Trening i srce

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bole 92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 8:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Trening i srce

Post od bole 92 »

Da li neko zna posle koliko godina aktivnog treniranja mogu da se jave neki poremecaji na srcu,ja sam cuo da je to sum na srcu.Zanima me jer zelim da nastavim da treniram vaterpolo a hteo bi da upisem fakultet za pilota a za to ne smem da imam sum na srcu.Molim za savet?
bole 92
Novi član
Novi član
Kontakt:

Re: Trening i srce

Post od bole 92 »

Da li bi neko mogao da mi odgovori pitanje,posto mi je potreban odgovor sto pre.Znam da ovde ima puno ozbiljnijih postova od mog ali ako niko ne zna neka to barem napise da ne gubim vreme ovde.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Aktivnim treningom i profesionalnim sportom mozesh samo da razvijesh sportsko srce, tj da dodje do hipertrofije komore srca, zbog napora, tj da se srchani mishic uveca, a kako ce to tvoje srce i organizam podneti to zavisi od tvog organizma, stanja srca i krvnih sudova, vrste treninga, profesionalnosti u sportu, treninga, trenera, tvoje ishrane, nachina zivota, da li zelish da se bavish profesionalno ili rekreativno vaterpolom...

Sa svim ostalim pitanjima vezanim za trening se obrati svom treneru, ako ga imash!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
bole 92
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od bole 92 »

Zahvaljujem puno na odgovoru,pitacu trenera a i mozda odem kod lekara da se konsultujem.Izvinjavam se sto sam bio ovoliko dosadan
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Nisi dosadan, vec se nedostaju par strucnih osoba koje su otisle....
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

sum na srcu je posledica valvularnih mana. intenzivno bavljenje sportom, sa druge strane izaziva zadebljanje srcanog misica.
u vasem slucaju, najbolje je da odete na pregled u jednu od (jedine) dve ustanove koje se zaista bave sportskom kardiologijom: drzavna se nalazi u kosutnjaku, pri ministarstvu sporta, a privatna se zove "vita maxima"
Odgovori