Na trenutke ubrzan rad srca

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bakula
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 11:59 am

Na trenutke ubrzan rad srca

Post od bakula »

Pozdrav!
U zadnje vreme imam problema sa srcem.Kad legnem da spavam i utonem u san odmah u isto
vreme se ukljuci srce koje pocme da mnogo brze kuca tako da se odmah budim iz sna.To traje
pola minute do minut, nakon toga rad srca se vrati u normalu.Isto tako nako nekog duzeg sna,
prilikom budjenja srce pocme da radi ubrzano pa se nakon kratkog vremena sve normalizuje.
Ima noci kad ne mogu da uopste da spavam, u kratko vreme zaspem deset puta ali me srce
svaki put odmah probudi tako da odustanem od spavanja.Nekih noci to se desi samo par puta,prilikom ulaska i izlaska iz sna, i onda spavam normalno.Nekad osetim neko treperenje srca
koje potraje duze bilo da spavam ili ne.Kod kucnog lekara pregled, EKG, pritisak , puls sve je u
redu.Misli da je stres,napravio sam termin kod kardiologa da to detaljmo ispita.Pre godinu i nesto
sa zakasnjenjem mi je ustanovljen smanjen rad stitne zlezde, od tada koristim hormonske tablete
(Thyronajod 100 ).Kao laik mislim da sve ovo potice od stitne zlezde koja je uvecana te me
pritiska u grlu.Ovaj lek moze da dovede do ubrzanog rada srca, ali kad ga nisam koristio isto je
bilo.Ako neko ima neki odgovor bio bih mu zahvalan.

Pozdrav...
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Re: Na trenutke ubrzan rad srca

Post od ontario »

Bakula najbolje je da dobijes holter za srce koji ce snimati sve dok spavas.Pokusaj da odes kod kardiologa.uradis ultrazvuk srca,kompletnu krvnu sliku i tako ces biti miran.Upitaj u vezi svog leka ako ga pijes nocu mozda on to prouzokuje.
U svakom slucaju posavetuj se sa lekarom.
Njajbolje ces cuti od kardiologa posle nalaza.
Pozdrav
bakula
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 11:59 am

Re: Na trenutke ubrzan rad srca

Post od bakula »

Hvala Ontario
Upravo sam danas kod kardiologa obavio preglede.
Nalazi u redu, nema nekih ostecenja, prepisan Bisoprolol 2,5 mg dnevno.
Za desetak dana dobijam holter za srce (langzeit-EKG) tako da cu znati detaljnije.
Ovaj lek me zabrinjava jer ima mnogo nezeljenih pojava.

Pozdrav.........
Odgovori