TOTALNO CUDAN NALAZ EKG???

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

TOTALNO CUDAN NALAZ EKG???

Post od Neshar »

Evo mene opet...

bio sam jos jednom kod interniste, cisto da vidim da joj kazem tegobe... i opet je rekla anksioznost, i opet sve isto..

uradicu i UZ stitne zlezde pa ako ni to nije, pravac psihijatar.. gotovo..

medjutim, drugo me muci...

zena mi radila i EKG opet, cak kaze dva puta ga pustila....

ja ga gledam od preko puta stola gde ona sedi, govori ona super je EKG, nema ekstrasistola, sve odlicno.. ja vidim nekako cudno ide grafikon, kao gore-dole, pa neke reckice i previse... nije onako normalno... ja je pitam i bogami je mislim cak uspeti iznervirati... kaze ona meni zar ne verujes sta ti kazem i ostalo... rekla mi je da su to neki artefakti, kao to je do masine (doduse, druga je masina u pitanju nego proslih puta), slabije registruje, dlake na grudima, itd...

ok, tu prodje, dodjem kuci, opet gledam onaj papir kada na njemu masina sama ispisala u prvom prelazu

Irregular rhythm , no p-wave found
otherwise normal ECG

u drugom prelazu pise
sinus rhythm
t abnormality in high lateral leads...

wtf????

moze li neko objasnjenje ovoga, jel to stvarno do masine ili ja da jurim drugog lekara....
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

gubite (dragoceno) vreme...
vec je mogla da zapocne psihoterapija..............
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

hvala vam doktore, od sve muke ste me naterali da se smejem sam sebi, zbog mojih gluposti i paranoja.. sto je dobar znak.... :D

morao sam samo da proverim i ovo al rekao sam sebi samo jos stitna zlezda i odlucio sam da zakazem.. e sad samo mi treba savet, da li psihijatar ili neuropsihijatar.. rekli su mi da imaju oboje, a razlika mi nije poznata, sta je bolje za ovo moje stanje....
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

neurospihijatrija je "stara" specijalizacija, a od pre 15-tak godina podeljenja je na neurologiju i psihijatriju.
nije vazno kod koga se ide, jer su u praksi i neuropsihijatri odavno opredeljeni ili za neurologiju, ili za psihijatriju
Odgovori