretkomora i desne srcane supljine su u granici normale.Mitralni kuspisi su miksomatozno izmenjeni,ugibaju se ,registruje se mitralna regurgitacija do 1+.
Registruje se trivijalna trikuspidna regurgitacija.Pritisak u desnom srcu ocuvan.Perikard je jaceg ehoa iza zadnjeg i lateralnog zida,bez efuzije.
Od terapije dao mi je da pijem isopamil 80 2*1
erytromicin 500 4*1 (10dana)
eglonyl 2*1 dnevno i rekao mi ove tablete da pijem tri nedelje pa da se javim da uradi holter.Još mi je rekao da minsetil uopste nije lek za mene,za moje srce i tegobe koje imam. ,dobro sad ja se ne razumem naravno al valjda svaki lekar ima svoje mišljenje.Rekao mi da moram da se cuvam da mi je malo oslabilo srce al ja ne znam.. Zato sam resila da Vam se obratim i obecala sam da ću Vam pisati da mi Vi protumacite sve ovo ...Zanima me i Vase mišljenje a da i rekli su mi da mi je perikard mnogo zadebljao sa svih strana i da je upaljen da prosto mnogo sija i zraci ...To tek ne razumem i jel to znaci da ima tecnosti u njemu?Da me mora pratiti doktor kardiolog naravno i da se ne igram...Malo sam se uplasila bila al mi je na kraju rekao „drz' s e jaka si ti” mnogo je dobar lekar...Hvala Vam na odgovoru...
tumacenje Ekga i Eho srca.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Na osnovu cega je to zakljucio? Ne pominjete ejekcionu frakciju?Rekao mi da moram da se cuvam da mi je malo oslabilo srce
Jel bas tako napisano? "Miksomatozno"?Mitralni kuspisi su miksomatozno izmenjeni
Pregledi kod kardiologa privatnika su poceli prilicno da me iritiraju. Odakle mu ideja da Vam najpre daje Eglonil i Verapamil, pa tek onda da posle dve nedelje radite holter? Sto ga nije odmah uradio?
Da me mora pratiti doktor kardiolog naravno i da se ne igram.
Zaista, nemojte da se igrate...

Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
da ,pise miksomatozno izmenjeni.Rekao mi je da pijem ove lekove a onda da uradim holter da vidi kako reagujem na te lekove a ako bude i pokaze holter dobro onda da nastavim da pijem te lekove.Mada imam jedno pitanje,posto mi tata radi u hitnoj pomoci i jedna doktorica kojoj se vise smucilo da me gleda ovakvu i koliko me muce a to traje vec 5 godina pitala me da li bi ja pristala da mi ona zakaze u bg na Vma da idem na ispitivanje ne znam sad kod kog doce njen muz je isto imao sve ove viruse i isto su ga ovako maltretirali i kad je bas bas bio da kaazem zaglavio nasao je nekog docu u bg i otisao gore.Ispitali su ga kompletno i prepisali mu odgovarajucu terapiju i sada je covek dobro i stabilizovalo mu se stanje.Pa ne znam da li da prihvatim takvu ponudu da kazem od te doktorice jer ipak je ona prosla sa muzem taj pakao koji ja vec godinama isto prolazim.pa me zanima Vase misljenje u vezi toga.Da ali da prihvatim i da se lecim kod ovog privatnog doktora ili da idem u Bg na Vma .Zanima me Vase misljenje u vezi svega toga kao i u vezi leka tj eglonila?Da li da ga pijem uopste...Hvala Vam na odgovoru...
p.s. Do prosle godine bila sam mirna od kako sam imala adeno viruse ja ne mogu da se oporavim...i sve ovo me jako cini razocaranom...Hvala Vam.
p.s. Do prosle godine bila sam mirna od kako sam imala adeno viruse ja ne mogu da se oporavim...i sve ovo me jako cini razocaranom...Hvala Vam.
Svakako u VMA. Preporuke: Prof Branko Gligic, Prof Zarko Vucinic, Prof Goran Radjen.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Slazem se sa kolegom, idite Vi lepo na VMA ako mozete. Ja verujem i u strucnost i profesora iz KCS, ali svejedno je. U svakom slucaju, privatnike kao sto je "kolega" cije ste nalaze naveli ja bih izbegavao.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
draganvma napisao:Svakako u VMA. Preporuke: Prof Branko Gligic, Prof Zarko Vucinic, Prof Goran Radjen.
"To sto je pregled bio u VMA ne garantuje i kvalitet pregleda. Licno, uvek bi se pre opredelio za "manje poznato ime" koje ce mom problemu posvetiti duznu paznju, nego za "vrhunsko" koje za mene moze da odvoji pola minuta.
U pravu ste za Concor, bez dijagnosticki potvrdjenog prisustva i vrste aritmije njemu tu nije mesto. Sto se tice Sortisa, takodje, prvo dijetetski rezim, pa ako ne upali....onda hipolipemici i nikako odmah Sortis, da ne razvlacim zasto! "
Ovo prethodno ste meni napisali, a ja sam bila kod jednog od tih profesora. Imala sam utisak da sam ja prilicno nezanimljiv slucaj, pa mi tako nije posvecena adekvatna paznja. Doktor je bio ljubazan, ali mu nije palo na pamet da utvrdi da li imam zaista aritmije, recimo holterom i da eventualno nadje uzrok istih. Tako da, mozda nije na mestu da se mesam, ali ne mislim da ovi doktori sa VMA i garantuju kvalitet.
I dalje stojim iza svega sto sam rekao. Ali pitanje je bilo da li kod privatnika ili u VMA i kod koga. Potrebno je malo kompleksnije ispitivanje a ljudi koje sam naveo su dobri strucnjaci a institucija omogucava sve potrebne pretrage na jednom mestu. Na kraju krajeva, svako ima pravo licnog izbora.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]