Odskora su mi lekari ustanovili blagu trombocitopeniju mada se ja osecam dobro i zdravo, jer su svi ostali pokazatelji u krvnoj slici odlicni. Sami lekari kazu da sam zdrav mada je moj licni problem vezan za zaposlenje, jer po struci sam inzenjer tehnologije i osudjen da radim sa raznim hemikalijama stoga i uprkos dobroj volji pravne sluzbe ne mogu da dobijem zeleno svetlo na medicini rada. Internisi i hematolozi kazu da je sve u redu i da sam zdrav, ali ipak do posla tesko dolazim zbog toga sto imam manje trombocita nego sto je propisom nalozeno.
Recite mi da li se promenom rezima ishrane moze nesto poboljsati. Ima raznih primera po netu,ali mi treba strucno misljenje. Lekar mi je rekao da se hranim kao i da sad bez nekih izmena. Cak mi rekao da ni post koji je trenutno aktuelan ne predstavlja smetnju.
PO netu se prica o bobicama zove, ranim vitaminskim kompleksima, folatima, vocu i povrcu itd. Mozete li mi pomoci. Inace, pre 1.5 godine sam radio u rafineriji, pa sam prekinuo zbog vojske i sad kad treba da se vratim pojavise se smanjeni trombociti. Inace, secam se jos pre rada u rafineriji da sam imao nizak broj trombocita, ali ipak iznad donje granice.
Hvala, unapred
trombocitopenija
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 10, 2008 2:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
trombocitopenija
raco