Treba mi pomoc:(
Treba mi pomoc:(
Moja baka ima 80godina, ima razne srcane probleme, visok pritisak, anginu pektoris, aritmiju.. Ima zastoje srca, ali ne vise od 2sek, to smo skoro otkrili kad je nosila holter, ali to je samo tog dana bilo manje od 2 sek, a nije joj bilo lose taj dan(moje misljenje je da joj je lose zbog toga)..i operisala je stitnu zlezdu i ima mali onaj staracki dijabetis, mada je regulisan.. I sad od skoro ujutro u periodu od 10 do 14h ima neki napad, tacnije to ovako izgleda... Naglo joj padne pritisak, to jutro npr ima 180 sa 90 i odjednom joj stravicno padne ispod 100, hladan znoj, nekad povrati, a nije uopste svesna.. I to se desi 1,2puta u mesec dana, pre je cesce.. a inace od tada joj je pritisak strasno mali... a najmanji je u onom periodu sto sam rekla i konstantno joj je lose boli je glava, nema snage, umara se brzo... Doktori u domu zdravlja nista nece da joj pomognu.. Kao starost i to... Al ja ne verujem.. ne moguce da neko ko je stalno imao pritisak 200sa100 odjednom ima tako nizak pritisak.. Dal to ima veze sa lekovima mozda.. Ja sam stvarno mnogo zabrinuta... Ne mogu da se pomirim sa tim da je gledam kako umire, a da ne mogu nikako da joj pomognem, niko nije zainteresovan da joj pomogne, a meni je bas tesko da je gledam takvu...Pitajte me slobodno za jos neke informacije o njoj ako treba...
Re: Treba mi pomoc:(
napisite tacno koje lekove pije, u koje doba dana, i u kojim dozama.
da li je (skoro) radjen ultrazvuk abdomena?
da li je (skoro) radjen ultrazvuk abdomena?
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
saricaa,
баку треба да кљукаш квалитетним витаминима и минералима. Можеш их наћи на пример у Панспорту, Лами и слично. Писао сам штошта о томе на мом сајту (адреса у профилу). Домаћи кефир би јој добро дошао. Добро ће јој доћи масажа мишића раменог појаса и оних мишића што се налазе између рамених лопатица и кичме. Треба да пије доста чисте воде али мораш да водиш рачуна због њеног срца. Велика количина воде би могла да направи проблем. Дакле, по мало воде цео дан. Пробај да установиш колико иначе пије и којих течности.
баку треба да кљукаш квалитетним витаминима и минералима. Можеш их наћи на пример у Панспорту, Лами и слично. Писао сам штошта о томе на мом сајту (адреса у профилу). Домаћи кефир би јој добро дошао. Добро ће јој доћи масажа мишића раменог појаса и оних мишића што се налазе између рамених лопатица и кичме. Треба да пије доста чисте воде али мораш да водиш рачуна због њеног срца. Велика количина воде би могла да направи проблем. Дакле, по мало воде цео дан. Пробај да установиш колико иначе пије и којих течности.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 05, 2013 6:35 pm
Ja cu da ti skrenem paznju samo ovako,obrati paznju na to ako pije lekove za snizenje pritiska.Ako ih pije redovno mozda se desava da ih pije kada joj je pritisak normalan a pije za snizenje.Mom dedi su govnari od doktora tako prepisali pa je preminuo(nebih da te plasim).
Мојој мајци су исто преписали лекове за снижење притиска, а иначе има низак притисак. Само тај пут јој је скочио притисак када је дошла до дотичног лекара и он је одмах преписао "лек". Хвала Богу, она чита упутства и добро се разуме у медицину тако да није пила тај лек иначе би одавно била покојна. Имала је прилике још неколико пута да јој препишу комбинације лекова које би је убрзо умириле на неограничен период.Dr.Masinac napisao:.......Mom dedi su govnari od doktora tako prepisali pa je preminuo........
Увек кажем да мајсторе и обућаре разумем када нешто не знају или хоће да преваре. Међутим, оне лекаре који су деценије провели школујући се, а понашају се као стока, не разумем. То треба говњивом м...... Наравно, светли изузеци само потврђују правило. Надам се да ће се закон ускоро променити и да ће неки од "лекара" завршити у затвору на дуже време.
Zaboravila sam da kazem najveci simptom, vrtoglavica izmedju ostalog.. Pije ovako, ujutro oko 7,8 tivoral, monizol, kavrileks(pola), svaki 2gi dan lasiks, u podne pije amiodaron(5dana ceo i2dana pauza) i Sinkum4(taj lek je za razredjivanje krvi pije ga 4dana ceo i 4 dana po 1/4)pije i kornelin,a uvece monizol,fergomin i kavrileks(pola). Ja mislim izmedju ostalog da joj nije dobra kombinacija lekova, mozda joj je i zbog toga lose.., i te glavobolje.. Al najvise mislim da srce zeza.. Sad da li su ti napadi zbog angine pektoris ili tog zastoja ne znam.. Secer mislim da nije, nije ona neki seceras.. I da je secer ne bi pritisak toliko naglo pao...