Treba mi savet

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jasminaz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 1:27 am

Treba mi savet

Post od jasminaz »

Sinoc sam imala preskakanje srca,koja su pocela kada sam legla da spavam.Osetila sam kako mi preskace srce i u momentu kada preskoci,osetim kako me zagusi u plucima.Kada se umirim i srce mi se smiri,ali kada se okrenem ili pri pokretu,ponovo preskoci par puta.Sve to je trajalo neka 3 sata.Pritisak mi je bio oko 110/70,a puls oko65-70.Od jutros nemam problema,ne zamamram se vise,kao da nista nije bilo.Trebalo bi da napomenem da sam slicna preskakanja imala pre oko godinu dana i isla sam na pregled srca,EKG i ultrazvuk,kada je sve bilo u redu i doktorka mi je rekla da su tegobe verovatno bile od stresa.Da li imam razloga za brigu i da li je neophodno da se javim lekaru?Hvala unapred.
jasminaz
Novi član
Novi član

Post od jasminaz »

Zaboravila sam da napisem da imam 29 godina.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

sa uradjenom rutinskom laboratorijom + hormonima stitaste zlezde ipak idite na pregled
jasminaz
Novi član
Novi član

Post od jasminaz »

Kada sam radila taj pregled srca,radila sam i hormone stitaste zlezde,i rezultati su bili odlicni.Tada sam radila i osnovnu laboratoriju,takodje sve u redu.Ako treba uradicu ponovo,ako je potrebno?Ali,ako ponovo rezultati budu ok,sta onda?Jeli treba da uradim jos neke testove ili ostaje stres kao uzrok?Neki prijaterlji mi pominju opasnost od koksakija,sta sa tim?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ukoliko su laboratorijski nalazi potpuno u granicama normale, EHO-pregled takodje, EKG bez promena razloge treba traziti u psiholoskim aspektima.
Odgovori